Mehmet Özdilek: Hakemin kararı sinirleri gerdi

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, 2-2 berabere biten Trabzonspor maçının ardından açıklamalarda bulundu
Mehmet Özdilek: Hakemin kararı sinirleri gerdi

Maçın ardından karşılaşmayı değerlendiren Mehmet Özdilek, ‘Rakibimizin ne yapacağını çok iyi biliyorduk. Çünkü 25 günde 3 defa karşılaştık. Oyun içerisinde her türlü gelişmeyi düşünüyorsunuz. Ama erken bir zamanda 10 kişi kalmak herhalde aklımıza en son gelecek durumdu. Pozisyonda verilen kararın ağır olduğunu düşünmekle birlikte hakemin kararına da saygı gösteriyorum. Yaklaşık 75 dakika 10 kişi oynamamıza rağmen ortaya koyduğumuz mücadele ile bunu hiç hissettirmedik. Rakibe 1-2 pozisyon verdik. Ama bizde Vedat ile Ömer Ali ile fırsatlar yakaladık. 78.dakikada 1-0 öne geçtik. Ardından pozisyonu devam eden bir anda penaltıdan golü yedik. Pozisyon penaltı. Ama kararın daha önceden net bir şekilde verilmesi gerekirdi. Devam eden oyunun durdurulup penaltı verilmesi sinirleri gerdi. Ardından 2 metre ofsayt pozisyonda yediğimiz 2.golle mağlup duruma düştük’ dedi.  

20180121_2_28228529_30004383.jpg

‘OYUNCULARIM HER TÜRLÜ ÖVGÜYÜ HAK EDİYOR’
Golü yedekten sonra da oyunu bırakmadıklarını hatırlatan Özdilek, şunları kaydetti: ‘Uzatma dakikalarında Orkan’ın golüyle beraberliği yakaladık ve maçta böyle bitti. 75 dakika Trabzonspor gibi bir takıma karşı 10 kişi oynayıp 2-1 mağlup duruma düştükten sonra beraberliği sağlamak ve her şeyden önemlisi de oyuncularımızın mücadelesi her türlü övgüyü hak ediyor. Kendilerini kutluyorum. Hakemlerin niyetlerinden şüphemiz yok. Ama biraz daha dikkatli olmalarını ve sonuca etki etmemelerini beklemek en doğal hakkımız. Çünkü ortaya bir mücadele konuluyor. Bu maçı unutup Gençlerbirliği ile oynayacağımız maça odaklanacağız. O maçta Pazar gününden Cuma gününe alınacak. Önümüzde çok kısa bir süre olacak. Bu süreyi en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz.’

20180121_2_28228529_30004379.jpg
‘ORKAN’I ALMANYA’DA BEN KEŞFETTİM’

Bir basın mensubunun ‘Orkan Çınar’ın transferinde ısrarcı oldunuz ve kendisi de bugün attığı golle bu ısrarınızda ne denli haklı olduğunuzu gösterdi galiba. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?’ sorusuna Özdilek, “Orkan’ı Almanya’da görüp yeteneğinin farkına varan kişiyim. Takımımıza hücum anlamında katkı sağlayacağını biliyorduk. Çünkü o mevkilerde çeşitliliği arttırmak takımın başarısına da katkı sağlayacaktır. Kendisi bizi mahcup etmedi. Açıkçası oradan gol atacağını düşünüyordum ama o vuruşu da beklemiyordum. Çok güzel bir başlangıç yaptı hem kendi adına hem takımımız adına. İnşallah kalan haftalarda da takımımızın başarısına katkısı devam edecektir” cevabını verdi.