Ufuk Kendirci

Ufuk Kendirci

Trabzon maçının şifreleri

Trabzon maçının şifreleri

Konyaspor bugün Trabzonspor ile zorlu bir mücadelede karşı karşıya gelecek. Trabzonspor’un 1.5 aydır maç kazanamadığına bakmayın Gomez, Markovic ve Yusuf Yazıcı gibi kritik isimleri var. Yeni Hocalarıyla kara bulutları dağıtmak istediklerini de düşündüğümüzde bu maça hırslı başlayacaklarıdır. Rakibin en büyük zaafı takım bilincinden uzaklaştıklarından ve eksik oyuncularından dolayı golden sonra çabuk dağılmaları. Konyaspor, taraftarlarının gücünü arkasına alabilirse maç Konyaspor’a yakın.

Konyaspor bu sezon sahasında sadece 4 maç kazanabildi. Taraftarın kırılganlığını anlamakla birlikte yeşil beyazlıların hedef maçında takımlarının yanların olmaları gerekiyor. Konyaspor belki Trabzonspor’u yenerek Avrupa kapılarını açmış olmayacak fakat Kasımpaşa maçı sonrası ilk defa 2’de 2 yapmış olacak. Trabzonspor gibi güçlü bir rakibin yenmenin verdiği sevinç ve özgüven olacak.

Konyaspor sahasında Galatasaray’ı yendiğinde konuştuğumuz tüm taraftarlarda heyecanı okuyabiliyorduk. Bu maçta en az o kadar önemli. Stadyumun yüzde 60’ından fazla doluluk görülüyor. Gidemeyecek olan taraftarlar mutlaka devretmeli. Gelelim teknik yanına. 8 oyuncu ile Trabzon geliyor. Muhtemelen Markovic- Guilherme, Bardhi-Ahmet Oğuz eşleşmelerini göreceğiz.

Stanojevic beklerini kanat gibi oynatamayacaktır. Bouchalakis orta alanda oyun kurmakta zorlandığından Paz daha verimli olabilir. Ancak Bouchalakis oynayacaktır. Bu yüzden Pozuelo ve Moreno’ya hücumda çok iş düşüyor. İlk yarı iki takımda birbirini tartıp oynar. İlk gol 60’dan sonra gelirse kısır, ilk 30 dakikada gelirse bol gollü maç izleyebiliriz. Kırılma maçı Konyaspor lehine olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ufuk Kendirci Arşivi
SON YAZILAR