Türkiye'nin en önemli gazetecileri Pazar günü Konya'ya o program için geliyor

22 Ekim Pazar Günü Konya'da Türkiye'nin önemli gazetecilerinin ve akademisyenlerin katılacağı Afet İletişim Forumu düzenlenecek.
Türkiye'nin en önemli gazetecileri Pazar günü Konya'ya o program için geliyor

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, Afet İletişim Forumu için hafta sonu Konya’da olacağını duyurdu.

Afet İletişim Forumu 22 Ekim Pazar Günü Taş bina Kültür ve Sanat'ta yapılacak.

Afet, kriz anları ve olağanüstü dönemlerde iletişim nasıl olmalı, bu zamanlarda oluşturulan dezenformasyonla mücadele hakkında konuşmalar yapılacağına değinen RTÜK Başkanı Şahin, "Asrın felaketinin yaralarının sarılması adına başarılı çalışmalar yürüten Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız, gazeteci arkadaşlarımız ve akademisyenlerin katılacağı Afet İletişim Forumu için hafta sonu Konya’da olacağız. Konumuz afet, kriz anları ve olağanüstü dönemlerde iletişim. Bu zamanlarda oluşturulan dezenformasyonla mücadeleyi konuşacağız." ifadelerini kullandı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Konya Bölge Müdürü Taner Taşkıran ise, afetlerde iletişimin önemine değinerek, “İletişim, afetler sırasında ve sonrasında yaşam kurtarabilmekte, doğru, hızlı ve koordineli iletişim, afet öncesi hazırlık ve afet anındaki müdahalelerin etkinliğini artırmaktadır. Forumun amacı, afet iletişimi alanında en son stratejileri, en iyi uygulamaları ve gelecekteki zorlukları ele almak ve çözümler geliştirmek olacaktır’ dedi.

Konya'ya gelen önemli akademisyen ve gazeteciler şu şekilde:

RTÜK Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, Gazeteci ve Haber Muhabiri CNN TÜRK Fulya Öztürk, Gazeteci Habertürk TV Mehmet Akif Ersoy, Yeni Şafak gazetesi internet Yazı İşleri Müdürü Ersin Çelik ve Ensonhaber.com Gazeteci Taha Hüseyin Karagöz Konya'ya geliyor.

Afet İletişim Forumuna Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay' da katılıyor.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy düzenlenen Afet İletişimi Forumuna moderatörlük yapacak.

f8396gjwqaa-fhg.jpeg

Etiketler :