Konyaspor’da yeni bir sayfa açılıyor, rakip Beşiktaş

Bu sezon Süper Lig’de sancılı günler geçiren ve Teknik Direktör İsmail Kartal ile yollarını ayıran İttifak Holding Konyaspor, yeni hocası İlhan Palut yönetiminde ilk maçına bugün çıkacak. Yeni bir sayfa açacak olan yeşil beyazlılar, Türkiye Kupası çeyrek finalinde Beşiktaş’ı konuk edecek.
Konyaspor’da yeni bir sayfa açılıyor, rakip Beşiktaş

İttifak Holding Konyaspor’da bugün yeni bir dönem başlıyor. Süper Lig’de bu sezon İsmail Kartal yönetiminde işleri istediği gibi gitmeyen ve son 6 maçını kazanamayan yeşil beyazlılar, Kartal ile yol ayrımına gitmişti. Genç teknik adam İlhan Palut’a takımı emanet eden Anadolu Kartalı, yeni hocasıyla bugün ilk sınavını verecek. Süper Lig’deki son maçında 24. hafta karşılaşmasında deplasmanda 1-0 yenildiği Beşiktaş’la bugün bir kez daha karşılaşacak yeşil beyazlılar, İstanbul temsilcisiyle Türkiye Kupası’nda kozlarını paylaşacak. Son 16 turunda Gaziantep FK’yı eleyerek çeyrek finale kalan Konyaspor, bugün yarı final hedefiyle Beşiktaş’ı konuk edecek. Koronavirüs tedbirleri kapsamında tek maç usulüne göre oynanacak randevuyu kazanan ekip adını son 4 takım arasına yazdıracak. MEDAŞ Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda saat 20.45’te başlayacak İttifak Holding Konyaspor-Beşiktaş müsabakasını hakem Ali Palabıyık yönetecek.

PALABIYIK YÖNETİMİNDE 21. RANDEVU

İttifak Holding Konyaspor'un bugün Beşiktaş ile oynayacağı Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final maçını yönetecek hakem Ali Palabıyık, yeşil beyazlıların 21. kez bir maçında düdük çalacak. Anadolu Kartalı, Palabıyık yönetiminde daha önce çıktığı 20 maçta 8 galibiyet ve 3 beraberlik alırken, 9 karşılaşmada da sahadan yenik ayrıldı. Palabıyık söz konusu süreçte Konyasporlu futbolculara 50 kez sarı, 1 kez de ikinci sarıdan kırmızı kart gösterdi. Konyaspor lehine de 5 kez penaltı kararı verdi. Ali Palabıyık yeşil beyazlıların bu sezon deplasmanda 2-1 galip geldiği Kayserispor maçını da yönetmişti. Bugünkü mücadelede Palabıyık'ın yardımcılıklarını Serkan Olguncan ve Serkan Çimen yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Burak Şeker olacak.

BEŞİKTAŞ İLE 48. MÜCADELE

Yeşil beyazlılar, bugün Beşiktaş ile tarihindeki 48. maçına çıkacak. Siyah beyazlılar ile daha önce Süper Lig, Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupa maçlarında toplamda 47 kez karşı karşıya gelen Anadolu Kartalı bu müsabakaların 9'undan galibiyetle ayrıldı. Beşiktaş'a 25 kez mağlup olan yeşil beyazlılar, 13 karşılaşmadan ise beraberlikle ayrıldı. 47 maçlık süreçte Konyaspor 48 gol atarken, Beşiktaş 89 gol kaydetti. İki ekip arasında son oynanan müsabaka 4 gün önce Süper Lig'in 24. haftasında Konya'da oynanmış ve Konyaspor sahadan 1-0 mağlup ayrılmıştı.

4 YIL SONRA KUPADA RAKİPLER

İttifak Holding Konyaspor ile Beşiktaş, yaklaşık 4 yıl sonra bir kupa maçında bugün rakip olacak. Ekipler arasındaki son kupa müsabakası, 2017-2018 sezonunda TFF Süper Kupa maçında yaşanmıştı. Türkiye Kupası Şampiyonu Konyaspor ile Süper Lig şampiyonu Beşiktaş'ın karşı karşıya geldiği TFF Süper Kupa Finali Samsun'da oynanmış, Konyaspor bu maçtan 2-1'lik galibiyetle ayrılarak kupayı müzesine götürmeyi başarmıştı. Konyaspor ile Beşiktaş arasındaki son Türkiye Kupası maçı ise 2015-2016 sezonunda oynandı. Yeşil beyazlılar, çeyrek final ilk maçında deplasmanda 2-1 yendiği Beşiktaş'ı, ikinci maçında da sahasında 1-0 yenerek yarı finale yükselmişti. Son 4 takım arasına adını yazdıran yeşil beyazlılar, Fenerbahçe'yle eşleşmiş, ilk maçında 3-0, ikinci maçında da 2-0 yenildiği rakibine elenerek kupaya yarı finalde veda etmişti.

3 GALİBİYETLE ÇEYREK FİNALDE

Yeni tip koronavirüs (covid-19) salgını sebebiyle bu sezon tek maç usulüne göre oynanan Ziraat Türkiye Kupası'na İttifak Holding Konyaspor, 4. turdan başladı. İlk maçında Misli.com 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Manisa FK'yi 7-0 yenen yeşil beyazlılar, 5. tur maçında ise TFF 1. Lig temsilcisi Altınordu'yu 3-1 mağlup ederek adını son 16 takım arasına yazdırmıştı. Daha sonra Süper Lig ekibi Gaziantep FK ile eşleşen Anadolu Kartalı, güney doğu temsilcisini de 2-1 yenerek çeyrek finale yükseldi. Yeşil beyazlıların bugün çeyrek finalde karşılaşacağı Beşiktaş ise 5. turdan başladığı Türkiye Kupası'nda önce 2. lig ekibi Tarsus İdman Yurdu'nu 3-1 daha sonra da son 16 turunda Süper Lig temsilcisi Rizespor'u 1-0 yenerek Konyaspor'un rakibi oldu.

KONYASPOR MAÇA HAZIR

İttifak Holding Konyaspor,  Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında bugün Beşiktaş, ardından da 14 Şubat Pazar günü Süper Lig'in 25'inci haftasında Yukatel Denizlispor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Kayacık Tesisleri’nde yeni teknik direktör İlhan Palut ve yardımcı antrenörler yönetiminde gerçekleştirilen antrenmana, tedavilerine devam edilen oyuncular katılmadı. Teknik direktör İlhan Palut, antrenman öncesinde yeşil-beyazlı oyuncularla saha içerisinde bir toplantı yaptı. Beşiktaş'a karşı lig maçında forma giyen Konyasporlu oyuncular yenileme çalışması gerçekleştirdi. Diğer oyuncular ise koşu, ısınma hareketleri ve pas çalışması ile başlayan antrenmanı topla oyunla sonlandırdı.


MUHTEMEL İLK 11’LER

KONYASPOR: Eray, Skubic, Ahmet, Abdülkerim, Guilherme, Jevtovic, Amir, Sekidika, Bytyqi, Cikalleshi, Kravets

BEŞİKTAŞ: Ersin, Rosier, N'Sakala, Welinton, Vida, Josef, Necip, Ghezzal, Larin, Ljajic, Aboubakar,

STAT: MEDAŞ Konya Büyükşehir

HAKEM: Ali Palabıyık

SAAT: 20.45

YAYIN: A Spor

 

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETES