Kasım Göçer

Kasım Göçer

Konyaspor’un dişine göreler!

Konyaspor’un dişine göreler!

UEFA Avrupa Ligi grup kuraları çekildi. Geçen sene grubumuzdaki takımlara göre sanki bu sene bir tık daha iyi bir kura çektik.

Grubun kağıt üstündeki favorisi Marsilya. Geçen sene ligi beşinci sırada bitirdiler. Bu sene de lige bir galibiyet bir mağlubiyet bir beraberlik ile başladılar. UEFA 3. ön eleme turunda Belçika'nın Oostende takımını sahalarında 4-2 yenerken deplasmanda 0-0 beraberlikle turu geçtiler. Play off turunda ise Slovenya'nın Domzale takımını sahalarında 3-0 mağlup ederken deplasmanda 1-1 berabere kalarak UEFA Avrupa ligi grup aşamasına kaldılar.

Golcüleri Gomis'i Galatasaray'a kaptırdılar. Gomis'in yerine Monoco'dan Valere Germain'i transfer ettiler. Kaleci Mandanda tecrübeli bir kaleci… Adil Rami'nin ismi uzun süre Beşiktaş ile anılmıştı. Sağ kanatta oynayan Florian Thauvin sol ayağını etkili kullanan, süratli, adam eksiltebilen golcü özelliği olan çok tehlikeli bir kanat oyuncusu. Sol kanatta ise Fransa milli takım oyuncusu Dimitri Payet var ki onun hakkında fazla söz söylemeye gerek yok. Marsilya maçlarında kanat beklerimize çok iş düşecek.

SALZBURG ise Sturm Graz ile birlikte Avusturya'nın en önemli takımı. Fenerbahçe'nin elediği Sturm Graz beşinci hafta sonunda Avusturya liginde lider, ikinci sırada ise Salzburg yer alıyor. Salzburg geçen sene açık ara farkla Avusturya ligini lider tamamlamış. Redbull firmasının sponsor olduğu bir takım. Aynı firmanın sponsor olduğu diğer takım ise Beşiktaş'ın şampiyonlar ligindeki rakibi Leipzig. Redbul kanatlandırır sloganı ile bilinen markanın sponsor olduğu iki takımın Türkiye'de sembolü kartal olan iki takımla eşleşmesi de ilginç bir tesadüf olsa gerek.

Tekrar Salzburg takımına dönecek olursak; Şampiyonlar ligi ön elemesinde Hırvatistan'ın Rejika takımıyla sahasında 1-1 berabere kalıp deplasmanda 0-0 berabere kalınca şampiyonlar ligi rüyası erken bitmiş. UEFA ligi 2. ön eleme turunda İskoçya'nın Hibernian takımını içeride ve dışarıda aynı skorla 3-0 yenerek elemiş. Play off turunda ise Romanya'nın Vitorul Constanta takımını deplasmanda 3-1 kendi sahasında 4-0 mağlup etmiş. Salzburg takımının yükselen bir form grafiği olduğu görünüyor. Takımın en değerli oyuncusu 22 yaşındaki Takumi Minamino hem santrafor hem kanatanlarda oynayabiliyor. Ağırlıklı olarak sol kanat oynuyor.

İleri uçta ise Güney Kore'li oyuncu Hee Chan Hwang oynuyor. Salzburg kariyerinde 60 maçta 23 gol kaydetmiş. Diğer santrafor ise İsrailli oyuncu Munas Dabbur sezona iyi başlamış gibi görünüyor. Beş lig maçında 3 gol 3 asist yapmış. Orta sahada en dikkati çeken oyuncu ise Kosova milli takımı oyuncusu Valon Berisha. Sol kanatta da oynayabilen Berisha Salzburg takımının gediklilerinden hem asist hem gol atabilme özelliği yüksek bir oyuncu. Yine de Marsilya ile kıyaslayınca Salzburg'un kadrosundaki oyuncular korkutucu gelmiyor.

 

VİTORİA GUİMARES yanlış hatırlamıyorsam daha önceki yıllarda Beşiktaş ile daha önce karşılaşmış ve elenmişti. Hatta bir zaman Konyaspor'da oynayan Neca'nın eski takımı.

Geçen yıl Portekiz ligini bizim gurubumuzdaki Braga'nın önünde dördüncü bitirmiş. Bu yıl 11. sırada ve üç maçta 10 gol yemiş olması dikkat çekiyor. Kupa şampiyonu olduğu için Portekiz Süper Kupası'nda Benfica ile karşılaşmış. O maçı 3-1 kaybetmiş. Avrupa ligi gruplarına aynı Konyaspor gibi direk katılıyor.

Geçen sezon en dikkat çeken oyuncusu olan Mousso Marega'yı Porta'ya sattı.Porto'dan kiralık olan Hernani 'de Porto'ya döndü. Boşluğu Tigre takımından alınan Rincon ile doldurmaya çalışacaklar. Orta sahada Peru milli takımı oyuncusu Hurtado dikkati çekiyor. Bu sene Kasımpaşa'da oynayan Mensah geçen yıl Guimares'te kiralık oynamış.

Sonuç itibarıyla çıkılmayacak bir grup değil. Marsilya'yı bir kenara bırakırsa diğer takımlar Atiker Konyaspor'un dişine göre takımlar diyebiliriz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kasım Göçer Arşivi
SON YAZILAR