Mehmet Ali Bulut’a Konya’da yoğun ilgi

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 10. Konya Kitap Günleri, 112 yazar ve 126 yayınevini katılımıyla devam ediyor. Fuarın 6’ncı gününün konuğu geniş bir hayran kitlesine sahip olan Mehmet Ali Bulut oldu.
Mehmet Ali Bulut’a Konya’da yoğun ilgi

Anadolu’nun en büyük kitap etkinliği olan “Konya Kitap Günleri”nin 10’uncusu birbirinden değerli yazarları okurlarıyla buluşturuyor. Fuarın 6’ncı gününün konuğu geniş bir hayran kitlesine sahip olan Mehmet Ali Bulut oldu.

mehmet-ali-buluta-konyada-yogun-ilgi.jpeg

Bulut, en son çıkan kitabı ‘Allah’a Dönüş’ ve diğer tüm eserlerinin yer aldığı standta yoğun bir hayran topluluğu ile karşılandı. Yazarın Selçuklu Kongre Merkezi Anadolu Oditoryum Salonunda yaptığı söyleşinin konusu Mü’mince Duruş oldu. Yazar yeryüzündeki insanların Hz. Adem’in yaratılışından ve insanoğlunun cennetten kovulma sürecinden bahsetti.

mehmet-ali-buluta-konyada-yogun-ilgi-001.jpeg

İnsanoğlunun ettiği tövbenin ardından tekrar cennete gireceğini söyleyen Bulut, “Ancak bu yasak elmalar yeryüzünde yüzyıllardır hala genişliyor. Gelişen dijital çağ ile daha hızlı yol alıyor. Yeryüzünde yaşadığımız müddetçe iblisin tuzaklarından kurtulmamız gerekiyor” dedi.

Tüm bu söylemlerini ve açıklamalarını da Tevrat’tan İncil’den Zebur’dan ve Kur’an-ı Kerim’den alıntılar yaparak örnekler veren Bulut, bunların gerçekliğini ispatlar nitelikte açıklamalar yaptı.

mehmet-ali-buluta-konyada-yogun-ilgi-002.jpeg

Dinleyicilere, fitne fesattan uzak durulmasının, mü’mince yaşamanın gereği olduğunu salıkveren Bulut, “Aksi takdirde bu tuzaklara çok çabuk bir şekilde düşeriz, imanımız zayıflar ve hatta yok olur” dedi. Sözlerinin devamında Konya’nın gizeminden ve Mevlana’nın buraya gelme amaçlarının derinliğinden bahsetti. Bulut, söyleşinin ardından hayran kitlesinden oldukça büyük alkış alarak daha sonra kendisine ayrılan imza standında yoğun bir kalabalığa imza dağıttı.

Etiketler :