Saim Sakaoğlu’nun hayatı Aydınlar Ocağı’nda anlatıldı

Konya Aydınlar Ocağı Prof. Dr. Saim Sakaoğlu’nun 84.yaşı vesilesiyle vefa programı düzenledi. Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, TYB Konya Şubesi Başkanı Ahmet Köseoğlu, Selçukya Kültür ve Sanat derneği Başkanı Fatma Şeref Polat ve makam şoförü Mehmet Anadolu’nun Sakaoğlu ile ilgili birer konuşma yaptığı programda Sakaoğlu da mektuplarıyla makale ve kitapları hakkında bilgiler verdi.
Saim Sakaoğlu’nun hayatı Aydınlar Ocağı’nda anlatıldı

İl Halk Kütüphanesindeki programın açılış konuşmasını yapan Aydınlar Ocağı Başkanı Güçlü, Sakaoğlu’nun daima prensipli ve intizamlı bir görüntü arz ettiğine işaret etti.

saim-sakaoglunun-hayati-aydinlar-ocaginda-anlatildi-1.jpg

MEKTUPLARINI KİTAP HALİNE GETİRDİ

Daha sonra, bütün eserlerinin de sergilendiği kürsüye gelen Prof. Dr. Saim Sakaoğlu 1991 yılından beri yazdığı ve aralarında, yurt dışındaki dostlarına göndermek üzere İngilizce ve Fransızca kaleme aldığı mektuplarının da bulunduğu koleksiyonundan bahsederek, “Benim dünyamda bir mektup kavramı var. Günümüzde artık insanlar mektup yazma kültüründen, geleneğinden uzaklaşmış durumdalar. İnternetten, WhatsApp veya diğer teknolojik yazışmalardan bahsetmiyorum; elle ve kalemle yazılmış, zarfa konulup üzerine pul yapıştırılan, postaneye gidip memura teslim ettiğimiz mektuplardan bahsediyorum” dedi. Özenle muhafaza ettiği yirmi yıllık mektupları kitap haline getirdiğini anlatan Sakaoğlu, “Edebiyat tarihimizde zaman zaman eşine dostuna yazan kişiler mektuplarını bir araya getirip kitap yaptığı görülür. Mesela Cahit Sıtkı Tarancı da şair dostu Ziya Osman Saba'ya yazdığı mektupları (Ziya'ya Mektuplar) adıyla bir araya getirip kitap yapmıştır” diye konuştu.

KONYA HABER

Etiketler :