Torosların gerdanlığı hizmete açılmayı bekliyor

Türkiye’nin en yüksek ayaklı köprüsü olan Eğiste Viyadüğü açılışa hazırlanıyor. Eğste Viyadüğünün trafiğe açılmasıyla birlikte, Akdeniz Bölgesi ile İç Anadolu Bölgesini kesintisiz şekilde birbirine bağlanacak.
Torosların gerdanlığı hizmete açılmayı bekliyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, geçtiğimiz nisan ayında Türkiye’nin en yüksek ayaklı köprüsü olan Eğiste Viyadüğü’nü Kasım ayında trafiğe açmayı planladıklarını belirterek “Eğiste Viyadüğü, ülkemizin tarihine geçecek ve simge yapılarımızdan biri olacak. Akdeniz Bölgesi ile İç Anadolu Bölgesi'ni kesintisiz şekilde birbirine bağlıyoruz. Eğiste Hadimi Viyadüğü'nü Kasım 2022’de trafiğe açmayı planlıyoruz.” demişti. Geçtiğimiz günlerde Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu, Eğiste Viyadüğünde incelemede bulunarak aracıyla geçiş yaptı. Başkan Hadimioğlu’nun paylaşımında viyadükteki çalışmaların tamamlandığı görülüyor. Resmi araç geçişlerinin başlamadığı viyadükte resmi olmayan ilk araç geçişlerinden birini de Başkan Hadimioğlu yaptı. Başkan Hadimioğlu, Viyadük’ün resmi açılış tarihi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Konya ziyaretinde yapacağını da belirtti.

toroslarin-gerdanligi-hizmete-1.jpg

TÜRKİYE’NİN EN YÜKSEK VİYADÜĞÜ

Eğste Viyadüğünün trafiğe açılmasıyla birlikte, Akdeniz Bölgesi ile İç Anadolu Bölgesini kesintisiz şekilde birbirine bağlanacak. Konya-Hadim-Taşkent ile Karaman'ın Sarıveliler-Başyayla-Ermenek ilçelerini birbirine bağlayan Hadim Devlet Yolu üzerinde inşa edilen viyadük; ülkemizin en yüksek ayak yüksekliğine sahip olmasının yanı sıra yine ülkemizin en uzun dengeli konsol köprüsü olarak da tarihe geçecek ve simge yapılarından birisi olacak.

toroslarin-gerdanligi-hizmete-3.jpg

Proje çerçevesinde bin 372 metre uzunluğunda, 166 metre yüksekliğinde, 27 metre genişliğinde, 9 açıklıklı, dengeli konsol tipinde çift viyadük şeklinde Türkiye’nin en uzun ve en yüksek dengeli konsollu köprüsü inşa edildi. Eğiste Hadimi Viyadüğü’nün tamamlanmasıyla birlikte, seyahat süresi 20 dakika kısalacak. Bunun yanı sıra, Türkiye’nin kuzey ve güney aksının en önemli arterlerinden biri olan Konya-Hadim-Taşkent-Alanya güzergahında zaman ve seyahat konforu en üst seviyeye çıkacak. Dik yokuş ve keskin virajla aşılan Eğiste Deresi geçişindeki ulaşım rahatlayarak, bu bölge artık sürücülerin ‘korkulu rüyası’ olmaktan çıkarak trafik, can ve mal güvenliği en üst seviyeye yükselecek.

•RAHİME KONGUR

toroslarin-gerdanligi-hizmete-4.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :