Murat Can

Murat Can

MERAM VE KARATAY ADAYLARI BUGÜN!

MERAM VE KARATAY ADAYLARI BUGÜN!

Gündemimizde ne güzel yerel seçimler vardı. Bir rüzgar esti darmadağın olduk. Ne gündem kaldı, ne seçim…

Cemaat, dershane ve operasyonlarla ilgili görüşümüzü aşağı yukarı biliyorsunuz.

Son zamanlarda malum cephenin yaptıklarını, sadece Başbakan’a değil; ülkeye, millete ve hatta dini hassasiyetlere ihanet olarak değerlendiriyorum. Denilebilecek tek bir şey var. Allah affetsin ve Allah ıslah etsin.

Biz asıl gündemimize dönelim.

Yerel seçimler.

Konya Büyükşehir adayı belli olduktan sonra gözler merkez ilçelere çevrildi.

Uğur İbrahim Altay Selçuklu’da garanti olarak değerlendirildi hep. Tabi doğru bir değerlendirme. Bu yüzden aklında belediye olanlar Meram ve Karatay ikilisinden birisini gözüne kestirdi ve aday adayı oldu.

Ankette, temayüldü derken son düzlüğe geldik. Aday açıklamanın aslında belediye başkanı belirlemek anlamına geldiği Konya’da,  belediye başkanımızı Ak Parti Genel Merkezi bugün belirlemek üzere.

Komisyon yetişirse bugün ( pazartesi ), yetişmezse yarın ( Salı ) Konya ilçelerini değerlendirerek adayları belirleyecek.

Ne olma ihtimali var?

Siyasette birazda latif bir ifadeyle şunu söylerim.

“Bir şey kesinleşmeden asla kesinleşmez.” Yani her şey olabilir. Ancak değerlendirme ve çıkarımlar yapabiliriz.

Karatay. ..

Ömer Ünal ya da Mehmet Hançerli diye düşünüyorum. Yani ya Ömer Ünal aday gösterilecek, ya da Genel Merkez Hançerli’yle devam diyecek Ak Parti.

“Kamuoyunda Bestami İnan dolaşıyor?” Diye soran olacaktır.

Bestami Bey kendiside aday olmadığını, hatta istifa etmediğini, Ak Parti karar defterinde kararların altına imza attığını söylüyor.

Ha buna rağmen bir formül bulunur mu? Bulunabilir. Ancak yarın kalkar birisi seçim kuruluna itiraz ederse bu sıkıntı olabilir. Parti aday değiştirmek zorunda kalabilir. Bu yüzden böyle bir riske girmeye değmeyecek diye düşünüyorum.

Son günlerin sürprizi Veli Tolu.

Veli Bey’in başını eski agresif politik tavrı yaktı.

Nasıl?

Açıklayayım…

Veli Bey adaylık başvurusu yapmadan önce Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül ile görüşmüş. Anladığım kadarıyla Abdülhamit Gül kendisine aday olması konusunda epey destek vermiş. Hatta kendisinin yardımıyla Başkanlık oluruyla adaylık başvurusunu Genel Merkez’e yapmış.

Fakat geçen hafta Veli Bey için kötü bir haber geldi.

Milletvekilleri, Veli Bey’in aday yapılmaması konusunda Genel Merkez’e bir görüş bildirdi. Hatta bu görüşü yazılı hale getirip imza koydular. Dolayısıyla Veli Bey’in Karatay adaylığı imkânsız gibi görünüyor.

Buradan çıkarttığım sonuç şu.

Ben Karatay İçin en güçlü adayın Ömer Ünal olduğuna inanıyorum. Bu yüzden Karatay yarışın Ömer Ünal ya da Mehmet Hançerli arasında geçtiğini düşünüyorum.

Meram…

Meram’da üç aday var gündemde.

Serdar Kalaycı…

İkili ilişkileri dışında başarılı bir dönem geçirdi. Meram için güzel işlere imza attı. Yeniden aday gösterilme şansı var elbette.

Zekeriya Mızrak.

En güçlü aday olarak görünüyor.

Mustafa Yazlık.

Ahmet Bey Mustafa Yazlık’ta ısrarcı.  Ancak siyasi deneyimi de, CV’si de Meram için yeterli görünmüyor.

Bu şartlarda Meram Belediye Başkanlığı için Zekeriya Mızrak’ın ya da Serdar Kalaycı’nın aday gösterileceğini düşünüyorum.

Tabi bunlar benim tahminim. Yanılıyor da olabilirim. Söyleyebileceğim tek şey Konya ve Konyalı için hayırlısının olması.

Başında söyledim. Genel Merkez Pazartesi ya da Salı günü gündemine Konya’yı alacak. Sonuçları bende merakla bekliyorum. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Murat Can Arşivi
SON YAZILAR