Meteorolojiden Konya için yeni tahmin! 2 gün aralıksız yağacak

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü, Konya için hava tahminlerini açıkladı. Bugün ve beş günlük süreçte Konya'da hava nasıl olacak? Detaylar haberimizde...
Meteorolojiden Konya için yeni tahmin! 2 gün aralıksız yağacak

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü, Konya için hava durumu tahminlerini güncelledi. Geçtiğimiz günlerde yapılan kar yağışı tahmini merkezde etkili olmasa da ilçelerin bazılarında etkisini göstermişti. Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğünün yeni tahminlerine göre önümüzdeki günlerde Konya'da kar yağışı beklenmiyor. İki gün sürecek yağmur için ise tarih belli oldu.

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğüne göre bugün (23 Mart 2024 Cumartesi) havanın bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu olması bekleniyor.

konya-hava-durumu.png

Hava sıcaklıklarının 2 ila 4 derece artması bekleniyor. Rüzgarın ise genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette ve yer yer kuvvetlice eseceği tahmin ediliyor.

Zirai Don Tehlikesine Dikkat!

Bölgede (Konya, Karaman, Aksaray, Niğde) hafif, orta kuvvette ve yüksek kesimlerde kuvvetli zirai don hadisesi beklenildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta zirai faaliyetlerde bulunan çiftçiler olmak üzere ilgililer ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

Bugün ilçelerde beklenen en yüksek sıcaklık değerleri şöyle:

Meram / 9

Karatay / 9

Selçuklu / 9

Ahırlı / 9

Akören / 10

Akşehir / 9

Altınekin / 7

Beyşehir / 9

Bozkır / 10

Cihanbeyli / 8

Çeltik / 10

Çumra / 10

Derbent / 6

Derebucak / 10

Doğanhisar / 8

Emirgazi / 6

Ereğli / 9

Güneysınır / 8

Hadim / 7

Halkapınar / 8

Hüyük / 8

Ilgın / 9

Kadınhanı / 7

Karapınar / 7

Kulu / 8

Sarayönü / 8

Seydişehir / 9

Taşkent / 5

Tuzlukçu / 9

Yalıhüyük / 10

Yunak / 9

Konya ve İlçelerinde 5 Günlük Hava Tahmini

Meteorolojinin 5 günlük tahminlerin Konya için yağmurlu bir hava müjdesi var. Tahminlere göre 25 Mart Pazartesi ve 26 Mart Salı günü merkez dahil bir çok ilçede yağmur bekleniyor.

İşte Konya'nın 5 günlük hava durumu tahminleri:

konya-ve-ilcelerinde-5-gunluk-hava-tahmini.png

 Muhabir
Etiketler :