Kasım Göçer

Kasım Göçer

Yardımcı hakem sonucu belirledi

Yardımcı hakem sonucu belirledi

Atiker Konyaspor, Galatasaray karşısında tahminimden daha iyi maç çıkardı.

Bugüne kadar oynanan maçlarda Antalyaspor ile oynadıkları maçı bir kenara bırakırsak Galatasaray rakiplerine karşı ön alanda baskı yaparak kazanıyordu.

Atiker Konyaspor karşısında ise kazanmasına rağmen Galatasaray bana göre bu sezon en silik futbolunu oynadı. Bu durumun ortaya çıkmasında Atiker Konyaspor’un Galatasaray’a önde basması ve orta alanda iyi pas yapması etkili oldu. Atiker Konyaspor’un tek eksiği ön alanda iyi pas kullanamaması oldu. 

Atiker Konyasporlu oyuncuların rakip alana yaklaştıklarında aceleci davranıp final paslarını iyi kullanamadılar. Bu durum Atiker Konyaspor’un orta alandaki iyi görüntüsüne rağmen yeteri kadar net pozisyon bulmasının önüne geçti.

Atiker Konyaspor, doğru oyunu ile Galatasaray’ın ön alanda baskı kurmasını engelledi. Bugüne kadar izlediğimiz maçlarda alışık olduğumuz Galatasaray’ın aksine ilk yarıda kaleyi bulan tek bir şutu vardı. Kaleyi bulan o tek şutta hem Feghouli’nin vuruşu hem Serkan’ın kurtarışı ayakta alkışı hak etti.

İlk yarı bittiğinde genel kanaat Atiker Konyaspor’un bu maçı kazanabileceği yönündeydi. Ancak ikinci yarı başında Selçuk’un uzun topunda yardımcı hakem ofsaytı kaçırınca maçın kaderine etki etti.  Oysa aynı yardımcı hakem ilk yarıda hücum yönüne göre sol tarafta belki de Eze’nin kaleciyle karşı karşıya kalacağı bir pozisyonu ofsayt olmadığı halde bayrağını kaldırarak kesti.

Yardımcı hakemin bir kaldırdığı bir de kaldırmadığı ofsayt bayrağı maçın gidişatına etki ederek Atiker Konyaspor’un mağlubiyetinde baş aktör oldu.

Golden sonra hem Atiker Konyaspor bozuldu hem Galatasaray biraz daha hareketlendi.  Golün şokunu atlatıp Atiker Konyaspor’un rakip alanda baskı alanda baskı kurmaya başladığı anlarda  Filipovic’in bireysel hatası sonucu gelişen atakta bu sefer orta  hakemin hatalı penaltı kararı Atiker Konyaspor’a havlu attırdı.

 Bence mağlubiyete rağmen Atiker Konyaspor’un rakibe önde basması, orta sahada ayağa pas kullanması, iyi alan savunması yapması, ligin en etkili hücum eden takımına fazla pozisyon vermemesi hanesine yazılacak artılar.

Buna karşılık ön alanda aceleci oynaması, bitirici pasları yapamaması ise eksi hanesine yazılacak hatalar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kasım Göçer Arşivi
SON YAZILAR