Kasım Göçer

Kasım Göçer

Konyaspor’un gücü yetmedi

Konyaspor’un gücü yetmedi

Konyaspor’un Beşiktaş deplasmanı hedef maçlarından birisi değildi. Deplasmanda alınan 2-0 ‘lık mağlubiyet çok da beklenmeyen bir skor değil. Puan alabilse belki moral olarak Konyaspor’a pozitif bir etkisi olacaktı. Ancak yine de karalar bağlayacak bir durum yok. Konyaspor halen küme düşme hattının üç puan uzağında. Alacağı üst üste iki galibiyet ile kendisini küme düşme hattının üstüne atabilir.

Beşiktaş iyi bir sezon geçirmiyor, kabul ediyorum. Ancak Konyaspor’un da fikstür azizliği var. Beşiktaş’ı iki üç hafta önce yakalasa sahadan kazanarak ayrılma ihtimali oldukça yüksekti. İki üç hafta öncesindeki Beşiktaş kadrosunun üstüne Al-Mustati, Muci, Rashica, Masuaku eklendi ki bu oyuncuların hepsi çok üst düzey tek başına oyunun kaderini etkileyebilecek oyuncular. Her ne kadar Santos’un bir oyun planı olmasa ve Santos Beşiktaş’a kötü futbol oynatsa da bu oyuncuların biraz vites artırması mütevazı bir kadroya sahip olan Konyaspor’un kırılmasına sebep oldu. Maça iyi başlayan Konyaspor’un sonraki süreçte rakibine diş geçirememesi aslında biraz da oyuncu kalitesinin yetersiz kalmasına bağlı.

İlk 20-25 dakika Konyaspor sahada istediğini yaptı. Hatta Beşiktaş’a top yüzü göstermedi. Tempoyu kontrol etti. Savunmadan oyun kurarak çıktı. Oyun başlangıcındaki futbol aslında herkesi şaşırttı. Beşiktaş kazanmasın rağmen bu 20-25 dakikalık süreç, maç sonunda Santos’un ağır eleştirilmesine sebep oldu. Karşılaşmanın ilk periyodunda uzun toplarla çıkmaya çalışan ve oyunu kontrol edemeyen Beşiktaş pas yapmaya başladıktan sonra oyunun kontrolünü ele geçirmeye başladı. İkinci yarı başında baskıyı daha da artırdı. Mağlup duruma düşünce Konyaspor tümüyle demoralize oldu. Küme düşme hattında sondan ikinci sırada olan bir takım üzerinde hissettiği baskının etkisiyle maalesef çabuk kırılabiliyor.

Rakibin orta sahasındaki üç oyunculun değeri yaklaşık 35 milyon Euro. Muci ve Musrati lig seviyesinin üstünde oyuncular. Beşiktaş sahada oyun ve organizasyon anlamında çok bir şey ortaya koymasa da bu iki oyuncunun bireysel kabiliyetleri, Semih Kılıçsoy’un gününde olması Konyaspor’un ikinci yarı pas hakimiyetini yitirmesinde etkili oldu. Konyaspor’un ilk 20 dakikadaki oyunu sürdürmeye gücü yetmedi.

Elbette oyuna müdahale anlamında Ömeroviç de eleştirilebilir. Ndao geldiğinden beri Ethemi’ye göre daha etkili. Ethemi yerine Ndao ters kanatta oynatılabilirdi. Konyaspor karşılaşmadaki belki tek pozisyonu Sambou ile buldu. Belki Sambou oyuna daha erken dahil edilebilirdi. Çikalleshi yorulduğu için çift forvete dönmek çok mantıklı gelmese de Cicaldau’nun çok etkisiz kaldığı düşünüldüğünde Ömeroviç’in alternatif bir plana ihtiyacı var. Moreno’nun da cezalı olması hocanın elini zorlaştıran diğer bir faktör. Kulübeye baktığımızda oyuna girebilecek Boateng (hoca sanki bu oyuncuya biraz mesafeli yaklaşıyor, nasıl bir oyuncu olduğunu henüz göremedik) Ndao ve Sambou vardı ki zaten Ndao ve Sambou oyuna girdi. Yunus Mallı, Cicaldau ile değişse bile oyuna çok etki edebileceğini düşünmüyorum. Belki Sambou’nun arkasına Ndaou’yu koyarak Cicaldau oyundan alınabilirdi. Ancak bu tür değişiklikler sonuca nasıl etki ederdi kestirmek güç. Biraz hocanın imkanları da kısıtlıydı.

Beşiktaş maçına çok da takılmamak gerekiyor, fazla bir beklentiyle gitmediğin deplasmanda alınan mağlubiyet yüzünden takımın ve camianın demoralize olmasına gerek yok. Konyaspor için asıl maçlar şimdi başlıyor. Hatayspor, Pendikspor, Adana Demirspor ve Karagümrük maçları Konyaspor’un kaderini belirleyecek maçlar. Konyaspor bu maçlardan 8-10 puan alarak çıkabilirse nefes alacaktır. Konyaspor için lig yeni başlıyor ve şimdi destek zamanı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kasım Göçer Arşivi
SON YAZILAR