İsmail Poçan

İsmail Poçan

Şimdi söz milletin...

Şimdi söz milletin...

Uzun bir maratonun ardından 7 Haziran geldi çattı. 20 partinin katıldığı seçimlerde 53 milyon 749 bin 850 seçmen oy kullanacak.

Bir seçmen olarak bende oyumu kullanacağım. Bir yandan da, yaklaşık 10 aydır devam eden seçim sürecinin bir an önce bitmesinden yanayım. Geçen seçimlere nazaran az da olsa görüntü ve ses kirliliği beni rahatsız ediyor. Siyasi partiler bu süreçte Türkiye’yi dolaştılar kendilerini anlattılar. Kimime göre uçuk kimine göre gerekli vaatleriyle bazen gülümsettiler bazen de düşündürdüler…

Ama artık söz sırası millette… Şimdi onlar konuşacak ve gönlündekini, söyleyeceklerini sandığa döküp söyleyecek…

Müspet ya da menfi... Doğru ya da yanlış… Kesinlikle sandığa gitmeliyiz…

Görüşünüz ne olursa olsun, desteklediğiniz parti sizin görüşlerinize aykırı da hareket etse sandığa gitmeliyiz… Bugüne kadar tüm dinamikleri kullanmaya çalışan ve ülkeye zarar vermek için her şeyi göze alabileceklerini düşündüğüm insanlar şimdi de insanımızı sandığa gitmemesi için ikna etmeye çalışıyor… Bu da Türkiye’nin gelişmişliğinin önüne geçmede yeni bir oyun… Ülkem insanının bu oyunu yutmayacağına eminim… Bu topraklarda yaşayan herkesin kişisel kırgınları bir yana bırakıp Tüm Türkiye’yi düşüneceğine eminim.. Biz oy vermeye gitmediğimiz de bu vatanın içindeki düşmanların işine gelecek.. Kesinlikle “Benim bir oyumdan ne olacak demeyin” dememe gerek bile yok gidecek ve özgür iradenizi sandığa yansıtacaksınız… Küçük bir kesim “İslam” adına sandığa gitmeyecek onlarda zaten gitmeyecekler ve ülkenin geleceğini meçhule teslim edeceklerdi… Onlar için yapacak bir şey yok… Ama geri kalanların bu oyuna gelmemesi şart!

Milletimiz temiz dini duygularını kullanarak kendi kendi çıkarları doğrultunda hareket edenleri iyi tanır... Seçim zamanlarında kılıktan kılığa giren din tacirlerini, dinden ve imandan söz eden besmelesizleri iyi tanır ve ona göre hareket edeceği aşikar.. Bunlardan biri de Cep telefonlarına  “Yaratmak da Emretmek de Allah'a Mahsustur (Araf Suresi, 54. Ayet) Oy Kullanma Yaraticina Sirk Koşma” mesajını gönderenler.  Bunlar sokaklarda arabalara kartta bırakıyor.. Bu konuda Diyanet oy kullanmanın hiçbir sorunun olmadığı açıkladı. Siz sandığa gitmezseniz ayetleri kullanan hainler işine gelecek. Bu hainler Müslümanlara cihat etmeye gelince de böyle davranacaklar mı acaba ? o görüşleri yayanlar bence Müslüman değiller ve Müslümanları temsil etmiyorlar..

Çünkü yapılan yanlışlar varsa, hesabını sorabilmek için de gidecek bu insanlar sandığa…

Milleti sandığa göndermemek için her zaman her platforma dini istismar edenlerin iş başında olduğunun bilinmesi yeterli.

O yüzden kendi iradenizle kimi istiyorsanız, iyiyi güzeli, Hakk’ı bilen insanları başımıza gelsin istiyorsanız Pazar günü sandığa mutlaka gidelim.. Bu bizim vatandaşlık görevimiz..

Söylenebilecek her şey söylendi. Artık, herkes susacak, millet konuşacak..

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Poçan Arşivi
SON YAZILAR