Ramazan etkinliklerine Konyalılardan yoğun ilgi

Karatay Belediyesi tarafından Ramazan Ayı’na özel olarak organize edilen ve 1 ay sürecek “Ramazan Etkinlikleri”nin ilki, Konyalıların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Aileleriyle birlikte etkinliklerine gelen yüzlerce çocuk, unutulmaz bir Ramazan akşamı yaşadı. Ramazan Ayı etkinliklerine gösterilen yoğun ilginin kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; “Ramazan Ayı’nı şehrimize yakışır bir şekilde ve dolu dolu geçiriyoruz” dedi.
Ramazan etkinliklerine Konyalılardan yoğun ilgi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘gönül belediyeciliği’ vizyonu doğrultusunda gönüllere dokunan yerel yönetim hizmetlerini Karataylılarla buluşturan Karatay Belediyesi, On Bir Ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif’te de kültür sanat etkinliklerine hız kesmeden devam ediyor.

KARATAY RAMAZAN ETKİNLİKLERİ’NE BÜYÜK İLGİ

Karatay Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü ve Karatay Kent Konseyi Çocuk Meclisi bu kapsamda, Ramazan ayına özel olarak çocuklar için 1 ay sürecek etkinlikler hazırladı. Karatay Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezi’nde düzenlenen Ramazan Etkinlikleri’nin ilki de gerçekleştirildi ve programa çocuklar ile aileleri yoğun ilgi gösterdi.

Aileleriyle birlikte etkinliklerin yapıldığı salonu dolduran yüzlerce çocuk; Ramazan Ayı’nın simgelerinden olan Meddah/Hikayeler, İbiş ile Memiş, Nasreddin Hoca’dan Hikayeler, Keloğlan ve Annesi Ortaoyunu, Kavuklu-Pişekar Ortaoyunu, Hacıvat-Karagöz Gölge Oyunu, Nasreddin Hoca-Keloğlan ve Annesi Ortaoyunu’nda eğlenceli vakitler geçirdi. Davul Eşliğinde Çocuklarla Mani bölümünde ramazan manileriyle eğlenen Konyalılar ödüllü yarışmalarla da hem keyifli anlar yaşadılar hem de ödüller kazandılar.

ramazan-etkinliklerine-konyalilardan-yogun-ilgi.jpg

BAŞKAN HASAN KILCA DA ÇOCUKLARLA EĞLENDİ

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da Ramazan Etkinlikleri’nin ilk programında çocukların coşkusuna ortak oldu. “Çocuklar bizim gözbebeğimiz. Onların gözlerindeki mutluluk her şeye değer” diyen Başkan Hasan Kılca, etkinliklerin Ramazan ayı sonuna kadar devam edeceğini kaydetti.

ÇOCUKLARIMIZI BÜTÜN DEĞERLERİMİZLE GELECEĞE HAZIRLIYORUZ

Ramazan Ayı’nın manevi atmosferine yakışacak güzel etkinliklere ev sahipliği yaptıklarını ifade eden Hasan Kılca, Ramazan Ayı’nın coşkusu ve heyecanını tüm Karataylılarla birlikte doyasıya yaşadıklarını söyledi.

Etkinliklere gösterilen yoğun ilginin kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Kılca; “Ramazan Ayını Karatay’ımızda dolu dolu yaşıyoruz. Özellikle çocuklarımızın mutlu olmaları bir gülümsemesi her şeyden değerli. Onlar mutlu ise bizler daha çok mutlu oluyoruz. Çocuklarımız için gece gündüz demeden çabalıyoruz. Ramazan etkinliklerini düzenlemekteki amacımız yavrularımızı milli ve manevi bağlı olarak geleceğe hazırlamak. Bu programla da kendi geleneklerimizi anlatıyor, Hacivat-Karagöz, Orta oyunu, Meddah, Keloğlan ve diğer tüm örf ve adetlerimizi çocuklarımızla buluşturuyoruz. Milli ve kendi inançlarımıza uygun bu topraklarda yetişmiş değerleri sizlere tanıtmaya devam edeceğiz. Tüm misafirlerimize katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum ve herkesi Ramazan boyunca sürecek etkinliklerimize bekliyorum” dedi.

VATANDAŞLARDAN KARATAY BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR

Karatay Belediyesi tarafından organize edilen Ramazan Etkinlikleri’ne katılan vatandaşlar, bu güzel program dolayısıyla Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya teşekkür ettiler.

Öte yandan her yaş grubuna hitap eden çeşitli eğlence ile kültürel etkinliklerin ilk haftasının ardından Karatay Belediyesi Ramazan Etkinlikleri; 23-24 ve 30 Mart ile 06 ve 07 Nisan günlerinde de gerçekleştirilecek. Söz konusu programların başlama saati ise 15.00…

Kaynak:HABER MERKEZİ

Etiketler :