Meram, 5 yılda Konya için ne yaptı?

Konya’da Meram Belediyesi, 5 yıllık süreçte ilçede hayata geçirdiği önemli projeleri kamuoyu ile paylaşmak amacıyla bir basın toplantısı düzenledi.
Meram, 5 yılda Konya için ne yaptı?

Konya’da Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, 5 yıl içerisinde gerçekleştirilen projeler ve devam eden yatırımlar hakkında detaylı bilgiler verdi. Kavuş, toplantıda ilçenin sosyal, kültürel ve altyapı alanlarındaki gelişmeleri vurgulayarak, halkın yaşam kalitesini artırmak için yapılan çalışmalara dikkat çekti.

‘5 YILA ÇOK ŞEY SIĞDIRDIK’

Açılış konuşmalarını gerçekleştiren Kavuş, şu ifadeler yer verdi; “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çizdiği eser ve hizmet siyaseti anlayışı ile tevazu, samimiyet, gayret, çaba ve emekle geçen beş yılı geride bıraktık. Bir işte ne kadar zaman geçirdiğiniz değil, o zamanı nelerle ve nasıl doldurduğunuz önemlidir elbette. Kıymetli olan geçen beş yıl değil o beş yılda neler yaptığınızdır. Şükürler olsun ki biz, çok şey sığdırdık bu beş yıla. Yeni yatırımlar, atılımlar, yeni ufuklar, yeni stratejiler, açılışlar, temeller ve yeni başlangıçlar gerçekleştirdik. İnsan öncelikli ve hizmet odaklı çalışmalarımızla ilçemize pek çok yenilik kazandırdık. İmardan ulaşıma, kentsel dönüşümden sosyal hayata kadar her alanda büyük ve önemli adımlar attık. Bu zamanı en güzel şekilde değerlendirerek ilçemize pek çok yeni güzellik kattık. Nihayetinde, yüreğine ve ihtiyaçlarına dokunduğumuz, yüzlerini güldürdüğümüz, elini sıkıp duasını aldığımız 350 bin kalp biriktirdik.
İşte tüm bunlar Meram ve hemşehrilerimle dopdolu geçen beş yılın en kısa ve en net özetidir.”

meram-5-yilda-konya-icin-ne-yapti-002.jpg

‘BİR AN OLSUN DURMADIK’

Her zaman çalıştıklarını ifade eden Kavuş, “2019 yılında yola çıkarken hemşehrilerime, ‘Beni hep çalışırken, çabalarken, koştururken göreceksiniz’ demiştim. Öyle de oldu, bir an olsun durmadık. Bu beş yılda her anımız hemşehrilerimizin talep ve beklentilerini karşılamakla geçti. Belediyemizin sorumluluk alanı dışındaki işlerde bile kamu kurumları, meslek odaları ve STK’lar ile uyum içerisinde çalışarak çözüm için çaba sarf ettik. ‘Tevazu, Samimiyet ve Gayretle Meram’da Gönül Belediyeciliği’ni tesis ettik. Kasamıza giren ve çıkan her kuruşta 350 bin Meramlının hakkı olduğunu aklımızdan hiç çıkarmadan icraat ürettik. Verimlilikten, kaliteden ve ilçenin önceliklerinden asla taviz vermedik. Tüm bu çabalarımızın sonunda Meram, hizmet ve yatırımlarda altın dönemlerinden birini yaşadı elhamdülillah. Biz hizmet üretirken hemşehrilerim de ‘Bizim Mustafa’ diyerek bizi bağrına bastı. Benim için iltifatların ve makamların en büyüğünün bu olduğunu bilmenizi istiyorum. Az sonra anlatacaklarım, sadece sayılardan ibaret değil. O sayıların arka planında yoğun bir gayret ve emeğimiz, tüm kurumlarımız ve teşkilatlarımızla birlik ve beraberliğimiz, çalışmalarımızdaki ihlas ve samimiyetimiz, her adımımızdaki cesaret ve tevazumuz vardır. Bunlarla birlikte, Türkiye Yüzyılı Vizyonuna hazırlanışımızı, Ve tabii ki Meram için gerçek belediyecilik çalışmalarımızı da görmüş olacaksınız.” diye aktardı.

meram-5-yilda-konya-icin-ne-yapti-001.jpg

‘MERAM’A DEĞER’

Kavuş, şu sözleriyle konuşmasını sonlandırdı; “Biz yaptıklarımızla asla yetinmedik. Koyduğumuz her tuğlanın üstüne vakit kaybetmeden yenilerini ekledik. Çünkü Meram ve Meramlı her şeye değer. Her özveriye, her gayrete, her fedakarlığa ve her yeniliğe sonuna kadar değer. Bu anlayışımız önümüzdeki dönemde de aynı şekilde devam edecek ve onları da gururla sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz inşallah.

Önümüzdeki beş yılda da yeni başarı hikayeleri yazmak için hazırız ve kararlıyız. Çünkü Meram’a değer.”

meram-5-yilda-konya-icin-ne-yapti.jpg

 Muhabir
Etiketler :