Ufuk Kendirci

Ufuk Kendirci

Rizespor maçının şifreleri

Rizespor maçının şifreleri

Konyaspor, Rizespor karşısında. Açıkçası heyecanla karşılaşmayı bekliyorum. Çünkü İlhan Palut’un hırsını bildiğimiz için bu maça yalnızca 3 puan parolasıyla çıkmayacaktır. Konyaspor taraftarının bu anlamda Palut’a göstereceği/göstermeyeceği ilgi de hocanın konsantrasyonunu etkiler. Diğer tarafta geldiği günden bu güne sürekli kendini ispatlamaya çalışan Aleksandar Stanojevic var.

Stanojevic geçen sezon takımın başına geldiğinde çok aksiyon yaşamıştı. (giden futbolcular- penaltı ile kupadan elenme- protesto- Palut tezahüratları ) zamanla hoca bu durumu aştı. Önce şoku atlattı sonra yapmak istediklerini gösterdi. Bu maçta Palut hırslı diyorum ama bence Stanojevic çok daha psikolojik olarak kendisini hazırlamıştır. Kendisine Palut’u sorduğumda “Normal bir karşılaşma” dedi.

Ancak öyle olmadığını bugün göreceğiz. Biraz daha saha içerisinde neler göreceğimizi konuşalım. Rizespor topu rakibe veren, önde pres ve hızlı atak ile skor arayan ve bol şut çeken bir takım. Konyaspor kadrosu ile Rizespor kadrosu farklı olduğundan Palut topu rakibe vermekten çekinmeyip pres yapıyor. Stanojevic’in hamleleri ne olacak? Rizespor’un yediği golün yüzde 50’si son 10 dakikada.

Konyaspor ise gollerini genelde ikinci yarı buluyor. Yani kondisyon ve ikinci yarıdaki hamleler maçı Konyaspor’a çevirecektir. İlk yarıda gol atamazsa rakip takım, Anadolu Kartalı ikinci yarıda daha üstün olabilir. Oliveira, Muric, Cicaldau gibi ikinci yarıda skora katkı verecek oyuncu sayısı ev sahibinde daha fazla. Konyaspor bu maçı fiziksel üstünlükle kazanabilir. Taraftar desteği? O olmazsa puan alınmaz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ufuk Kendirci Arşivi
SON YAZILAR