Murat Can

Murat Can

Talep etmeden alan şehir

Talep etmeden alan şehir

Farkında mısınız?

Ak Parti hükümetlerinin bizlere kazandırdığı bir alışkanlık var…

Bundan yıllar öncesine giderseniz hatırlayacaksınız.

Açılış ve temel atmalar sadece seçim dönemlerinde yapılır, temel atmaların çoğu ödenek yetersizliğinden sadece atılan temellerle kalır, yapılan açılışlar ise yarım yamalak çalışırdı.

Ancak 2002’den bugüne kadar gelinen süreçte Ak Parti siyaseti bizlere seçim olmadan da açılış yapılabileceğini ve temel atılabileceğini gösterdi.

İşte bugün en önemli örneği…

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapılan 1 Milyar 171 Milyon TL değerinde 42 projenin açılışını Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu gerçekleştirdi.

Ortada seçim yok, ancak hizmet var.

Bu hafta Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcımız Harun Tüfekçi Beyefendiyi ziyaret ettiğimi yazmıştım.

Hemen akabinde Sayın Bakan Veysel Eroğlu’da Konya’ya gelerek bakanlığının yaptığı yatırımların Sayın Başbakan’la birlikte açılışını gerçekleştirdi.

Neler var bu yatırımların içinde bir bakalım…

42 tesisin 21’i baraj ve gölet sulama tesisi.

Harun Bey’le sohbet ederken su yatırımlarının önemi üzerinde durmuştuk. İşte bugün yapılan açılışlar Konya ve su ihtiyacı açısından son derece önem taşıyor.

Bakın Veysel Eroğlu yapılan yatırımlarla ilgili şu açıklamaları yaptı özetle…

"KOP adıyla bilinen muhteşem proje DSİ'nin tozlu raflarında unutulmuştu. Hatta bir ara faaliyete girişmişler, 650 milyon dolarlık bir maliyetten dolayı vazgeçmişler. İlk defa Mavi Tünel'e el attım. 110 yıllık bir projeydi. Baraj ve tünel projesini tamamen değiştirdik. Şu anda 17 bin 34 metre uzunluğunda, 4 metre 20 santim çapında muhteşem tünel ile Bağbaşı Barajı bitti. İnşallah yakında Afşar ve Bozkır barajlarını bitireceğiz. Böylelikle 414 milyon metreküp su Konya Ovası'na hayat verecek. 11 milyon dekar arazi sulanacak. Yılda 8 milyar lira Konya ekonomisine katkı sunacak."

Projeyle Konya'nın 50 yıllık içme ve kullanma suyu ihtiyacının da karşılanacağını anlatan Eroğlu, proje kapsamında hidroelektrik santrali kurulacağını bunun da Konya'nın ekonomisine katkı sunacağını bildirdi.

- Mavi Tünel, 31 Aralık 2019 saat 16.59'da bitecek

Konya'ya AK Parti hükümetleri döneminde 27 milyar liralık yatırım yapıldı.

Bakanlığımız, Konya yatırımlarında 4,5 milyarla lirayla birincilik bayrağını elinde taşıyor ve vermeye niyetimiz yok.

Başbakanımızın yardım ve desteğiyle daha hızlı hareket edeceğiz. Allah'ın yardımını dileyerek, inşallah KOP projesini 31 Aralık 2019 saat 16.59 bitireceğiz.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da çok büyük destek verdi. Bana, 'Konya için ne gerekiyorsa yap' dedi. Kendisine teşekkür ediyorum.

Burası önemli.

Sayın Cumhurbaşkanımız’ın Konya’ya verdiği önemi her daim biliyoruz.

Öyle ki basın ve kamuoyu tarafından yıllarca sorun olarak görünen pek çok konu Ak Parti’nin hükümet olmasından itibaren hızla tamamlandı.

Gerek Sayın Başbakanımızın, gerek Sayın Cumhurbaşkanımızın Konya’yı bu denli önemsemesi sonucu bu şehirde yaşayanların daha kaliteli şehir beklentileri karşılanacaktır.

Bu şehir bu harekete desteğini verdikçe talep etmeden almaya devam edecektir.

Açılan tesislerin Konya’mıza tekrar hayırlı olmasını temenni ediyorum. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Murat Can Arşivi
SON YAZILAR