Fatma Betül Felhan

Fatma Betül Felhan

MAZLUMUN HAKKINI ZULMEDEREK ALMAK!

MAZLUMUN HAKKINI ZULMEDEREK ALMAK!

Güneydoğu! Anadolu’nun gayrimeşru çocuğu! Yıllarca itilmiş kakılmış sen teröristsin denmiş. Kürt olduğu için bazı bölgelere su, elektrik verilmemiş, bastırılmaya çalışılmış. Bunlar haksız yere mi yapılmış? Hayır. Fakat bazen kuru ile birlikte yaş da gidiyor işte.

Son zamanlarda yaşanan olaylar acaba daha önceden yapılanlar daha mı isabetliydi diye düşündürüyor beni. Masumların hakları tabi ki verilmeli ki son zamanda Güneydoğu’ya yapılan yatırımlar artık bunun aşıldığını gösteriyordu. Fazla özgürlükten maraz mı doğdu acaba? Özgürlük adına yapılmaya çalışanlar şuan için tüm Güneydoğu’nun özgürlüğünü elinden almış durumda. Dışarı çıkma yasakları vs. Günün yirmi dört saati güvenli bir şehir olan Urfa’da bile belli bir saatten sonra dışarı çıkamaz hale geldik. Benim anlamadığım konu, bu durumun Türkiye ile ne alakası var? Türkiye IŞİD'e destek veriyormuş. Hangi destekten bahsediliyor? Yok efendim PYD’ye ağır silah verilecekmiş onlarda gidip IŞİD'le savaşacakmış. Yok ya başka isteğiniz varsa bildirin! Yıllarca savaştığımız bir örgütün üyelerine silah verelim öyle mi? Bu hayalperestlik değil de ne? Bu ülkede mezarlıklar şehitlerle doluyken hem de. Ayrıca IŞİD'i bertaraf ettikten sonra kendi silahımızla bizi vurmayacakları ne malum, bunu yıllarca yapmadılar mı?

Kardeşlikten bahsediliyor son zamanlarda. Kusura bakmayın ama ortada kardeşlik falan yok. Hiç kimse kardeşinin canına, malına zarar vermez. Boş yere yağmalanan iş hanları, alışveriş merkezleri vs. Bunu İnsan olan yapmaz zaten. Eylem mi yapıyorsun, insanca yapsana! Yakıp yıkmanın ne faydası olacak sana. Türkiye’de yakıp yıkarak mı Kobani'deki Kürtler kurtulacak. Masum insanların ekmek paralarını baltalayarak mı? Olayları çıkaranlar bölge halkı değil bundan eminim. Bunlar kimler, kime hizmet ediyorlar o da belli değil. Birileri Kobani üzerinden Türkiye’yi iç karışıklığa sürüklemeye çalışıyor. Ama Türkiye bu oyuna gelmemeli ve en kısa zamanda müdahale etmeli. Bu başıboşlar daha çok taşkınlık yapacak gibi. Rabbim düşmanlarımızın planlarını bozsun kendi başlarına geçirsin. Rabbim ülkemi korusun biran önce huzurlu ortamlarda yaşamayı nasip etsin bizlere. Âmin.

Vesselam.

Vesselam…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Betül Felhan Arşivi
SON YAZILAR