Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Ne pazartesiydi ama…

Ne pazartesiydi ama…

Değerli okurlar, kısa bir aradan sonra hepinize yeniden merhaba.
                        
Ramazan tatilinin ucuna eklediğim birkaç günlük yıllık iznin ardından yine huzurlarınızdayım.
 
Biraz gezdim, biraz dinlendim, rahatlayabildiğim kadarıyla rahatladım derken, pazartesi sendromunu belki de hayatımda ilk defa bu kadar derinden yaşadım.
 
Dinç bir kafayla yeniden işimin başına döndüm dönmesine de çok yoğun bir iş gününü de geride bıraktım.
 
Bizim meslek çok nankör. Birkaç gün ara verince ipin ucunu kaçırıveriyorsunuz. Yeniden toparlanmak da öyle kolay olmuyor.
 
Hele bir de Konya gibi; bol bol yatırım, açılış, festival veya organizasyonun düzenlendiği bir şehirde gazetecilik yapıyorsanız, çok daha azimli ve işe hakim olmak zorundasınız. İpin ucunu asla kaçırmamalısınız. Yerel yönetimler de bürokrasi de sürekli bir şeyler ürettiği için, uzakta da olsanız Konya’yı yakından takip etmek zorundasınız.
 
Yanlış anlaşılmasın, şikayetçi değiliz; aksine bu hızlı gündelik yaşam bizleri dinç tutuyor. Konya sürekli yenilensin, biz de haber yapalım, yazı yazalım. Yoksa biz de güçten düşüyoruz. Velhasıl, yoğun bir hafta başından hepinize yeniden merhaba.
 
KONYA’NIN TRAFİK FARKINDALIĞI ARTIYOR MU?
 
Yukarıda dem vurduğum yoğun günün ilk programını Kültür Park’ta düzenlenen Karayolu Trafik Haftasının açılışı ile başlattık.
 
Trafikte can güvenliğine dikkat çekmek amacıyla 9-13 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Karayolu Trafik Haftası yoğun katılımla gerçekleştirildi. Programda protokol konuşmalarında özellikle gençlere ve çocuklara farkındalığı artırmak amacıyla pek çok mesaj verildi. Konya’nın trafikte aldığı mesafe anlatıldı.
 
Hakikaten de Konya trafikte çok mesafe aldı. Son zamanlarda açılan yeni yollar, kazandırılan yeni kavşaklar, özet olarak akıllı trafik uygulamaları şehrin trafiğine bir nebze çare oldu.
 
Ama nüfusun ve araç yoğunluğunun artış hızına bakınca, ne kadar yatırım yapılırsa yapılsın, bu işe çare bulmak öyle kolay değil.
 
Durum böyleyken, trafiği rahatlatacak olan asıl yatırımın trafik kültürünü artırmaktan geçtiğini net bir şekilde söylememiz lazım.
 
Ne yazık ki bu konuda Konyalılar olarak pek iyi bir sınav vermiyorduk. O yüzden son zamanlarda yatırımların yanında bir de trafik eğitimi ve trafik kültürünü artırmaya yönelik faaliyetlerin artması isabetli oldu.
 
Konya Emniyet Müdürü Engin Dinç ile ilk tanışmamızda bu konunun üzerinde durmuştuk. Konya’da trafik kültürünü oluşturmak amacıyla hepimizin el ele vermesi gerektiğini söylemişti. Göreve başladığı günden bu yana yaptığı hamleler ve belediyelerle kurduğu iş birliği ile birlikte bu yolda önemli bir mesafe kat ettiğini söyleyebiliriz.
 
İnşallah daha iyi olacak.
 
KONYA GERÇEKTEN DE HAYIRDA YARIŞIYOR
 
Günün ikinci programını ise Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü düzenledi. Her yıl geleneksel olarak kutlanan Vakıflar Haftası bu yıl “Vakıf Medeniyetinde Sosyal Politikalar, Sosyal Yardımlar ve Paylaşma Geleneği” temasıyla gerçekleştirilecek.
 
Konya Vakıflar Bölge Müdürü Nurullah Osmanlı, Konya’nın vakıflar şehri olduğunu hatırlatarak; “Konya halkı her zaman vakıflara hassasiyet göstermiş, “hayır işlerinde yarışınız” tavsiyesine uyanlardan olmuştur” diye güzel bir hatırlatmada bulundu.
 
Hakikaten de öyle, Konya şu anda Türkiye’de en fazla vakfı bünyesinde bulunduran şehirlerin başında geliyor.
 
Konyalılar da cömertlikleriyle her zaman paylaşmayı bilenlerden oluyor.
 
Buna her zaman yakinen şahit oluyoruz.
 
HAREKETİN MERKEZİNDE OLACAĞIZ
 
Günün üçüncü programında da Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 15 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Konya Yarı Maratonu, 10 kilometre koşusu ve Halk Koşusu öncesinde bilgilendirme toplantısı düzenledi.
 
Başkan Altay konuşmasına, “2022 Konya açısından sporda ilklerin yaşanacağı bir yıl olacak” diyerek başladı.
 
Liste hayli kabarık.
 
Konya Yarı Maratonu 15 Mayıs’ta düzenlenecek.
 
Ağustos ayında 56 ülkeden 3 binden fazla sporcuyu misafir edeceğimiz 5. İslami Dayanışma Oyunları’na ev sahipliği yapacağız.
 
Konyaspor’umuzun 100. Yıl kutlamalarını, bu seneki başarısını ve Avrupa hedefini zaten hiçbir yere sığdıramıyoruz.
 
E bir de 2022 Dünya Spor Başkenti ilan edildik.
 
Daha ne olsun.
 
İlk etkinliğimiz olan Konya Yarı Maratonu’na çok az kaldı.
 
Bu pazar, düzenlenecek olan Konya Yarı Maratonu’nda biz de basın mensupları olarak koşabildiğimiz kadar koşacağız.
 
MERVE MERCAN PARKI ÇOK GÜZEL OLMUŞ
 
 
Covid-19 salgını nedeniyle hayatını kaybeden Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Merve Mercan’ın adı, öğrencisi olduğu Selçuk Üniversitesi’ndeki parkta yaşatılacak.
 
Selçuklu Belediyesi tarafından Selçuk Üniversitesi Kampüsü içerisinde yapılan parkın açılış programı, pazartesi gününün son programıydı.
 
Buradaki programa da katılım yoğundu. Rahmetli Merve Mercan’ın ailesi de açılışa katılanlar arasındaydı. Merve Mercan’ın babası da bir konuşma yaptı. Hem hüzünlü hem de gururluydu. Güzel bir evlat yetiştirmiş, Rabbim cennetinde buluştursun inşallah.
 
İntern Doktor Merve Merve Mercan’ın adının yaşatılacağı 32 bin metrekare alana yapılan yatırımla ilgili ise söyleyecek çok şey yok aslında.
 
Düşünenin de yapanın da ellerine sağlık. Selçuk Üniversitesi öğrencileri için harika bir dinlenme alanı kazandırılmış.
 
Selçuklu Belediyesi bu işi zaten çok iyi biliyor. Hem ferah hem sade hem de iyi planlanmış bir park yapmışlar. Emek verildiği belli.
 
Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü de parkın içine dikilen fidanlara, Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden doktorlar, öğretim üyeleri, memurlar ve öğrencilerinin ismini vermiş. Bu da iyi düşünülmüş.
 
Ben tekrardan Merve Mercan kardeşimize Allah’tan rahmet, ailesine ve Selçuk Üniversitesi’ne de başsağlığı diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR