Ufuk Kendirci

Ufuk Kendirci

Takımı reaksiyon ateşliyor

Takımı reaksiyon ateşliyor

Konyaspor’un Kayserispor’u konuk ettiği mücadelede ilk yarıda neredeyse hiçbir not yazamadım. Sitemizdeki canlı anlatımda hep şut çekildi, dışarı çıktı- şut çerçeveyi bulmadı yazmışım. Düşününki 45 dakikada Sehic ve Cenk hiç yere yatmadı. Çünkü isabetli şut çekilmedi. Konyaspor’un presi vardı fakat Kayserispor oyunu o kadar geride kabul etti ki hiç fire vermediler. Bu oyunları beni çok şaşırttı.

İkinci yarı ise bambaşkaydı. 9 dakikada 4 gol atıldı. Her isabetli şut gol oldu. Bu seferde golleri yazmaktan kafamı kaldıramadım. 60. Dakikadan sonra tempo yine yavaşladı. Şu konu çok açık ki Konyaspor takımı gol yemeden veya saha içerisinde taraftarları ateşleyecek(Bakasetas’ın atılması gibi) bir olay yaşanmadan aksiyona girmiyor. Bunun açıklaması tam olarak yok. Stanojevic karakter dedi.

“Takımım gollerden sonra karakter ortaya koydu” Peki Hocam gol yemeden neden reaksiyon gelmiyor? Takımın çalıştığını görüyorum, eksik kadroyla teknik ekip bir şeyler yapmaya çalıştıkları da belli oluyor. Ancak kalite sorunu ve plansız kadrolaşma sorunu çok açık. Metehan Mert ve Niko Rak neden oynamaz, M. Ali Büyüksayar yedek kulübesinde mi kendisini geliştirerek büyük topçu olacak?

Kadro planlamasıyla ilgili daha sonra bir yazı yazmak istiyorum. Malum hafta sonu maç yok ve zamanımız var. Maça gelecek olursak gol yedikten sonra takımın reaksiyon vermesi pozitif, gol yemeden önce oyunu önde götürememek ise negatif. Bu sezon belli ki böyle sona erecek. Gelecek sezon için planlar netleşmeli. Son bir not, Pozeulo takıma alışmaya başladı. Bunun bir anlamı var.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ufuk Kendirci Arşivi
SON YAZILAR