Ticaret Bakanlığı el attı! Fiyatlar düşecek

Ticaret Bakanlığı tarafından ilk tescil tarihinden itibaren 6 ay ve 6 bin kilometreyi geçmeyen motosikletlerin de pazarlaması ve satışına kısıtlama getirildi. Esnaflar kötü etkileneceklerini söyledi.
Ticaret Bakanlığı el attı! Fiyatlar düşecek

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan “İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik’te Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelik hakkında Saibiata Mahallesinde bulunan Mondıal, TVS ve CF ürünlerinin konsept satış mağazası yöneticisi Halis Şen, motosiklet sektörünü olumsuz etkileneceğini belirtti.

ticaret-bakanligi-el-atti-fiyatlar-dusecek.jpg

MOTOSİKLET SEKTÖRÜ OLUMSUZ ETKİLENECEK

Motosiklet alışverişinde kâr yapan vatandaşların artık pek yanaşmayacaklarını söyleyen Halis Şen, maddi durumları iyi olan vatandaşların parasının değerini kaybetmemek için motor alım satışını yaptıklarını belirterek, “Bu vatandaşlar bir süre motoru kullandıktan sonra satışını gerçekleştirip kâr ediyorlardı. Bu 6 ay ve 6 bin kilometre yönetmeliğinden sonra pek bu işe yanaşacaklarını sanmıyorum. Yani motosiklet sektörünü maalesef ki olumsuz etkileyecek. Ama daha yeni yürürlüğe girdiği için yaşayıp göreceğiz.” ifadelerini kullandı.

ticaret-bakanligi-el-atti-fiyatlar-dusecek-001.jpg

MOTOSİKLET FİYATI EN AZ 30 BİN

Şu an da en ucuz 50 cc olan motosikletlerin olduğunu ve onların da 30 bin liradan başladığını belirten Şen, ”En ucuz motosikletler 30 bin lira olan 500 cc’likler. Yüksek cc olan motosikletlerimiz ise 650-700 bin liraya kadar çıkıyor. Fiyatlar zaten motosikletin cc yüksekliğine bakar. Ne kadar yüksek cc ise o kadar da fiyatı artar. Ama satışlarımız maalesef ki son dönemlerde aşırı düştü. Pandemi zamanında çok güzel ilerliyordu. Satışlarımız hep artıyordu. Ama hükümetin yaptığı faiz politikası ve bankaların faiz politikaları bizim işlerimizi yavaşlattı. Normalde bu zamanlarda satışlarımız tekdüze devam ediyordu. Kışın da yazın da neredeyse aynı satışı yapıyorduk. Ama bu faiz politikası sadece bizim sektöre değil çoğu sektöre olumsuz yansımış durumda. Şu an da piyasa olabileceğinden çok durağan geçiyor.” dedi.

ticaret-bakanligi-el-atti-fiyatlar-dusecek-002.jpg

DÜŞÜK CC’LER YÜKSEK CC’LERE GÖRE DAHA FAZLA YAKIT YAKAR

Motosiklet alacak olan vatandaşlara önerilerde bulunan Halis Şen, “Motosiklet alacak vatandaşın parası varsa kesinlikle yüksek cc motosiklet tercih etmeliler. Çünkü düşük cc olan motorların yakıt tüketimi diğer yüksek cc motorlara göre daha fazladır. Yüksek cc motorlar daha güçlüdür. Tabii yine de bütçeye göre değişir. Bütçe düşükse yapacak bir şey yok. Biz burada müşterilerimize motosiklet önermeden önce nerde kullanacaklarını soruyoruz. Çünkü motorun nerde kullanılacağı önemli. Ulaşım için mi? ya da gezmek için mi? sadece ulaşım içinse 50 cc motor yeterlidir. Ama eğer amaç, hem ulaşım hem gezmekse 100 cc’den aşağıya düşmemeleri gerekiyor.” diye konuştu.

ticaret-bakanligi-el-atti-fiyatlar-dusecek-003.jpg

Etiketler :