Türkiye’nin en modern merkezi Konya’da

1 milyon metrekare alan üzerine kurulu Türkiye’nin en büyük ve en modern hayvan rehabilitasyon merkezi yaşanan hadisenin ardından çeşitli odaklar tarafından haksız değerlendirmelere tabi tutulmuştu. Yargısız infazlara rağmen, verilen hizmetleri yerinde inceleyen hayvansever derneklerin bile olumsuz söylemlerinden geri adım attığı merkez, örnek uygulamaları ve nitelikli personeliyle sokak hayvanlarının huzuru için hizmetlerini sürdürüyor.
Türkiye’nin en modern merkezi Konya’da

Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, örnek uygulamaları ve nitelikli personeliyle binlerce sahipsiz hayvanı en güzel şekilde ağırlıyor.

Türkiye’nin en büyüğü

Toplam 1 milyon metrekare alan üzerine kurulu Türkiye’nin en büyük ve en modern hayvan rehabilitasyon merkezi olan Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yaşayan her canlının Yaradan’ın bir emaneti olduğu bilinciyle şehirdeki sokak hayvanları için pek çok örnek uygulama hayata geçirildi.

Tuğba Özay: Buraya ciddi bir emek verilmiş

Büyükşehir Belediyesi, bakım evi bünyesinde bulunan; 11 adet veteriner hekim, 8 adet veteriner teknikeri, 14 adet veteriner teknisyeni ve 47 adet hayvan bakım personeli olmak üzere toplam 80 personelle bu büyük tesiste binlerce dilsiz dostlarımıza şefkat elini uzatıyor.

En iyi örnek Konya’dır, öyle olmaya da devam edecek

barinak-6.jpg

ALTTAN ISITMALI, YÜKSEK STANDARTTA HİZMET

Hayvanlara en yüksek standartta hizmet veren Büyükşehir Belediyesi barınağında; alttan ısıtmalı bakım odalarının yanı sıra yarı açık gezintili çoklu köpek bakım bölümleri, kulübeleri, kedi evi, sosyal tesisler, pet gösteri ve gezinti alanıyla sahipsiz hayvanlar en güzel şekilde misafir ediliyor. Ayrıca laboratuvarları, röntgen üniteleri, acil müdahale odaları, kuvözleri ile birlikte her türlü tıbbi müdahalede bulunabilen tam donanımlı hayvan hastanesinde de sokak hayvanlarının yaraları sarılarak tedavi ediliyor.

barinak-2.jpg

SAHİPSİZ HAYVANLARA 5 YILDA 67 BİNDEN FAZLA SAĞLIK YARDIMI YAPILDI

Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde son beş yılda; 37 bin 273 aşı, 17 bin 433 kısırlaştırma 12 bin 422 tedavi yapıldı. İçeriğinde cerrahi, doğum, dahiliye, yoğun bakım ve hatta diş klinikleri dahil var.

barinak-5.jpg

“CANBULAN” SADECE KONYA’DA DEĞİL, MANAVGAT YANGINLARINDA DA İMDADA KOŞMUŞTU

Öte yandan trafik kazaları ve yaralanmalarda acil müdahale aracı olarak hizmet veren dört adet tam donanımlı hayvan ambulansı olan “Canbulan” da 7/24 sokak hayvanlarının yardımına koşuyor.

en-iyi-ornek-konyadir-9.jpg

İlk uygulamaya koyulduğunda tüm Türkiye’de alkış alan bu hizmetle zor duruma düşmüş hayvanların yaraları sarılıyor. İlerleyen süreçte “Canbulan” sayısının artırılarak daha fazla hayvana ulaşılması hedefleniyor. Canbulan ambulansları özellikle Manavgat’taki orman yangınlarında dilsiz canların imdadına yetişmesiyle gündeme gelmişti. Canbulan ekipleri aynı zamanda köy köy gezip tedavi yapmalarıyla da gönülleri ısıtıyordu.

barinak-7.jpg

GÖNÜLLÜ HAYVAN DOSTLARI PROJESİ’NİN BENZERİ YOK

Yine örnek olarak gösterilen “Gönüllü Hayvan Dostları” projesi ile bugüne dek 6.853 sokak hayvanını sahiplendirerek bakımlarını üstlenen Konya Büyükşehir Belediyesi, sahiplendirdiği bu hayvanların takibini ise kurduğu E-Pati Sistemi ile yapıyor.

en-iyi-ornek-konyadir-4.jpg

Sahiplendirilen her hayvan başına aylık 500 lira ödeme yapan Konya Büyükşehir Belediyesi, Proje kapsamında bugüne kadar ödenen toplam tutar ise 24 milyon lirayı aşmış durumda. Öte yandan, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin sadece 2022 yılında sokak hayvanları için toplam 46 milyon 600 bin lira ödenek harcadığı kaydedildi.

en-iyi-ornek-konyadir-3-001.jpg

YEMEK ATIKLARINDAN MAMA ÜRETİM FABRİKASI 2023’TE HİZMETE GİRECEK

Yemek atıklardan hayvan maması üretimi için kurulma aşamasında olan fabrikanın da ihale sürecini tamamlayan Konya Büyükşehir Belediyesi, fiziki kuruluş aşamasında olan fabrikayı da 2023 yılı içerisinde üretime geçirecek. Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki bütün bu örnek çalışmalarla doğanın ve sokak hayvanlarının en iyi şekilde korunarak yarınlara çok daha güzel bir Konya bırakılması amaçlanıyor.

en-iyi-ornek-konyadir-5.jpg

en-iyi-ornek-konyadir-6-001.jpg

en-iyi-ornek-konyadir-7.jpg

en-iyi-ornek-konyadir-8.jpg

Etiketler :