Üniversite gençliği vesayetin aparatı değildir!

Eğitim Bir-Sen Konya 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Metin, üniversiteler ve öğrenci yurtları üzerinden yürütülen algılara tepki gösterdi.
Üniversite gençliği vesayetin aparatı değildir!

Üniversiteler ve öğrenci yurtları üzerinden yürütülen algılara tepki gösteren Eğitim Bir-Sen Konya 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Metin, “Fondaş ve Gezici basının kışkırtmasında süreç başlatıldı. KYK yurtları üs olarak seçilmiş durumda. Barınma sorununun maniplasyonu ile başlayan süreç ‘yemekler pahalı’ ‘internetim kesildi’ gibi ergen tripleri bahanesinde üniversite yurtlarımızdaki gençlerimiz illegal yapıların tuzağına düşürülmek isteniyor. Eşzamanlı olarak İstanbul, Ankara, Kocaeli, Malatya Muş’tan hareketlenme sinyalleri geliyor” dedi. Şenol Metin açıklamasını şöyle sürdürdü: Demokrasi, nihayetinde yönetimi millete iade eder. Bunu hazmedemeyen yapılar Türkiye demokrasisini kontrol altına almak için vesayet araçları kullanırlar. 1950’den beri üç aracın etkili kullanıldığını görüyoruz. Ordu, yargı bürokrasisi ve gençlik. Ordu 15 Temmuz sonrası, içindeki safralardan kurtulunca vesayet odakları için yarayışlı aparat olmaktan çıktı. Bugün Türk ordusu, PKK’yı bitirme noktasına getirdiği gibi 30 yıldır işgal altındaki Karabağ’ı özgürleştirdi. Suriye’de destanlar yazıyor. Türk demokrasisine balans ayarı veren Türk ordusu artık Türkiye düşmanlarına ayar veriyor. Yargı, zaman zaman çıkışlar yapsa da tek başına Türkiye’yi istikrarsızlaştırma potansiyeline sahip değil. Geriye sadece gençlik kalıyor. Üniversite gençliği bidayetten beri Türkiye'nin istikrarsızlaştırılmasında aparat olarak kullanıldı. Şimdi de aynı taktik uygulamaya kondu. Fondaş ve Gezici basının kışkırtmasında süreç başlatıldı. KYK yurtları üs olarak seçilmiş durumda. Barınma sorununun maniplasyonu ile başlayan süreç ‘yemekler pahalı’ ‘internetim kesildi’ gibi ergen tripleri bahanesinde üniversite yurtlarımızdaki gençlerimiz illegal yapıların tuzağına düşürülmek isteniyor. Eşzamanlı olarak İstanbul, Ankara, Kocaeli, Malatya Muş’tan hareketlenme sinyalleri geliyor.

BARINMA VE YEMEK İMKANLARI OTEL KONFORUNDA

Bazı çevreler tarafından manipüle edilen barınma imkanları hakkında bilgi veren Metin, “Her 4 üniversite öğrencisinden 1’ine barınma imkanı sunan KYK, Avrupa’nın en büyük öğrenci barınma hizmeti sunan organizasyonudur. Konya merkezdeki 1980-2000 döneminde hizmet veren 4 yurt ile Akşehir, Beyşehir, Ereğli ve Seydişehir’deki birer blok haricindeki KYK’a ait tüm yurtlar otel konforundadır. Çok net ifade ediyorum son 10 yılda devreye alınan 20’ye yakın KYK yurdunun standartları tüm kamu misafirhanelerinden daha konforludur. Öğretmenlerin yararlandığı Konya merkezdeki 3 öğretmenevinden çok daha iyi durumdadır. Hatta bu yurtlarımız Hekimlerimizin yararlandığı Hekimevi’nden de polislerimizin yararlandığı Polisevi’nden de daha konforludur. Basın mensuplarımız gidip bakabilirler. İlçelerdeki KYK yurtlarımız ise istisnasız ilçedeki en konforlu ve en modern binalardır. Beyşehir’deki KYK yurdumuz daha önce Akkanat ailesi tarafından 4 yıldızlı otel olarak kullanılan bir bina idi. Şimdi üniversite öğrencilerimize hizmet veriyor. Geleceğimiz olan gençlerimize değer. Yemek ücretleri ile ilgili ilk belirtilmesi gereken husus Devletimiz yurtlarda barınan öğrencilerimize günlük 19 TL Yemek desteğinde bulunuyor. Çorbaların 3,5-4, kırmızı et yemeklerinin 10-12, beyaz et yemekleri 8-10, Kuru fasulye 6-8, pilav, makarna 4-5, salataların 3,5-4, tatlıların 4-5 TL olduğunu 6 ilden 23 yurt yemek listesinden örneklem alarak tespit ettim. Bir öğrencinin çorba, kırmızı et yemeği, pilav ve tatlı olmak üzere 4 çeşitten oluşan akşam yemeği 23 TL tutmaktadır. 13 TL’lik yemek desteğini düştüğümüzde 8-10 TL ödeme ile öğrencimiz akşam yemeğini yiyebilmektedir. Bahsettiğim 23 yurt yöneticisi ile yaptığım görüşmede akşam yemeklerinde öğrencilerin 3-5 TL arasında ekstra ödeme yaptıkları ifade etmişlerdir. Öğle yemeklerinde ise öğrencilerimiz üniversite yemekhanelerinde 2,5-4 TL yemek ihtiyacını gidermektedir. Allah devlete millete zeval vermesin. Gençlerimiz devletimizin milletimizin fedakarlığını iliklerine kadar hissetmektedir. Sosyal genetiğinde mevcut kadirşinas kodlar harekete geçmiştir. Gençlerimiz bu tuzaklara düşmeyecek kadar basiretlidir, ‘Yönetilemeyen Türkiye’ hayalinin peşindeki hainleri tasfiye edecek kadar cesaretlidir ve vatanseverdir. 15 Temmuz’da gördük” diye ifade etti. •MACİT ULUÇAMLIBEL

universite-gencligi-vesayetin-aparati-degildir-3.jpg

universite-gencligi-vesayetin-aparati-degildir-2-001.jpg

Etiketler :