Tropikal Kelebek Bahçesi turistlerin gözdesi oldu

Yılın her döneminde şehre gelen ziyaretçileri ağırlayan Selçuklu Belediyesi Tropikal Kelebek Bahçesi 2023 yılına da damga vurmaya devam ediyor. Konya turizminin dünyaya açılan pencerelerinden olan Tropikal Kelebek Bahçesi, her dönem olduğu gibi bu dönem de yoğun ilgi görüyor.
Tropikal Kelebek Bahçesi turistlerin gözdesi oldu

Konya Tropikal Kelebek Bahçesi, Avrupa’nın en büyük kelebek uçuş alanına sahip olmasıyla da öne çıkıyor. Her dönem şehir ve ülke dışı ziyaretçileriyle ilgi gören Konya'da gezilecek yerler arasında ilk sıralarda gelen Tropikal Kelebek Bahçesi, Kelebek Uçuş Alanı ve Böcek Müzesi olmak üzere iki ana bölümden oluşuyor.

Konya Tropikal Kelebek Bahçesi - Foto Galeri

Şehir dışından gelen çok sayıda misafiri ağırlayan Tropikal Kelebek Bahçesi, özellikle hafta sonlarında en yoğun günlerini yaşıyor. Konya’ya şehir dışından gelenlerin mutlaka ziyaret ettiği merkezin misafirleri güzel vakit geçirirken, memnuniyetlerini dile getiriyor.

sadice-sogutlu.jpg

Türkiye’nin herhangi bir yerinde Tropikal Kelebek Bahçesine benzer bir yer görmediğinin altını çizen Sadice Söğütlü, “Buraya Sakarya’dan geldim. Kelebekler Bahçesini çok güzel buldum. Botanik çeşitlilik oldukça fazla. Her türlü kelebek çeşidi mevcut. En çok hoşuma giden şey ise kelebek larvaları oldu. Kelebekler hakkında oldukça bilgi sahibi olduk. Türkiye’de ilk olduğunu biliyorum. Ve bence de tek yer. Çünkü daha önce hiç böyle bir yer görmedim. Herkese burayı gelip görmelerini öneriyorum. Eminim ki pişman olmayacaklar.” sözlerine yer verdi.

Konya Tropikal Kelebek Bahçesi - Foto Galeri

rumeysa-yazici.jpg

‘ÇOK FARKLI BİR HAVASI VAR’

Kelebekler Bahçesinde çok farklı bir hava olduğunu vurgulayan Rümeysa Yazıcı, “Kelebek Bahçesine, arkadaşımla birlikte Sakarya’dan geldik. Burası gerçekten çok güzel bir yer. Çok beğendik ve severek gezdik. Sakarya’da veya farklı bir şehirde böyle bir yer hiç görmedim. İçeride birçok çeşit kelebek var. Dışarıda hava soğuk olmasına rağmen içerisi oldukça sıcak. Kelebeklerin yaşamına göre bir alan oluşturulmuş. Çok farklı bir havası var buranın. En çok hoşuma giden durum kelebeklerin üzerime konmasıydı. Mumyalanmış kelebekleri de inceleme fırsatı bulduk. Genel olarak Konya’yı da güzel buldum. Selçuklu Belediyesi de güzel bir çalışma yapmış.” şeklinde konuştu.

Konya Tropikal Kelebek Bahçesi - Foto Galeri

izzet-yildiz.jpg

‘BEKLEDİĞİMİZDEN ÇOK DAHA GÜZELDİ’

Kelebekler Bahçesini beklediklerinden daha güzel bulduklarından bahseden İzzet Yıldız, “Antalya’dan ailemle birlikte Kelebekler Bahçesini gezmek için geldik. Burayı beklediğimizden daha güzel bulduk. Gerçekten bayıldık. Harika bir alan yapılmış. Bu merkezi televizyonda bir çizgi film kanalından duyduk. Çocuklarımız izlerken dikkatimizi çekti. Bunun üzerine buraya gelmek istedik. Ve kesinlikle geldiğimize değdi. Çocuklarımız da burayı çok beğendi. Mutlaka tekrar gelmek isteriz. Herkes buraya gelmeli ve görmeli. İçerisi beklediğimizin üzerinde bir ortamdı. Tropikal adını hep duyuyoruz ama atmosferini ilk kez burada yaşadık. Güzel bir yaşam döngüsü oluşturmuşlar. Oluşturanlardan, emeği geçenlerden Allah razı olsun. Buraya benzer herhangi bir yer de görmedim. Konya Selçuklu Belediyesine de katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.” ifadelerinde bulundu.

zeynep-sude-zengin.jpg

‘KELEBEKLERİ BU KADAR YAKINDAN TANIMAK BÜYÜK BİR AVANTAJ’

Kelebeklerin yaşamını yakından tanıyabilmek için Tropikal Kelebekler Bahçesi’nin büyük bir avantaj sunduğunu vurgulayan Zeynep Sude Zengin, “Arkadaşlarımla birlikte Kayseri’den geldik. Konya Tropikal Kelebek Bahçesi oldukça güzel bir mekan. Böyle bir yer beklemiyordum. Kelebekler uçup bize konuyorlar. Bu çok güzel hissettiriyor. Memleketimde böyle bir alan yok. Farklı bir yerde de görmedim. İyi ki geldim diyorum. Kelebekleri bu kadar yakından tanımak büyük bir avantaj. Bilgilendirici birçok bilgi de var. Konya Tropikal Kelebek Bahçesi’ni başka insanlara da öneriyorum. Özellikle kelebeklere ilgisi olan insanlar mutlaka gelmeli. Sadece ince kıyafetlerle gelmelerini önerebilirim. Çünkü içerisi kelebeklerin yaşamına göre ayarlandığı için oldukça sıcak. Gayet temiz. İlgiden dolayı da çok kalabalık.” diye konuştu.

sevil-kose.jpg

‘MUHTEŞEM BİR ATMOSFER VAR’

Konya Tropikal Kelebek Bahçesi’nde çok güzel bir atmosferin olduğuna dikkat çeken Sevil Köse ise, “Aydın’dan buraya geldim. Çok güzel buldum. Rengarenk ve muhteşem bir atmosfer var. Binanın yapısı oldukça dikkat çekici. Dışarıdan kelebek şeklinde görünüyor. İçerideki bitki ve kelebekler ise çok güzel. Ne kendi memleketimde ne de başka bir şehirde bu tür bir yer görmedim. Konya Tropikal Kelebek Bahçesi’ni herkes muhakkak görmeli. Her mevsim kelebekler var ama mevsimine göre gelmek daha faydalı olur. Çünkü daha önce de buraya gelmiştim. Yumurtlama dönemleri olduğu için çok fazla görememiştim. Şu an tam zamanı. Fiyatları da oldukça uygun. Yine gelmek isterim.” ifadelerine yer verdi.

tropikal-kelebek-bahcesi-3.jpg

tropikal-kelebek-bahcesi-25.jpg

Konya Tropikal Kelebek Bahçesi turistlerin gözdesi oldu

Konya Tropikal Kelebek Bahçesi turistlerin gözdesi oldu

 Muhabir
Etiketler :