Özkan Öztürk

Özkan Öztürk

NE PROVAKOSYONU.. ?

NE PROVAKOSYONU.. ?

27 Aralık C. tesi günü Şırnak ili Cizre ilçesinde PKK gençlik yapılanması Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi mensupları muhafazakar Kürtlerin yaşadığı Nur Mahallesinde yine yapacaklarını yaptılar..
3 kişi yaşamını yitirdi ve 5 kişi de yaralandı. Yaşamını yitirenlerden biri 60 yaşında bir kişi.
Ne zaman çözüm süreci ile ilgili olumlu bir adım atılsa örgütün diğer bir kanadı ya dağ kadrosu ya da gençlik kanadı süreci sabote etmek  şiddet adına ne varsa fazlasını yapıyor..
Örgütün siyasi kanadı Ankara’da hükümet kanadı ile görüşmeler yapıyor yapmasına da ya gençlik kanadı ne yapıyor?
Doğu ve Güneydoğuda yine şiddet    buralar bizden sorulur biz ne dersek odur mesajını vermeye çalışıyor.
 

HDP ‘nin Ankara kanadı sözde barış güvercinlerini uçururken gençlik kanadı bölgede masum vatandaşlara kan kusturmaya devam ediyor..

Bu olayları sonlandırma adına ve çözüm sürecini akamete uğratmamak adına kendi içerisinde tedbir alması gerekirken Kürt siyasi hareketi maalesef işi birileri süreci sabote ediyor şeklinde garip ve tuhaf açıklamalar yapıyor..
Yahu süreci kimin sabote ettiği açıkça görülüyor.
Senin yapman gereken gençlik yapılanmana sahip olmak ve bölgede terör estirmesine izin vermemektir.
Ortada provokasyon falan yok .
Resmen sizin gençlik yapılanmanızın ve sizin kendinizden olmayan yapıları ve en başta da Hüda- Par grubunu yok etme noktasında planlı bir yok etme ve göç politikanız var .
Bunu da şiddet dilini kullanarak yapıyorsunuz.
Provokasyon diyorsunuz ya bu provokatörler bir gün de PKK lı yapılara saldırmaz ?
Hep Pkk karşıtlarına mı saldırır bu provokatörler..
Maalesef silahları bıraktıklarını ya da bırakacaklarını sürekli olarak söyleyenlerin hiç de samimi olmadıklarını gerek 6-7 Ekim de gerekse de Cizre Nur Mahallesinde görmüş olduk.
Batıda ki siyasi temsilcileri makyajlanmış doğu da ise gerçek yüzlerini gösteren bir yapı ile çözüm süreci devam ettirilmeye çalışılıyor.
90 Yıllık devlet paradigmasını elinin tersi ile itmiş ve değişim ve dönüşüm adına önemli adımlar atmış bir siyasal iktidar var Kürt siyasi hareketinin karşısın da .
Bunu fırsata çevirecek olan da yine Kürt siyasi hareketinin temsilcileridir.
O yüzden samimiyet noktasın da Kürt siyasi hareketinde sıkıntılar var.
Maalesef Kürt siyasi hareketinin şuan ki yapısı ,birey ve toplum tasavvuru ve vatandaşa yaklaşımı aynı 90 yılların Türkiye sini andırıyor.
Son  derece ilkel bir yaklaşım.
Çözüm sürecinin akamete uğramaması adına derhal bölgede kamu otoritesi sağlanmalı, siyasal farklılıklar koruma altına alınmalı ve en önemlisi de bölge halkı baskıcı ve totaliter yapıdan kurtarılmalıdır.
Bunu yapacak olan da devlettir.
Yıllarca devlet teröründen   çok çekmiş bölge halkının beklentisi de bu yöndedir.
SELAM VE DUA..

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Özkan Öztürk Arşivi
SON YAZILAR