O ilçeye yapılan yatırım Konya’nın en ‘hoş’ yeri olacak!

Kubbealtı Kütüphanesi, okuma salonu, çocuk ve yetişkin kütüphaneleri ve kafeterya bölümlerinden oluşan Karatay Hoş Kubbe'nin temel atma töreni düzenlenen programla gerçekleşti.
O ilçeye yapılan yatırım Konya’nın en ‘hoş’ yeri olacak!

Karatay Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Hoş Kubbe’nin temeli dualarla atıldı. Temel atma töreninin açılış konuşmasını yapan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Bin 426 metrekare bir alanda inşa edeceğimiz Hoş Kubbe’miz, bodrum kat ve asma kat dahil toplam 3 kattan oluşacak; ayrıca 14 araçlık otoparka sahip olacak. İçerisinde sergi holü, 0-3 yaş grubundan başlayarak 12 yaşa kadar olan tüm çocuklarımızın istifadesine sunacağımız çocuk kütüphaneleri, Çocuk Kafe, özel oyun alanları ve yine yavrularımızın beceri ve yeteneklerini destekleyen maker alanları bulunacak.” dedi.

hasan-kilca.jpg

'GENÇLİĞE YATIRIM GELECEĞE İMZA'

Gençliğe yapılmış her yatırımın geleceğe atılan bir imza olduğunu dile getiren Hasan Kılca, "Gençliğe yapılmış her yatırım, geleceğe atılan imza ve geleceğimizi inşa ettiğimiz birer tuğla taşıdır. Ana-babasına, komşusuna, memleketine, vatanına ve milletine hayırlı, insanlığa yararlı bireyler yetişmesinde bize de düşen sorumluluklar vardır. Bizler bu hassasiyetle, eşsiz medeniyetimizin maddi ve manevi değerleriyle donanmış, kişilik kazanmış nesiller yetişmesi için ilk günden bu yana durmaksızın gayret ediyoruz. HOŞ KUBBE'de, gelecek nesillerimize yeni fikirler, düşünceler ve farklı ufuklar açacak bir projemiz
Eğitim-öğretim, bize göre, insanı akıl ve ruh bütünlüğü içinde her iki dünyaya hazırlama ve yetiştirme sanatıdır.” ifadelerine yer verdi.

 Muhabir
Etiketler :