Konya'ya ortalamanın üstünde yağış geliyor! Uzman isim açıkladı

Amatör Hava Tahmincisi Kuttusi Demir, Konya'daki hava durumuna yönelik değerlendirmelerde bulundu. Sonbahar ve kış mevsimleri tahminlerine de yer veren Demir, Konya için sonhabara geçiş tarihini paylaştı.
Konya'ya ortalamanın üstünde yağış geliyor! Uzman isim açıkladı

Amatör Hava Tahmincisi Kuttusi Demir, sosyal medya hesabından Konya ve ülke genelindeki beklenen hava durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Demir, mesajında, "Ben de mini bir Sonbahar Kış bilgilendirmesi yapmak istiyorum. Aslında kolay kolay bu toplara girmem ama uzun vade verileri beni cesaretlendirdi." ifadelerini kullandı.

"Ekim ayından itibaren başlayarak Sonbahar ve Kış dönemi ülkemizde ve Konya'mızda ortalamanın üzerinde yağışlar bekliyorum." diyen Demir, ilkbahar için konuşmanın ise erken olduğunu söyledi.

Demir, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

Sonbahar ve Kış dönemi özellikle Anadolu'da çok güzel geçmeye aday.

Kışın kar yağışı nasıl olacak sorusu için ise 1 ay daha beklemekte fayda var.
Bir kaç veriyi daha incelemek lazım. Toparlayacak olursak ise bol yağışlı güz ve kış dönemi bizleri bekliyor.

el-nino-aciklamasi.jpg

El Nino açıklaması

Demir bir diğer paylaşımında ise El Nino grafiği paylaşasak, "Dalgalanma halinde olsa da 1.5 derecenin üzerine çıkamıyor. Buralarda durması bizim için daha iyi olacağı düşüncesindeyim. 1.5 derece altında kalırsa bizim için daha bereketli bir Kış dönemi oluyor." ifadelerine yer verdi.

Konya sonbahara geçiş yapacak

Demir, Konya'daki hava tahminlerine ilişkin olarak ise "29 Eylül'de sıcaklık 30 derece. 2 Ekim de ise 16 derece. Ekim ile birlikte direkt Sonbahara geçiş yapıyoruz." dedi.

Etiketler :