Kasım Göçer

Kasım Göçer

LİG BAŞKA, KUPA BAMBAŞKA

LİG BAŞKA, KUPA BAMBAŞKA

Kupa mesaisinde son haftaların yükselişteki takımı Kasımpaşa ile düşüşteki takımı  Atiker Konyaspor’un mücadelesinde gülen taraf Atiker Konyaspor oldu. Atiker Konyaspor, her ne kadar lig konsantrasyonunu yitirmiş olsa da lig başka kupa başka.

Maç öncesinde Atiker Konyaspor’un en önemli eksiği kuşkusuz Vukovic’ti. Vukovic'in yokluğunda Volkan Fındıklı stoper oynadı. Bunu mantıklı bir tercih olarak görüyorum. Alternatiflere bakacak olursak Selim Ay oynadığı hiçbir maçta güven vermedi,  Jonsson ise stoper oynadığı maçlarda özellikle hava toplarında sorun yaşamıştı.

Bu bakımdan Anadolu Selçukspor’daki stoper performansı ile Konyaspor'a yükselen Volkan'ın stoper oynaması (alternatifleri Jonsson ve Selim'e göre boy üstünlüğünün de olduğunu düşünürsek) bana göre hava topu zafiyeti yaşamamak adına doğru bir tercihti. Maç içinde genel olarak Volkan iyi performans gösterse de ilk yarı sonuna doğru Turgut Doğan Şahin’le birebir kaldığı pozisyonda yere düşmesi Konyaspor taraftarının yüreğini ağzına getirdi.

 Maça taraftar desteğini alarak baskıyı başlayan ve penaltıdan öne de geçen Atiker Konyaspor'un bu dakikadan sonra bir kaç pozisyonda kontra yakalanması ilginçti. Volkan’ın düştüğü Turgut Doğan Şahin'in yararlanamadığı pozisyon mesela bunlardan en önemlisiydi. Üstelik maça Ali Jonsson Amir’’den oluşan üçlü orta saha ile çıkmışken bu tip pozisyonlar verildi.

 Beşli orta saha tercihine rağmen rakip sahadaki top kayıpları ilk yarıda Kasımpaşa’ya topla hızlı çıkma şansı verdi. İkinci yarı ise açık alan vermek istemeyen Atiker Konyaspor alanı daraltmak yerine geriye yaslanarak bu sefer topa hakim olmakta zorlanmaya başladı. Tam bu anlarda kontratak silahını rakibine doğrultan Atiker Konyaspor oldu. Bu sefer rakip sahaya yerleşmişken top kaptıran taraf Kasımpaşa oldu. Topu kapan Bajic, Ömer Ali’yi pozisyona soktu. Ömer Ali golü atamayınca yeniden topu alan Bajic kaleciyi de geçerek ikinci golü attı ve tribünlere derin bir “oh” çektirdi.

Maç 2-0 olduğunda bir dejavu yaşadık. Dakikalar sekseni gösterdiğinde bile kalplerde  hala ilk maçtan kalma bir “acaba”  korkusu vardı. Bu dakika da Aykut Hoca Fofana’ nın yerine Selim’i oyuna alıp daha garanti bir oyuna döndü. Kasımpaşa baskı kurmaya çalışsa da her zaman kedi bal yemiyor. Bir beş dakika daha geçtikten sonra taraftar da tura kani olmuş olacak ki  meksika dalgasıyla tribünler dalgalanmaya başladı.

         Aykut Hoca gider mi, kalır mı? -Bilmem ama Konyaspor tarihinde bir ilke daha imza attı. Aykut Kocaman'ın Konyaspor'u “gururla” Türkiye Kupası finalinde.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kasım Göçer Arşivi
SON YAZILAR