Sahnede bile boş yer kalmadı! Konya'ya öyle bir geldi ki

Konya Kitap Günleri’ne konuk olan Hayati İnanç’a Konyalılar büyük ilgi gösterdi.
Sahnede bile boş yer kalmadı! Konya'ya öyle bir geldi ki

Selçuklu Kongre Merkezi’nde başlayan Konya Kitap Günleri vatandaşların yoğun ilgisiyle devam ediyor. İkinci günün konuklarından biri olan Hayati İnanç, Konyalı vatandaşlarla buluştu.

‘VAR AMA BÖYLESİ YOK’


İnanç, Konyalıları şu sözlerle karşıladı; “Konya’yı Allah nazardan korusun. Var ama böylesi yok.” İnanç, anlattığı hikayelerle Konyalılara önemli önerilerde de bulundu. Ardından Arapça ve Farsça şiirler ile konuşmasını sürdürdü.

HAYATİ İNANÇ KİMDİR?


Hayati İnanç, 1961 yılı Şubat ayında Denizli'nin Çameli ilçesinde doğmuştur. Babası devlet memuru olarak çalışmıştır. Dört kardeşin en büyüğü olarak dünyaya gelmiştir. Büyük dedesi hacca giden Muğlalı bir ağa tarafından köle olarak Medine'den getirilen bir kişidir. İnanç, aslen Sudanlı bir kökene sahiptir. İlkokul yıllarını Denizli Çameli ilçesinde tamamlamıştır. Okulun birincisi olarak derece ile mezun olan İnanç, orta ikinci sınıfta Aydın Nazilli devlet parasız yatılı okulunu kazanmıştır. Devamında Aydın Lisesine gitmiş ve 1977'de lise öğrenimini tamamlamıştır. 1984 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Lisansını tamamlamıştır. Hayati İnanç, Avukatlığın dışında yayıncılık, yöneticilik, denetçilik, öğretmenlik ve sunuculuk yapmıştır. Klasik eserlerden edindiği heyecanı, her yaştaki gençlerle paylaşmayı hayat tarzı haline getirmiştir.

 Muhabir
Etiketler :