Kasım Göçer

Kasım Göçer

Ömeroviç Nerede Yanlış Yaptı?

Ömeroviç Nerede Yanlış Yaptı?

Ömeroviç, iyi hoca, geldiğinden beri takım oyun olarak daha iyi ancak Başakşehir maçında hocanın oyuna müdahaleleri hatalıydı:

1-) Emirhan İlkhan oyuna girdikten sonra takımın sağ taraftaki çözülmeye tedbir almadı. 2-0 öndesin zaten Ahmet Oguz'u Uğurcan'ın önüne al. O tarafı tıka.

2-) Marlos adam eksiltip rakip savunmayı rahatsız eden tek adam. Pas oyununa çok dahil olmadığı için oyundan çıkararak rakip beki üstüne çektin.

3-) Yunus en ileri uçta oynamaz. Stoperler arasında eziliyor. Yunus varken Başakşehir stoperler rahat ileri çıktı. Yunus'u en ileri uçta kullanma işinden vazgeçmeli.

4-) Metehan yan toplarda oldukça zayıf. Hem kısa, hem geç kalıyor. Antalya maçında yenilen gol ile bu maçtaki 2. gol hemen hemen aynı.

5-) İlk yarıdaki oyun, takım boyunun kısa olması, ön alan presi her şey iyiyken takım gol yedikten sonra bu kadar kolay dağılmamalı, bu kadar kırılgan olmamalı.

Bu maçın psikolojik etkisi ağır olabilir. 2-0 öndeyken bu maçı vermek takım üzerinde travma yaratabilir. Bir puan dahi bu maçta iyi olabilirdi. Puan farkının açılması panik havası ilk 60 dakikadaki iyi oyunu bozabilir. Üstelik haftaya Çaykur Rizespor gibi ligin en iyi futbolunu oynayan bir takıma karşı deplasmana gidilecek.

Yönetim iyi niyetle çabalıyor. Belki yeterli destek de bulamıyor. Ancak santrafor işi bir an önce çözülmeli, bana göre bir stoper daha alınmalı. İmkan varsa bir de ofansif ortaya takviye hocanın elini rahatlatır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kasım Göçer Arşivi
SON YAZILAR