Hacı Ahmet Şimşek

Hacı Ahmet Şimşek

NE OLACAK BU KONYASPOR’UN HÂLİ

NE OLACAK BU KONYASPOR’UN HÂLİ

Kabul etmeli ki, dünyanın çoğu ülkesinde olduğu gibi güzel ülkemiz Türkiye'de de futbolun diğer sporlara nazaran apayrı bir yeri vardır. Bugün biraz da spor olsun diyerek futbol yazmak geldi içimden.

            Yazımın başında İzmir'de oynanan Göztepe - Konyaspor maçında birkaç edepsizin, yöneticilerimize ve seyircimize, hatta şehrimize ve inancımıza varıncaya kadar söyledikleri sözleri şiddetle kınıyor ve Göztepe yöneticilerini resmî bir beyanatla derhal özür dilemeye çağırıyorum. Böyle bir hakareti Avrupa takımlarının seyircisi bile yapmadı.

            Bir futbol takımının başarısı için öncelikli faktörlerin sırasıyla şunlar olduğuna inanıyorum:

            1-Yönetim

            2-Teknik direktör ve ekibi

            3-Futbolcular

            4-Taraftar niteliği ve niceliği.

            Elbette takıma başarılı ve seyir zevki olan futbolu oyuncular oynar, hoca oynatır amma velâkin onları seçen para verip alan da yönetimdir. Yönetim de bir ekiptir, sadece başkan ile olmaz. Bütün yönetim kurulu üyeleri de bu konuda sorumlu ve yetkilidir. Takımın geçen yılki başarısının Aykut Hoca sayesinde olduğu gün gibi aşikâr. Onun gidişiyle birlikte hemen bir hoca arayışına gidildi. Yönetimde tanıdığım bazı arkadaşlara Mustafa Reşit Akçay benim gönlümden geçen hoca diye bahsetmiştim. Artık ben mi akıllarına getirdim yoksa zaten kendileri de onu mu düşünüyordu bilemem ama Mustafa Reşit Hoca takımın başına geldi. Hocayla birkaç defa sohbet etme imkânımız oldu. Mütedeyyin ve donanımlı bir insandı. Türkiye standartlarına göre de iyi bir hocaydı. Kanaatimce yönetim onu göndermekle acele etti. Çünkü bir hocanın kendi tekniğini takıma uygulatabilmesi için en az yarım sezon gerekir. Kalan yarım sezonda da gidecek ve gelecek futbolcuları belirler, böylece bir sezon geçmiş olur.

            Konyaspor bu seneyi Süper Lig’de kalabilmek için oynamalıydı. Maalesef Türkiye’de bu kredi yerli hocalara hemen hemen hiç verilmezken yabancı hocalara hem para bolca verilir hem de zaman tanınır. Manchester United’ı Alex Ferguson otuz yıla yakın çalıştırdı ve büyük başarılar kazandı. Galatasaray, Fatih Terim ile uzun süre çalıştı, dört yıl üst üste Türkiye şampiyonu oldu, UEFA Kupası'nı aldı. Trabzonspor ise Ahmet Suat Özyazıcı ve Özkan Sümer’den sonra şampiyonluğu unuttu. Dolayısıyla Mehmet Özdilek’ten de maalesef çok ümitli olduğum söylenemez.

            Peki, çare ne?

            Konyaspor eski başkanı FETÖ bağlantısı ile suçlanıp istifa edince yönetim hemen seçime gidip bazı değişikliklerle güven tazelemeliydi. Bunu maalesef yapmadılar. Şimdi ise çok gecikmeden acilen seçime gitmeli diye düşünüyorum. Kendilerine güveniyorlarsa yeniden yönetime talip olsunlar.

            Ayrıca Konyaspor asla sahipsiz kalmaz. Konyaspor’u alıp tekrar geçen yılki başarısına koşturacak hatta daha da ileri gidip şampiyonluğa oynatacak bir yönetim çıkar diye ümit ediyorum.

            Konyaspor’umuz; muhteşem stadyumu, modern tesisleri, seyircisi, şehri, imajı ve inancıyla fazlasıyla buna layıktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hacı Ahmet Şimşek Arşivi
SON YAZILAR