Nazif Karlıer: Çocuklarımız çocukluğunu yaşamalı

2022-2023 eğitim ve öğretim dönemi sona eriyor. Öğrenciler, 3 aylık yaz tatiline çıkacak. Eğitim Bir-Sen (EBS) Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer de konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Nazif Karlıer: Çocuklarımız çocukluğunu yaşamalı

Tatil dönemi için velilere uyarılarda bulunan EBS Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer, “Çocuklarımızı kabiliyetine göre yönlendirebilme becerisine sahip olmalıyız” dedi. Başarısız çocuk olmadığını söyleyen Başkan Karlıer, “Veliler, öğrencilerini sevsinler. Çocuklarına notlarından dolayı kızmasınlar.
Not, her şey demek değildir. Çocuklar, ailelerine katkıda bulunacak uğraşların içinde olmalıdır. Unutmamak gerekir, hiçbir çocuk yarış atı değildir. Tatilde bile çocukları okul anlayışı ile nizama sokmak isteyen velilerin varlığına şahit oluyoruz. Bu tutum, gerçekten çok yanlıştır. Çocuklarımızın dinlenmesi, ailesiyle, arkadaşlarıyla vakit geçirmesi gerekir Çocuklarımız yıl boyunca biriktirdiği enerjisini oynayarak atmalı. Kısacası çocuklarımız çocukluklarını yaşamalıdır. Yeni eğitim ve öğretim dönemine daha dinç girebilmek için yaz tatili fırsat olarak görülmeli. Tabii ki yaz tatilinde kitap okuma, özellikle sınava hazırlanacak öğrencilerimiz için soru çözme gibi meseleler de göz ardı edilmemeli” şeklinde konuştu.

Etiketler :