Son dakika: Malatya'da 5.6 büyüklüğünde deprem

AFAD: Malatya'da 5.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Son dakika: Malatya'da 5.6 büyüklüğünde deprem

Haberin Özeti

  • AFAD, Malatya'da 5.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini son dakika olarak kamuoyuna duyurdu.
  • Malatya ilinde yaşanan bu sarsıntı, resmi kaynak AFAD tarafından 5.6 büyüklüğünde kaydedildi.
  • Bölgede hissedilen 5.6 büyüklüğündeki deprem, AFAD'ın açıklamasına göre Malatya'da gerçekleşti.

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde saat 09.00'da 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Battalgazi ilçesi olan 5,6 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Depremin 7,03 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

Son dakika: Malatya'da 5.6 büyüklüğünde deprem

Malatya'da ihbar yok

Malatya Valisi Seddar Yavuz, AA muhabirine, tüm Malatya ve civarındaki illere geçmiş olsun dileklerini iletti.

Saha tarama çalışmalarının devam ettiğini anlatan Yavuz, "Şu ana kadar bir olumsuzluk ihbarı almadık. Arkadaşlarımız sahada tarama çalışması yapıyor. Herkese geçmiş olsun, Allah böyle afetleri kimseye yaşatmasın." diye konuştu.

Civar illerden hissedildi

Deprem, Malatya'nın yanı sıra Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır, Elazığ, Kayseri ve Sivas'tan da hissedildi.

Sarsıntının hissedilmesiyle vatandaşların binalardan ayrılmaya çalıştıkları ve boş alanlarda bekledikleri görüldü.

AFAD'dan Malatya'daki 5,6 büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklama

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Malatya'nın Battalgazi ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin, Adıyaman, Elazığ, Tunceli, Şanlıurfa'da da hissedildiğini, halihazırda deprem sonrası olumsuz bir durum bulunmadığını bildirdi.

AFAD'ın NSosyal hesabından yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Malatya ilimizin Battalgazi ilçesinde saat 09.00'da meydana gelen ve Adıyaman, Elazığ, Tunceli, Şanlıurfa illerimizde de hissedilen 5,6 büyüklüğündeki deprem sonrası an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız."

Okullar tatil edildi

Malatya Valisi Seddar Yavuz, Malatya’nın Battalgazi ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından il genelinde eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verildiğini açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada, öğrencilerin ve vatandaşların güvenliğinin göz önünde bulundurulduğu belirtilerek, ilgili kurumların sahada inceleme ve kontrollerini sürdürdüğü ifade edildi. Açıklamanın devamında, "Battalgazi ilçemizde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle, öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın güvenliği göz önünde bulundurularak ilimiz genelinde eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir. İlgili tüm kurumlarımız sahada gerekli inceleme ve kontrollerini sürdürmekte olup, gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır. Tüm hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" ifadeleri kullanıldı.

Bakan Göktaş'tan Malatya'daki 5,6 büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Malatya'nın Battalgazi ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından psikososyal destek ekiplerinin hazırlıklarını tamamladığını bildirdi.

Bakan Göktaş, NSosyal hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:

“Malatya'nın Battalgazi ilçesinde meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen 5,6 büyüklüğündeki depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Psikososyal destek ekiplerimiz ivedilikle hazırlıklarını tamamlamıştır. Rabb'im ülkemizi her türlü afetten korusun.”

AA

Bakmadan Geçme