Ufuk Kendirci

Ufuk Kendirci

Off varsa Out da olmalı

Off varsa Out da olmalı

Süper Lig’de Play Off tartışmaları alevlendi. Kulüplerin aldığı yayın paraların minimumlara inmesi ve masrafların artması sonucunda takımlar sorun yaşıyor. Bir de ligimizin kalite seviyesini de düşündüğümüzde TFF yeni bir format üzerinde çalışmalarını yürütüyor . Ligin logosu değişecek, Şampiyonlar Ligi gibi marş bestelenecek ama en radikal değişiklik format üzerinde düşünülüyor.

Şu bir gerçek ki futbola olan merak futbolseverlerde düştü. Şampiyonluğa oynayan takımlar ile Anadolu takımları arasındaki makas özellikle bu sezon çok açıldı. Kadro kalitelerine bakıldığında bir tarafta sponsorluklarla veya sattığı oyuncunun bedelini rekor transfer ücreti göstererek transfer yapan İstanbul kulüpleri ile bugün Konyaspor’un rekabet etme ihtimali yok. Adana Demirspor’un durumu iyi. Çünkü orada Sancak tüm gücünü kullanıyor.

Peki nereden çıktı bu Play Off- Out tartışmaları. TFF istiyor ki sadece sezonda değil, sezon bitiminde de çarkı çeviren takımlar birbiriyle maç yapsın, sürekli derbi oynansın izlenirlik artsın. 2011-12’de yapılmıştı. Avrupa’da örnekleri de var. Ancak 20 takım ile bu sistemi kurma ihtimalin yok. Muhtemelen gelecek sezona kadar bir taslak kurulacak. Çünkü küme düşecek takımı arttırman gerekiyor. Yalnıza şampiyonluk değil, küme düşme ile ilgili de heyecanı arttırmak için Out düşünülmeli.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ufuk Kendirci Arşivi
SON YAZILAR