Nedim Şener Konya’da! "Türkiye sadece terörle savaşmıyor"

Konya Kitap Günleri’nin konuklarından biri olan Nedim Şener, siyaset gündemini gazetemize özel değerlendirdi.
Nedim Şener Konya’da! "Türkiye sadece terörle savaşmıyor"

Selçuklu Kongre Merkezi’nde başlayan Konya Kitap Günleri vatandaşların yoğun ilgisiyle devam ediyor. Yedinci günün konuklarından olan Nedim Şener, Konyalılarla buluştu. Şener, gazetemize özel yaptığı röportajda şu ifadelere yer verdi; “Konya’ya geldim. Önce Mevlana’yı ziyaret ettim. Daha sonra söyleyişe geldim. Konya’nın oldukça iyi bir dinleyici kitlesi var. Konya’nın atmosferi her zaman huzur veriyor. Ne arıyorsam, onu buluyorum.”

nedim-sener-konyada-turkiye-sadece-terorle-savasmiyor.jpg

’İNSANLARLA PAYLAŞMAK ÇOK ÖNEMLİ’

Gündemdeki olayların sebep olduğu sorunların insanlarla paylaşılması gerektiğini vurgulayan Şener, “Özellikle 15 Temmuz’dan sonra okuyucunun ilgi ve merakı beni mutlu ediyor. Çünkü yaşadığımız olayların tarihsel bir perspektife oturtulacağı böyle yerlerde paylaşarak oluşuyor. Bugün İsrail ile Filistin’in yaşadığı zulmün geçmişten gelen sorunlardan dolayı olduğunun insanlara paylaşılması oldukça önemli. Bunu televizyonlarda da yapıyoruz. Burada canlı olarak yaptık. İnsanların merak ettikleri soruların yanıtını verdik. Sadece anlattıklarım değil, insanların soruları da beni besliyor.” ifadelerine yer verdi.

nedim-sener-konyada-turkiye-sadece-terorle-savasmiyor-003.jpg

‘SADECE TERÖR İLE MÜCADELE ETMİYOR’

Türkiye’nin sadece Türkiye ile mücadele etmediğini vurgulayan Şener, Türkiye sadece terörle mücadele etmiyor. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son milli güvenlik toplantısından sonra yaptığı her açıklamada Amerika, emperyalizm ve küresel sistem vurgusu vardı. Geçen yüzyılın başında Yunanistan isimli bir ülkenin saldırısıyla karşı karşıya kalmıştık. Yunanistan bunu kendi başına yapmadı. Yanında Amerikalılar, İngilizler, Fransızlar, Ruslar vardı. Bugün de PKK’nın arkasında aynı güçler var. Bize karşı sadece bir Yunanistan kalkışması değil, emperyalizm savaşıydı. İsimler değişiyor, vekalet savaşları devam ediyor. Türkiye hem vekalet savaşlarına hem de kendisine tehdit olanlara karşı saldırıyor.” dedi.

nedim-sener-konyada-turkiye-sadece-terorle-savasmiyor-001.jpg

‘EMPERYALİZME KARŞI SAVAŞIYORUZ’

Şener şu ifadelerle konuşmasını sonlandırdı; “Türkiye mücadelesini veriyor. Biz sadece terörle değil, emperyalizme karşı savaşıyoruz. FETÖ derken sadece bir ihanet şebekesinden bahsetmiyoruz. Küresel sistemden bahsediyoruz. Ele başları Amerika’da yaşıyor. Amerika koruyor. Örgütün merkezi ise Almanya. Bu saldırılar hep olacaktır. Ama önemli olan içeride bizim ne yaptığımız. Bunu da aşmanın yolu tarih bilinci ve bilgiyi paylaşmaktır.”

nedim-sener-konyada-turkiye-sadece-terorle-savasmiyor-002.jpg

NEDİM ŞENER KİMDİR?

1966 yılında Almanya'da dünyaya geldi. 1990 yılında İstanbul Üniversitesi'nde, "Uluslararası Ticaret ve Türkiye'nin Dünya Ekonomisine Eklemlenmesi" başlıklı teziyle, iktisat dalında yüksek lisansını tamamladı. Gazeteciliğe 1992 yılında Dünya gazetesinde başladı. 1994 yılında çalışmaya başladığı Milliyet gazetesindeki işine Mayıs 2011'de son verildi. Ocak 2010'dan Mart 2011'e kadar Posta gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. Yolsuzluk, terör finansmanlığı, Susurluk olayı, Hrant Dink suikastı, cemaat ve istihbarat konularında kitapları yayımlanmıştır. 3 Mart 2011'de Oda TV'ye yönelik Ergenekon soruşturması kapsamında gazeteci Ahmet Şık ile birlikte gözaltına alınan Şener, tutuklandıktan sonra Silivri Cezaevi'ne konuldu. Ergenekon terör örgütüne yardım ettiği gerekçesiyle yedi yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmaktadır. 12 Mart 2012'de tahliye edilmiştir.

 Muhabir
Etiketler :