Spor, sanat ve yaşam dolu merkez: Meram Sağlık Köyü Yaşam Merkezi

Milli Eğitim Bakanlığı öncülüğünde bu yıl hayata geçirilen Köy Yaşam Merkezileri projelerinde Konya’daki birçok mahallede Köy Yaşam Merkezilerinin açılışı yapıldı. Meram Sağlık Köyü Yaşam Merkezi de, öğrenciler için spor, sanat ve yaşam dolu bir merkez olarak dikkat çekiyor. Okumayı seven, sportif sanatsever bireyler yetiştirmek amacına hizmet ediyor.
Spor, sanat ve yaşam dolu merkez: Meram Sağlık Köyü Yaşam Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde, Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı işbirliği çerçevesinde gerçekleştirilen; kullanılmayan köy okul binalarının köy yaşam merkezine dönüşümü gerçekleştiriliyor.

Bu proje kapsamında ihtiyaçlar doğrultusunda ana sınıfı, ilkokul, kurs merkezi, doğa, bilim ve tasarım gibi farklı alanlarda hizmet veren atölyelerle, gençlik kampları gibi eğitsel ve sosyal etkinliklerin yapılacağı alanlar yapılıyor.

meram-saglik-koyu-yasam-merkezi-haberi-1.jpg

Meram’da da bu amaç doğrultusunda kapalı köy okullarının açılması, köy hayatını yaşamamış, büyüklerinin yaşamış olduğu doğal ve tabii güzellikleri tanıyamamış çocukların o hayatı görüp bir nebze de olsa teneffüs etmeleri için 4 yıldır kapalı olan Sağlık İlkokulu ve Sağlık Köyü Yaşam Merkezi Hizmete açıldı. Bu kapsamda Sağlık İlkokulu ve çevresinde birçok yenilik gerçekleştirildi. Öncelikle 13 öğrencili Sağlık İlkokulu ve bünyesinde okul öncesi çocuklar için 10 öğrenciye eğitim veren anasınıfı, 12 kursiyerden oluşan Gümüş Kazaz Örücülüğü Kursu Halk Eğitim bünyesinde açıldı. Anne ve çocuk el ele okula gelirken, aynı çatı altında eğitimlerini sürdürüyorlar. Sağlık Mahallesi’nde böylece köy yaşam merkezi oluşturularak yemyeşil bir doğanın içerisinde rengarenk bir okulda sınıflar ve atölyeler inşa edildi.

meram-saglik-koyu-yasam-merkezi-2.jpg

Meram Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nce yürütülen Mega Doğa Okulu çalışmalarının bir ayağı da Sağlık Köyü Yaşam Merkezi bünyesinde ilişkilendirildi.

meram-saglik-koyu-yasam-merkezi-3.jpg

Milli Eğitim Bakanlığı, Meram Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul idarecilerinin maddi ve manevi desteğiyle kapalı okul binasının bina bakım onarım, boya ve donatımı ilkokul, ana sınıfı, kurs alanı, ahşap atölyesi, tarım alanı, tandır fırını, okuma alanı, sportif macera alanından oluşan orman ve göletten oluşan kamp alanı, köy muhtarlığınca oluşturulan köy hayatı müzesini içeren yaşam merkezini oluşturdu.

meram-saglik-koyu-yasam-merkezi-7.jpg

Sağlık Köyü Yaşam Merkezi içerisinde “Sanat Atölyesi” kuruldu. Bu atölyede hem Sağlık İlkokulu öğrencileri hem de Yaşam Merkezini ziyarete gelen misafir öğrenciler farklı tasarımlar yapabiliyorlar.

Öğrenciler aynı zamanda “Ahşap Atölyesi”nde el becerilerini geliştiren ürünler tasarlıyorlar. “İzcilik Atölyesi”nde ise doğa ile iç içe olup izciliğin maceracı ve eğlenceli dünyası ile tanışıyorlar.

meram-saglik-koyu-yasam-merkezi-5.jpg

Tarım atölyesinde ise öğrenciler kendilerine tahsis edilen toprak alanlarda rehber öğretmenlerinin gözetiminde tohum ekiminin ve tohum sulamasının nasıl yapılması gerektiğini öğreniyorlar.

Öğrenciler için hazırlanan “Macera Parkuru” Sağlık Yaşam Merkezinin en adrenalin içeren kısmını oluşturuyor.

Sağlık Köyü Yaşam Merkezinde ayrıca “Doğa Kitap Okumaları” aktivitesi de yapılıyor.

meram-saglik-koyu-yasam-merkezi-6.jpg

Köyde yaşamakta olan halka yönelik ayrıca Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde Gümüş Kazaz Örücülüğü Kursu açıldı.

Hem çocuklar hem ebeveynler aynı anda aynı yerde ihtiyaç duydukları eğitimleri almaları sebebiyle köy yaşam merkezlerinde gelenekle gelecek bir arada üretim faaliyetinde bulunuyor.

meram-saglik-koyu-yasam-merkezi-4.jpg

Meram Sağlık Köyü Yaşam Merkezi öğrenciler için spor, sanat ve yaşam dolu bir merkez olarak dikkat çekiyor. Okumayı seven, sportif sanatsever bireyler yetiştirmek amacına hizmet ediyor.

Meram Belediyesi’nin nakil desteğiyle, öğretmenlerin nezaretinde, Meram okullarından gruplar halinde gelen öğrenciler Köy Yaşam Merkezi’nde açılan atölyeler ve oksijen içerikli, doğa ile baş başa yemyeşil bir ortamda oluşturulan alanlarda günlerini geçiriyorlar.

meram-saglik-koyu-yasam-merkezi-8.jpg

Etiketler :