Korkmaz ile güzel başlangıç olsun

Süper Lig Cemil Usta Sezonu 22.hafta mücadelesinde İttifak Holding Konyaspor, sahasında Ege Temsilcisi Göztepe’yi konuk ediyor. Bülent Korkmaz ile yeni bir sayfa açan yeşil beyazlılar, rakibi sarı kırmızılılar karşısında galip gelmek istiyor. Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda oynanacak mücadele saat 17.00’de başlayacak.
Korkmaz ile güzel başlangıç olsun

İttifak Holding Konyaspor, Süper Lig 2019-2020 Cemil Usta Sezonu 22.hafta mücadelesinde iç sahada İzmir temsilcisi Göztepe’yi konuk ediyor. Sezonun 21 haftası geride kalırken bekleneni bir türlü veremeyen yeşil beyazlı ekip, Aykut Kocaman ile yolların ayrılmasının ardından takımın başına getirilen Bülent Korkmaz ile yeni bir sayfa açmak istiyor. Puan cetvelinde 20 puanla 14.sırada yer alan Anadolu Kartalı, 30 puanla 8.sırada yer alan Göztepe maçından ayrılmayı hedefliyor. Bugün Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma saat 17.00’de başlayacak. Mücadelede Ali Şansalan görev yapacak. Şansalan’ın yardımcılıklarını ise Alpaslan Dedeş ve Mehmet Cem Hanoğlu yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemi Selim Özen olurken VAR hakemi olarak Özgüç Türkalp, AVAR hakemi olarak da Erkan Engin görev yapacak.

SAKAT VE CEZALILAR

Süper Lig’in 22.hafta mücadelesinde karşı karşıya gelecek İttifak Holding Konyaspor ve Göztepe’de sakat ve cezalı oyuncular bulunuyor. Yeşil beyazlılarda Selim Ay, Denizlispor mücadelesinde gördüğü sarı karttan dolayı cezalı duruma düşerken Ugandalı Farouk Miya ise sakatlığından dolayı takımdaki yerini alamayacak. Rakip Göztepe’de ise tecrübeli file bekçisi Beto sarı kart cezası nedeniyle, Wallace Reis ise sakatlığından dolayı Konyaspor deplasmanında takımının yanında olamayacak.

KORKMAZ İLE İLK MAÇ

Denizlispor maçının ardından Aykut Kocaman ile yolları ayıran İttifak Holding Konyaspor, Kocaman’dan boşalan teknik direktörlük görevine Bülent Korkmaz’ı getirdi. Korkmaz, Göztepe mücadelesiyle yeşil beyazlılarla ilk maçına çıkacak. Bülent Korkmaz ile beyaz sayfa açan Anadolu Kartalı, rakibine karşı analizlerini yaparken yeni teknik direktörü ile ilk galibiyetini almak istiyor.

10 MAÇTAN YALNIZ 1’İNİ KAZANDI

İttifak Holding Konyaspor, Göztepe’ye karşı kazanmakta zorluk çekiyor. İki takımın oynadığı son 10 karşılaşmada tek galibiyet alan yeşil beyazlılar, beş mücadeleden de iki takımın birbirine üstünlük sağlayamaması sonucunda 1 puanla ayrıldı. Rakip sarı kırmızılıların ise Anadolu Kartalı’na karşı dört galibiyeti bulunurken oynanan bu karşılaşmalarda yeşil beyazlı ekip rakip kaleye 8 gol atarken kalesinde ise 9 gol gördü

manset-1.jpg

503 DAKİKA SON OLSUN

Sezona ilk beş hedefiyle başlayan ve daha sonrasında aldığı sonuçlar itibariyle alt sıralara doğru gerileyen İttifak Holding Konyaspor, 503 dakikadır sahasında gol atamıyor. Ligin ilk haftasından bu yana Boşnak golcü Riad Bajic ve Erdon Daci’den bekleneni alamayan yeşil beyazlılar, devre arasında Brezilyalı golcü Thuram’ı transfer etmişti. Thuram ile rakip takımlara daha fazla baskı uygulamasına rağmen Anadolu Kartalı, Brezilyalı golcüden de gol bulamadı. İttifak Holding Konyaspor, forvetleri tarafından bitiricilik konusunda şansı yaver gitmezken, sahasında aldığı sonuçlarla da ilginç bir istatistiğe de imza attı. Ligin 21 haftası geride kalırken yeşil beyazlılar, sahasında sadece bir kez galip ayrılabildi.

RAKİP YÜKSELİŞTE

İzmir temsilcisi Göztepe, sezona iyi başlamış ancak alınan sonuçların ardından gerilemişti. İlhan Palut ile yükselişe geçen sarı kırmızılılar, Süper Lig’de oynadığı son beş karşılaşmada aldığı sonuçlarla formda olmasıysa dikkat çekiyor. Oynadığı son beş mücadeleden sadece birinde mağlup olan Göztepe, üç galibiyet ve bir beraberlik elde etti. Genel sezon itibariyle de sekiz galibiyet, altı beraberlik ve altı mağlubiyet alan sarı kırmızılılar, topladığı 30 puan ile 8.sırada yer aldı.

manset-3-001.jpg
•İBRAHİM DOĞAN / YENİ HABER GAZETESİ