Şerife Demir

Şerife Demir

Uyan Müslüman Uyan

Uyan Müslüman Uyan

Selamün Aleyküm. Şu sıralar gündemimizde korona illetinden sonra Mescidi Aksa ilk kıblemiz, Peygamber efendimizin miraca yükseldiği yer, üç büyük din için kutsal sayılan mabed var. Bu açıdan Müslümanlar için gözbebeği niteliğinde Mübarek Ramazan gününde İsrail denen bir avuç insan müsveddesi dışardan aldığı güçle şu sıralar kundaktaki bebeğe, yataktaki yaşlıya namlusunu uzatıyor, evlerini arabalarını camilerini bombalıyor.

Evlerine zorla girerek olmadık eziyetleri yapıyorlar. Sonuçta ya tutuklanıyorlar ya da şehit oluyorlar. Suçları Müslüman olmak ve mescidi Aksa’yı korumak . Mescidi Aksa belki onların yaşadığı yerde fakat bu artık Filistinli meselesi değil İsrail meselesi değil bu Yahudi’yle Müslümanların meselesidir.

Peki bizler evlerimizde oturarak ne yapıyoruz? Çok televizyona yansımayan görüntüleri sosyal medyadan izliyoruz. İçimizcız ediyor sonra Rabbim yardımcıları olsun diyoruz ve o kadar belli bir süreden sonra görüntülerden etkilenmeyecek Müslümanlar diyorlar. Onu empoze etmeye çalışıyorlar.

Türkiye'de  işini hakkıyla yapan ve Filistin için canla başla çalışanlar istisna tabii. Sürekli irtibata geçip oralardan canlı yayın açanlar ya da yardım kampanyasıyla bir nebze olsun ihtiyaçlarını karşılamak için ellerinden geleni yapanlara sözümüz yok. Senede bir yada iki defa İsrail bu şekilde hiç sebep yokken Filistin'e saldırılar düzenliyor. Filistin'e ait toprakları ele geçirmeye çalışıyor sonra İsrail mallarına boykotlar düzenleniyor. Bu belki bir ay devam ediyor sonra her şey eskisi gibi devam ediyor. bizler hala uyanmayacak mıyız? Elimizden bir şey gelmiyor diyoruz. 6 milyon Yahudi’ye 1buçuk milyar İslam alemi  bir şey yapamıyorsa yazık bize.

Önce niyetimize onlara ait her gün Fetih suresi okuyarak işe başlayabiliriz. Sonra en azından yüz ihlas suresi okuyarak Mevla’dan ihlas meleklerini Filistinlilere yardıma göndermesini dua edebiliriz ve en önemlisi hepimizin evlerinde muhakkak İsrail ürünü vardır. Bunları almayarak safımızı belli edebiliriz.

Hz. Musa ateşe atıldığında karınca ağzıyla su taşımış çevresindekiler ona gülmüşler karıncada safım belli olsun diye cevap vermiş. Bizler duyarlı olup hiç bir şekilde onların ürünlerini kullanmaz isek hiç bir şekilde güçlenemezler. Biz de biraz Yahudi halkı gibi olmamız lazım. Onlar bir ekmek alıp iki ekmek parası ödüyorlar devletimiz güçlensin diye.

Bizler bırakın Müslümanlığı güçlendirmeyi evdeki çocuklarımıza Müslümanlığı öğretemiyoruz çok acı bir şey.

Müslüman çocuğu neredeyse Kudüs davası şurada dursun kelimeyi şehadeti getiremeyecek şekilde gelmek üzere çok acı çok elem verici bir durum.

Uyanalım uyandıralım bir komşumuzun ya da bir akrabamızın İsrail ürünlerinden vazgeçmesi hiç bir şey değil çok şeydir. Bu şekilde ürünlerin kullanılmaması maddi anlamda güçlerinin azalmasına sebep olacak. Tabi imanda olmadığı için onlarda sadece para ve silah gücü olduğu için yavaş yavaş zayıflayacaklar. Mevla’nın izniyle şuanda ülkemizde o kadar kalitesi yüksek ürünler var ki neredeyse kalite olarak İsrail ürünlerinden kat ve kat iyi.

Zihnimizin bir köşesine yazalım. Şimdi ateşkes oldu diye 1 ay sonra unutup ürünlerini kullanmayalım. Talep ettiğimiz zaman bizlere kendi ürünlerimiz marketimize bakkalımızda elbette her daim bulunacaktır. Şimdilerde her yerde ürünlerinin fiyatlarını indirimli veriyorlar alma aldırtma.

Bugünün duası Rabbim bütün Müslümanlara Müslümanlığın gereğini yapabilmeyi nasip etsin.

Nasip etsin ki bir kardeşi bir yerde zulüm görüyorsa sadece bakıp geçmesin. Ne yapılması gerekiyorsa harekete geçsin.

Geçsin ki Yahudi’si ya da kâfiri anlasın Müslümana zulüm yapılamayacağını, hepsinin bir hepsinin kardeş olduğunu…

Mevlâm Yar Yardımcımız olsun. Dua ile…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şerife Demir Arşivi
SON YAZILAR