Özel ve güzellerin tercihi: Nisanur

Özel ve güzel olan genç kızların öncelikli tercihi Nisanur Konya, şehirdeki gelinlik sektörüne farklı bir soluk getirdi.
Özel ve güzellerin tercihi: Nisanur

Özel ve güzel olan genç kızların öncelikli tercihi Nisanur Konya, şehirdeki gelinlik sektörüne farklı bir soluk getirdi. İstanbul'un ardından ilk bayilik sistemini Konya'da başlatan ve şuanda Türkiye'nin birçok noktasında hizmet veren Nisanur markası, konseptiyle ilgi görürken genç kızların en mutlu günlerinden önceki sondurağı oldu.

 

Türkiye'nin gelinlik modasında en önde gelen markalarından olan Nisanur Moda ve Tasarım Evi, Konya'da hizmete başladığı günden bu yana modayı belirleyen firmaların başında geldi. Konya yetkilisi Sibel Gökdemir ve Ankara yetkilisi Meral Pekdemir’inilk bayilerinden olduğu Nisanur markası, daha sonra Türkiye'nin çok sayıda şehrinde hizmet vermeye başladı.  Ortağı Meral Pekdemir ile birlikte 5 yıl önce gelinlik sektörüne girdiklerini ve Konya'da farklı konseptle ilgi gördüklerini aktaran Sibel Gökdemir, başarı hikâyelerini Yeni Haber okurlarıyla paylaştı.

nisanur-konya-1.png

Sizi tanıyabilir miyiz?

İki çocuk annesiyim ve işletme yüksek lisans mezunuyum. Üniversite biter bitmez iş hayatına atıldım. Farklı sektörlerde çalıştım. Beş yıl önce iş ortağım Meral Hanım ile birlikte gelinlik sektörüne başladık. Kendisiyle ortaokul zamanında beri birlikteyiz ve 24 yıllık bir dostluğumuz var. İkimiz de girişimci olduğumuz için birlikte güzel işler başardık. Bu sektörde de  5 senedir birlikteyiz.

sibel-gokdemir-nisanur-konya.png
Sibel Gökdemir


Gelinlik sektörüne girişiniz nasıl oldu?

Meral Hanım’la ikimiz de Ankaralıyız ve orada birlikte iş yapma fikrimiz oluştu. Bir proje üzerinde çalıştık. Sonra yatırımımızı gelinlik sektörüne yapmaya karar verdik. Konya ile bağımız yoktu. Ancak bölgesel yaptığımız araştırmalar sonucu bu sektörde Konya’da açık olduğunu fark ettik ve franchising sistemiyle Konya’da gelinlik sektörüne giriş yaptık.2016 yılında yaptığımız fizibilite çalışmaları sonrası Konya’da bu işe giriştik. Açılış için Meram tarafını uygun görmüştük. Ama istediğimiz genişlikte bir alan bulamadığımız için Nene Hatun parkı civarında işletmemizi açtık. Aynı zamanda da Ankara ile Konyaarasında hızlı tren olduğu için ulaşım açısından rahat oldu. Beş ay bu şekilde gidip gelerek sistemi yürüttük. Daha sonra ikimiz de Konya’ya yerleştik. Ardından sistemimizi oturttuğumuzu düşünerek ikinci şubemizi de Ankara'ya açtık.Ben Konya şubesinin, Meral Hanım da Ankara şubesinin sorumluluğunu üstlendi. İkimiz de iki şubemiz için de hizmet versek bile başlıca bu şekilde çalışmaya devam ettik.

meral-pekdemir-nisanur-ankara.png
Meral Pekdemir
 

Nisanur firmasıyla tanışmanız nasıl oldu?

Gelinlik sektöründe hizmet verirken aynı zamanda sosyal medya üzerinden Nisanur firmasının sahibi Hayrunnisa Hanım'ı takip ediyorduk. Yaptıkları işleri ve konseptlerini de beğeniyorduk. Nisanur Moda ve Tasarım Evibir İstanbul firmasıdır ve o dönemlerde Türkiye'de başka şubeleri yoktu. Daha sonra bir gün bayilik vereceklerinin duyurusunu yaptılar. Bizler de o markaya ilgi duyduğumuz için irtibata geçtik ve anlaşma sağladık. Daha sonra hem Konya'da hem de Ankara'da Nisanur'un bayisi olduk.

nisanur-konya-5.png

Hizmetleriniz nedir?

