Musa Mert: Konya bu alanda bir marka

Konya Kitap Günleri’nin konuklarından olan Musa Mert, Konyalılarla buluştu.
Musa Mert: Konya bu alanda bir marka

Selçuklu Kongre Merkezi’nde başlayan Konya Kitap Günleri vatandaşların yoğun ilgisiyle devam ediyor. Dokuzuncu günün konuklarından olan Musa Mert, Konyalılarla buluştu. Yapmış olduğu söyleyişinin ardından, kitap imza töreni gerçekleştirildi.

musa-mert-konya-bu-alanda-bir-marka.jpg

‘KONYA KİTAP GÜNLERİ BİR MARKA’

Mert, gazetemize özel yapmış olduğu röportajda şu ifadelere yer verdi; “Konya Kitap Günleri bir markadır. Kitap fuarı yapmak isteyenler, mutlaka Konya Kitap Fuarını görmeli. Ama bir Konyalı olarak şunu da söylemeliyim; bu yıl kitap fuarında bir durgunluk var. İnşallah daha güzel olacağını düşünüyorum.”

‘KONYALILAR KİTABI ÇOK SEVİYOR’

Konyalıların kitaba büyük bir ilgisi olduğunu dile getiren Mert, “Konya Kitap Fuarı, diğer fuarlara oranla duruşu ve ciddiyeti beni çok etkiliyor. Dostlarım ve öğrencilerim beni burada karşılıyor. Güzel günler yaşıyorum. Konyalıların kitaba ilgisi olduğunu biliyorum. Diğer illere oranla Konyalılar kitabı daha çok seviyor.”

musa-mert-konya-bu-alanda-bir-marka-001.jpg

‘ÇOCUKLARIMIZA VE ÖĞRETMENLERİMİZE TAVSİYE EDİYORUM’

Kitaplarının içeriğinden bahseden Mert, “Sıra dışı kitap dediğimiz, Peygamberimizi Güldüren Şakalar, Peygamberimizin Çocuklarıyla Oynadığı Oyunlar kitapları bir seri olacak. Şu an üçüncüsünü çalışıyorum. Devamı da gelecek. Peygamber efendimizin imajına hizmet ettiğini düşünüyorum. Bu açıdan oldukça önemli. Peygamberimiz nasıl bir insandı? Kimdi? Sorularının cevabı var. Kitaplarımız her ne kadar çocuk formatında çıksa da, öğretmenlerimize ve ailelerimize de tavsiye ediyoruz. Hepsi kaynaklarıyla birlikte, titizlikle araştırılarak yazıldı.” dedi.

musa-mert-konya-bu-alanda-bir-marka-002.jpg

‘DİN EĞİTİMİNDE 5E MODELİ’

Mert, şu ifadelerle konuşmasını sonlandırdı; “Din Öğretiminde 5E Modeli, çok farklı ve özel bir çalışma. Kendini yenilemeyen öğretmen bir öğrencinin başına gelebilecek en büyük felaketlerden birisidir. Anı, günü, zamanı tanımadıkça ne öğretmenlik, ne de anne-babalık yapabiliriz. Bu anlamda çalışma, eğitimin bugüne kadar nasıl evrildiğini, hangi aşamalardan geçtiğini özetliyor. Kendimizde bununla ilgili uygulamalar yaptık ve başardık. 5E modeli bir eğitim döngüsüdür. Ve çok kullanılır. Bu kitabı eğitimcilerimiz mutlaka okumalı.”

MUSA MERT KİMDİR?

Konya, Doğanhisar, Yazlıca doğumlu. 1988’de Isparta Merkez İmam Hatip Lisesi’ni bitirdi. 1993 Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. “Rivayet İlimleri ve Tenkit Usulleri Açısından Ebu Musa el-Eş’ari Kökenli Hadisler” teziyle Temel İslam Bilimleri Hadis Bilim Dalında Bilim Uzmanı unvanını aldı."5E Modelinin Din Eğitimine Uyarlanması ve Bilgi Transferine Etkisi Üzerine Bir Araştırma (10. Sınıf Hadis Dersi Öreği)" teziyle Felsefe ve Din Bilimleri Anabilim Dalı Din Eğitimi Bilim Dalı alanında doktora çalışmasını tamamladı. Fakülteden mezun olduğu yıl öğretmen ataması yapılmadığı için Konya Ilgın Meslek Lisesi ve Ilgın Argıthanı Lisesi'nde dışarıdan derslere girdi. 1994 yılı sonbaharında resmen öğretmenliğe başladı. Mardin Merkez Ticaret Lisesi, Konya Hadim Çok Programlı Lisesi, Emirgazi Lisesi, Şanlıurfa Siverek Atatürk İlköğretim Okulu, Konya-Ereğli Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu, Konya Ereğli Anadolu Lisesi, Konya Karatay Ayşe Hüseyin Özkan İlköğretim Okulu, Konya Selçuklu İsmail Hakkı Tonguç İmam Hatip Ortaokulu, Konya Selçuklu Şems-i Tebrizi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde ve ayrıca bulunduğu yerleşim birimlerinde çok sayıda okulda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Meslek Dersleri Öğretmeni olarak görev yaptı. 23 Haziran 2017 tarihinde İstanbul Ataşehir Esatpaşa Kız Anadolu İmam hatip Lisesi’ne, oradan da İstanbul Ümraniye Şehit Erol Olçok Kız İmam Hatip Lisesi'ne ataması yapıldı. Seçmeli Kur'an-ı Kerim, Hz. Muhammed'in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerinin müfredat ve kitap yazım komisyon üyelerinden biri olan ve mesleğini/öğrencilerini aşk derecesinde seven evli ve üç çocuk babası Musa Mert, www.musamert.com adlı kişisel sitesinde, Diyanet Çocuk Dergisi'nde, Beyaz BulutÇocuk Edebiyat Dergisi'nde ve Konya Çocuk Dergisi'nde yazılarının bir kısmını yayımladı.

 Muhabir
Etiketler :