Türkiye'de ilki gerçekleştirdiler, Konya'da üretip dünyaya gönderdiler!

Konya'da iş adamı Hüseyin Bulmaz tarafından kurulan ve kolon borusu, dalgıç pompa ve dalgıç pompa kablosu üretimi yapan Sumpaş, 'suya yön, bitkiye hayat ve çiftçiye güven' sloganıyla hareket ediyor. Türkiye'de ilk kez dalgıç pompa kolon boruları imalatı yaptıklarını ve bunu sektör haline getirdiklerini söyleyen Sumpaş İşletme Müdürü Mehmet Fatih Bulmaz, ürünlerini dünya pazarına gönderdiklerini vurguladı.
Türkiye'de ilki gerçekleştirdiler, Konya'da üretip dünyaya gönderdiler!

Sektörlerinde Türkiye'de ilklere öncülük ettiklerini söyleyen Sumpaş İşletme Müdürü Mehmet Fatih Bulmaz, "Firmamız, halen Yönetim Kurulu Başkanımız olan babamız Hüseyin Bulmaz tarafından 1996 yılında, krom kaplamalı derin kuyu su pompa milleri imalatına başladı. 2002 yılında da bin metrekarelik yerimize taşınıp, Sumpaş Su Sistemleri Metal Elektrik San.Tic. A.Ş.'yi kurduk. Ülkemizde ve dünyada dalgıç pompaların yaygınlaşması ile birlikte, dalgıç pompa kolon boruları imalatına başladık.

turkiyede-ilki-gerceklestirdiler-konyada-uretip-dunyaya-gonderdiler.jpg

Sumpaş ailesi olarak, bu boruların üretimi ve pazarlamasını yapan ilk firma olup, bu işi Türkiye'de sektör haline getirdik. Ayrıca 2019 yılında dalgıç pompa motor ve kablo Konya ana bayiliği alarak sektöründe öncü olmaya karar verdik." ifadelerini kullandı.

sumpas-konya.jpg

'HER YIL GÜÇLENEREK BÜYÜDÜK'

Sumpaş markasıyla her yıl güçlenerek büyüdüklerini ve yeni alanlarda da hizmet vermeye başladıklarını dile getiren Mehmet Fatih Bulmaz, "Türkiye'de boru imalatını yapan ilk firma olduk. Daha önce bunu ülkemizde yapan yokken babam kendi gayretleriyle bu işi sektör haline getirmiş. Bundan sonra 2008 yılında yeni fabrikamıza taşındık. Ardından sondaj ekipmanları üzerine çalışmaya başladık. 2013'e kadar stabil gittik ve daha sonra kablo imalatına girdik. Gaziantep'te ortaklı olarak fabrika kurduk. Babamızdan aldığımız bayrağı daha da ileriye taşımak için kardeşim Enes Emir Bulmaz ile işlerimizi yürütüyoruz." dedi.

sumpas-konya-004.jpg

AR-GELER TAMAMLANDI, YENİ PROJE GELİYOR

Mehmet Fatih Bulmaz, "Vansan ve İmpo markalı dalgıç motor pompalarının Türkiye'deki en büyük bayisi olduk. Bunların bayiliklerini alarak çiftçiye de satışa başladık. Yurt dışında Etiopya'da şu anda mağazamız var. Dubai'ye de mağaza açıyoruz. Faaliyetlerimiz devam ediyor. İleriki aşamalarda da plastik kolon borusu ve içi dışı plastik kaplamalı demir boru imalatı düşüncemiz var. Dünyada böyle bir ürün arayışı var fakat yapabilen yok. Ar-gemizin yüzde 95'i tamamlanmış bulunmakta. Çok zor bir ürün. Allah izin verirse 2 sene içerisinde tamamen imalatına geçmiş olacağız." dedi.

sumpas-konya-005.jpg

YÜZDE 100 YERLİ ÜRETİM

Konya'da yaptıkları yüzde 100 yerli üretimi dünyaya pazarladıklarını vurgulayan Mehmet Fatih Bulmaz, "Bünyemizde; dalgıç motor, dalgıç pompa, enerji kabloları, dalgıç pompa kolon boruları imalatı ve servis ile montaj hizmetlerimiz bulunuyor. Yüzde 100 yerli üretim yapıyoruz. Bu sene üretimlerimizin yüzde 45'ini ihraç ediyoruz. Dünyanın dört bir yanına ciddi bir ihracat potansiyelimiz var. Çok özel projelere imza atıyoruz. Bütün projelerimiz Avrupa menşeili. İlk defa bir Türk markası olarak orada resmi kurumda şartnameyi sağlamış durumdayız, ürünlerimizi verebiliyoruz. Dünya standartlarında üretim yapıyoruz. Sektörümüzde yerli üretim yapan en büyük rakibimiz de şu anda bizim 10'da 1'imiz kadar güce sahip." şeklinde konuştu.

sumpas-konya-006.jpg

GAZİANTEP'TE KABLO İMLATI YAPIYORLAR

Gaziantep'te de fabrikaları olduğunu ve orada kablo imalatı yaptıklarını kaydeden Mehmet Fatih Bulmaz, "Gaziantep'teki fabrikamızda kablo imalatı yapıyoruz. Ortaklarımız Gaziantepli olduğu için fabrikamızı oraya kurduk. Teşviklerden de yararlandık. Ayrıca oradan direkt ihracat noktasında lojistik olarak mantıklı geldi ve orada bu alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.

sumpas-konya-002.jpg

YENİ FABRİKADA DAHA ÇOK ÜRETİM VE İSTİHDAM OLACAK

Yakın zamanda yeni fabrikalarına taşınacaklarını ve daha çok üretim yapıp daha çok istihdam sağlayacaklarını söyleyen Mehmet Fatih Bulmaz, "Yerimiz Büsan Sanayi'nde bulunuyor. 9 bin metrekare kapalı alanda faaliyet gösteriyoruz. Yeni bir fabrika arsası aldık. 77 bin metrekare alanda fabrika inşaatına başlayacağız. Yeni yerimiz Aksaray yolu üzerinde bulunuyor. Gaziantep'teki fabrikamızda 270 personelimiz, Konya'da da 80 personelimiz bulunuyor." ifadelerini kullandı.

sumpas-konya-003.jpg

'KONYA TARIM FUARI'NDA YENİ BAĞLANTILAR KURDUK'

Mehmet Fatih Bulmaz, "Bu sene 20.'si düzenlenen Konya Tarım Fuarı'nda da yerimizi aldık. Çok memnun kaldık. Bu sene havalar kurak gitti. Bu sebeple de satışlarımız arttı. Birçok müşterimiz suyu tarlasına çekmek zorunda olduğu için de ürünlerimizi erteleme şansı olmadan aldı. Hava kurak olduğu için işleri yetiştiremeyecek vaziyete geldik. Bu fuarda da bağlantılar kurduk. Yeni ticaretler için kapı araladık. Bu fuar vesilesiyle 2 konteynır Irak'a, 1 konteynır da Bulgaristan'a ürün gönderdik. İhracat konusunda yeni müşteriler yakaladık. Güzel gelişmeler oldu, ciddi iş ortaklıkları yaptık." diyerek sözlerini noktaladı.

sumpas-konya-001.jpg

Etiketler :