Meram’ın yeni gözdesi olacak

Meram Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Meram Lavanta Bahçesi’nin açılışı gerçekleştirildi. Programda konuşmalarına yer veren Başkan Kavuş, Meram’ı eski günlerinden daha güzel günlere ulaştırmak için çalışmaya devam ediyoruz” dedi.
Meram’ın yeni gözdesi olacak

Meram Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Meram Lavanta Bahçesi'nin açılışı yapılan tören ile gerçekleştirildi. Açılış törenine AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer, AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular, Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş ve AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı katıldı.

meram-belediye-baskani-mustafa-kavus.jpg

‘GÖRSEL ŞÖLEN OLUŞTURACAK’

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, yaptığı konuşmada lavanta terasının ziyaretçilerine görsel bir şölen sunacağını aktardı. Başkan Kavuş, “Karatay’da Türkiyenin en büyük Lavanta Bahçelerine sahip bir lavanta tarlası oluşturuldu. Meram’da büyüklüğü için iddiamız olmasa da burayı Lavanta terası olarak tanımladık. Yürüyüş yolları bulunuyor. Ziyaretçilerine görsel bir şölen oluşturacak. Gezi turları gerçekleştireceğiz. Hem Konya’dan hem dışarıdan gelen vatandaşlarımıza tanıtacağız. Meram Bağlarıyla beraber başlayan tur, dereye gelip Lavanta Bahçesini ziyaret edip, şu anda yenilediğimiz yılların Aydınçavuş’una uğrayacak ve yeni binasıyla hizmetimizde olacak. Önümüzdeki yıl lavantalaramız daha çok büyümüş, mor renklere kaplanan bir yer olacak. Turizme böyle bir katkı sağlamış olacağız. Meram’ı eski günlerinden daha güzel günlere ulaştırmak için devam ediyoruz” dedi.

meramin-yeni-gozdesi-olacak.jpg

‘HER SOKAĞINDA ÖNEMLİ DEĞERLER BARINDIRIYOR’

Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Uzbaş ise Meram’ın sahip olduğu zenginlikleriyle her sokağında önemli değerleri barındırdığına dikkati çekti. Meram’da var güçleriyle çalışacaklarını aktaran Başkan Uzbaş, “Meram sahip olduğu zenginliklerle her sokağında önemli değerler barındırıyor. Şehrimizin tamamında olduğu gibi Meram da da yaşam refahını arttırmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Hizmetlerimizi kararlıkla sürdürmeye devam edeceğiz. 20 bin metrekarelik alanda bulunan Lavanta Bahçemizin açılışında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

hasan-angi.jpg

‘TARİH VE MEDENİYET BURADA’

Konya’nın gün geçtikçe büyüdüğünü ve geliştiğini vurgulayan AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, “Güzel bir bahçenin açılışı için buradayız. Emeği geçen tüm ekibimize teşekkür ediyorum. Büyükşehirimiz büyük işerle uğraşıyor. Şehrimiz, gün geçtikçe gelişiyor ve büyüyor. Tarih burada, medeniyet burada. Yeşil Meram’mızı daha yeşile büründürmek içim emek veriliyor ve bunun meyveleri alınıyor. Şehrimize hayırlı olsun. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

meramin-yeni-gozdesi-olacak-001.jpg

‘MERAM, KÜLTÜREL MİRASIN BİR PARÇASIDIR’

Meram’ın kültürel mirasın bir parçası olduğunun altını çizen AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer, “Lavanta Bahçemizin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Yoğun bir seçim sürecini geride bıraktık. Kabinemiz belli oldu. Meclis çalışmaya başladı. Türkiye olarak hizmetimize devam ediyoruz. Zorlukları aşmak için gayret edeceğiz. Meram, Konya’nın doğa ile barışık ilçesidir. Kültürel mirasın da bir parçasıdır. Karatay da başlayan lavanta geleneği , Meram’da da devam edecek.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

meramin-yeni-gozdesi-olacak-002.jpg

meram-3.jpg

meram-5.jpeg

 Muhabir
Etiketler :