Firmamız bünyesinde gelinlik, kaftan, kınalık ve nişanlık çeşitlerimiz bulunmaktadır. Bu ürünlerden hem kişiye özel tasarımlı olanlar hem de seri üretim olanlar mevcuttur. Ayrıca kendimize ait olan markamızın abiye satışını yapmaktayız.Bunların dışında gelinin hazırlık aşamasında; baş tasarımı, makyaj ve saç tasarımını yapmaktayız. Taç,buket ve özel tasarım aksesuarlarımız da bünyemizde almaktadır.

nisanur-konya-ekibi.png

Sektördeki diğer firmalardan farklarınızı anlatır mısınız?

Konya’da hizmete başladığımız dönemde klasik gelinlik satışı dışında bu tarzda hizmet sunan bir firma yoktu. Konya, o dönemde yeniliklere kapalı olarak gösteriliyordu. Biz bu olumsuzlukları görmedik. Çünkü Konya'nın yeni marka ve yeni iş fikirlerine açık olduğunu benimsedik. Sadece bunun doğru şekilde sunulması gerekiyordu.Bu doğrultuda çalışmalar yürüttük. İş yerimizin tadilatı sürerken burada gelinlik mağazasını işletemezsiniz, bu güzergâhta müşteri bulamazsınız gibi çok sayıda olumsuz yorum duyduk. Fakat bizim işimiz çarşıda değil, sakin ve müşterilerimizin özel olarak geleceği konumda olması gerekiyordu. Bu noktada da burada hizmetimize başladık. İşlerimiz yolunda gitti. İnsanlar burada gelinlik firmasını benimsedi. Daha sonra da bu güzergâha çok sayıda gelinlik firması açıldı. Ayrıca Konya'da yine önderliğini yaptığımız bu konsept giderek yayıldı. Herkesin aklındaki gelinlik mağazası çarşıda olur algısı yıkılmış oldu. Konya'ya yeni bir soluk getirdiğimize inanıyoruz.

nisanur-konya-8.png

Başarılı olmanızı sağlayan faktörler nelerdir?

Öncelikle Nisanur Moda ve Tasarım Eviolarak hizmet verdiğimiz iki şubemizde de kesinlikle müşteri memnuniyeti odaklı çalışmalar yürütmekteyiz. Bizim için önemli olan kaç gelin ağırladığımız değildir.Önemli olan burada ağırladığımız gelinlerimizin memnun ayrılabilmeleridir. Hizmetimizi beğenmeleri bizler için çok değerlidir. Eğer ki bir misafirimiz memnun kalmadıysa onun arkasından giderek sebebini öğrenmeye ve düzeltmeye çalıştık. Meral Hanım ve ben her daim gelinlerimizin yanında bulunmaktayız. Çoğu zaman gece gündüz demeden işimizle ilgilendik. Gelinlerimizle irtibatımızı düğün sürecinde hiç koparmadık. Hatta evlendikten sonra uzun zaman geçse de hala konuştuğumuz çok gelinimiz vardır. Kendilerini Nisanur'da bir ticarethanede değil de evlerinde gibi hissetmektedirler. Onlara bu samimiyeti verdiğimiz için mutluyuz. Bizce başarıyı getiren en önemli unsur samimiyetimiz oldu diyebiliriz.

nisanur-konya-4.png

Nisanur'dan hizmet alan hanımların memnuniyet oranları nasıldır?

Herkes ilgiyi çok sever. Ama bizler gelinlerimizin ilgisi karşısında mahcubiyet hissediyoruz. Buraya gelen gelinlerimizde aidiyet duygusu oluşuyor. Kendilerini evlerinde gibi hisseden gelinlerimiz bize karşı yoğun ilgi gösteriyor. Hem ekibimizde hem de bizde daima dinamik ve pozitif bir yapı vardır. Bu sayede gelinlerimiz bu enerjiyi bizimle yakalıyorlar. Hep beklentiye cevap vermek için uğraşıyoruz. Meral Hanım ile önem verdiğimiz nokta 5 ayrı hazırlık aşamamızın olmasıdır. Söz,kına,nişan ve düğünler için ve fotoğraf çekimi için ayrı ayrı hazırlık yapmaktayız. Bu aşamalardan birinde memnun olmamış olsalar diğerlerini iptal ederler. Ama bunu hiç yaşamadık.Söz için gelen gelinimiz, düğün hazırlığına kadar bizimle devam etmektedir. Daha sonra da referans olup yakınlarını ve arkadaşlarını düğün zamanlarında bize getiren çok sayıda gelinimiz olmuştur.

nisanur-konya-6.png

Sosyal medyayı aktif kullanıyorsunuz. Müşterileriniz birebir sizinle irtibata geçebiliyorlar mı?

