Latif Demirtaş

Latif Demirtaş

Konyaspor’da ölüm kalım maçı

Konyaspor’da ölüm kalım maçı

Herkese hayırlı hafta sonları.

Bugün, belki de Konyaspor tarihinin en önemli maçlarından birisi oynanacak. Lig’in son sıralarından bulunan yeşil beyazılar, Çaykur Rizespor deplasmanında adeta bir ölüm kalım maçına çıkacak.

Geçen hafta Başakşehir karşısında hayal kırıklığına uğrayan yeşil beyazlılar, bu defa Rize’de puan veya puanlar alacak diye tahmin ediyorum.

Omerovic hoca geldiğinden bu yana takımın etkili bir futbolu oynadığını söylememiz gerekiyor. Fakat özellikle defans hattındaki yetersiz kalite nedeniyle Konyaspor çok kolay gol yiyen bir takım haline döndü. Oysa Konyaspor, Aykut Kocaman döneminden bu yana belki de uzun yıllardır Lig’in en zor gol yiyen takımlarından birisiydi. Oturmuş bir sistemi vardı. Bu oturmuş sistemi 2-3 senedir pek göremiyorduk. Omerovic hocanın gelmesiyle birlikte dengeli oyun görülmeye başlandı. Ama ne yazık ki hocanın elinde yeterli kalitede defans oyuncuları bulunmadığı için bu oyunu sahaya yansıtamıyor.

Defans hattında keskin bir değişiklik yapılması gerektiğini düşünüyorum. Omerovic hoca yeni transferleri bu maçta sahaya sürecektir diye tahmin ediyorum. Geçen haftada yapılan hatanın yapılmamasını ümit ediyorum. Herkes Yunus Mallı’yı eleştirdi. Yunus Mallı, çok etkisiz bir futbolcu olarak dikkat çekiyor. Aldığı şansları değerlendiremedi.

Omerovic hocanın bu hafta Ndao, Ethemi ve yeni forvete forma şansı vermesini bekliyorum. Ayrıca Çikalleshi’nin de daha fazla dakika almasını bekliyorum.

Umuyoruz ki mümkünse 3 puan, değilse beraberlik alırız. Bir an önce bu ateş hattından kurtulmamız gerekiyor.

Konyaspor yönetimi hafta boyunca hem bize hem de Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Bu anlamda şehirde sivil toplum, medya, taraftar hep birlikte kenetlenmiş durumda. Bundan sonra da Konyasporlu taraftarların tribünleri doldurması, bir koltuğu bile boş bırakmaması gerekiyor.

Bu hafta Konyaspor için çok önemli. Vurduğunuz gol olsun aslanlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Latif Demirtaş Arşivi
SON YAZILAR