Öncelikle sosyal medyada Instagram ve Facebook'u aktif olarak kullanmaktayız. Ürünlerimizi sergileyip modellerimizi tanıtıyoruz. Ayrıca soruları olanlara yardımcı oluyoruz. Meral Hanım’la birlikte yönettiğimiz sosyal medya hesaplarımızda gelen her türlü soruya kendimiz cevap vermekteyiz. Müşterilerimiz direkt bizimle irtibat kurmaktadır. Eğer randevu almak isterlerse o birimimize, gelinlikle alakalıysa da gelinlik departmanımıza aktarırız. İşimizin psikolojik tarafı vardır. En çok da o kısma yoğunlaşıyoruz. Gelinlerimiz 8-9 aylık yoğunluğun son noktasında bizimle irtibata geçiyorlar. Çünkü gelinlik son aşamadır. Onları mutlu etmemiz gerekmektedir. Bu doğrultuda o tatlı telaşları neşeye çevirmemiz gerekmektedir. Bir terapi ortamı oluşturarak, onlarla ilgilenerek ve rahatlatarak mutlu bir şekilde düğüne göndermeye çalışmaktayız.Bizden gelinliğiyle çıkan gelinlerimiz hemen ardından fotoğrafçısına sonra ev çıkmasına en son da salonuna gider. Genel olarak Nisanur sonrası gittikleri fotoğrafçılar bizimle irtibata geçerek teşekkür eder. Pozitif gelinler gönderdiğimizi söylerler. Çünkü onlar için de güzel kareler yakalamak adına gelinin mutlu, enerjik olması önemlidir. Bundan dolayı fotoğrafçılar da karşısında mutlu bir gelin gördüklerinde daha güzel fotoğraflar çekmektedirler.

nisanur-konya-7.png

Gelinlik tercihlerinde özellikle aile içinde ikilemde kalan gelinler olduğunda onları nasıl yönlendiriyorsunuz?

Kültürler etkisini gösterdiği için ailesiyle gelen gelinler olmaktadır. Ancak yoğunlukla çiftler yalnız gelmektedir. Eğer kalabalık geldilerse orada bu ikilemle sıklıkla karşılaşmaktayız. Bu durumlarda biz gelinden yana olmaktayız. Çünkü onun beğenmesi, mutlu olması bizler için en önemli noktadır. Damatlara her zaman söylediğimiz şey, eşyaları her zaman değiştirebilirler. Ancak gelinler gelinliği bir daha giyemeyecekleri için mutlu olacakları ürünü seçmelilerdir.

nisanur-konya-9.png

Her bütçeye hitap ediyor musunuz?

Mağazamız görünüşü itibariyle tamamen pahalı gibi bir imaj verse de aslında her geline hitap edecek ürünlerimiz bulunmaktadır. Pahalılık bir algıdan ibarettir. Her bütçeye hitap ediyoruz. Çünkü bizde gelinlik kiralama da satın alma da bulunmaktadır. Kiralama yapıldığında fiyatlar baya bir tabana düşmektedir. Bir taraftan da Konya’da sadece bende olsun, özel tasarım olsun diyenler için de farklı ve özel gelinlik çeşitlerimiz bulunmaktadır. Onların da maliyetleri daha yüksektir. Herkesi mutlu olmaya, Nisanur şubelerimize bekliyoruz.

nisanur-konya-10.png

Tecrübelerinizden yola çıkarak girişimde bulunmak isteyen kadınlara ne mesaj veririsiniz?

Meral Hanımla birlikte en büyük artımızın biz olmayı başarmamız olduğunu düşünüyoruz. Genel olarak ülkemizde ortaklık yapısına sıcak bakılmamaktadır. Kişiler aile şirketlerinde bile zorlanırken iki bayanın ortak iş yürütmesi dışarıdan bakıldığında çok zor gözükmektedir. Allah bizlere böyle bir şeyi kolaylaştırdı. Birbirimizin eksik yönlerini tamlayıp destekçi oluyoruz. Ortaklı işler yapılacağında çok iyi ölçülüp tartılması gerekmektedir. Resmiyete ve sisteme oturttuğunuzda başarı gelmektedir. Girişimde bulunmak isteyen hanımlara da kendi yapımızdan yola çıkarak böyle bir mesaj verebiliriz. Kendinizi yetiştirir ve sürekli geliştirirseniz, sektörünüzü tam manasıyla öğrenirseniz ve teknolojiyi takip ederseniz başaramayacağınız iş yoktur diyoruz.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU-TÜRKAN YILMAZ / YENİ HABER

nisanur-konya-11.png

nisanur-konya-12.png