Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Yaz Dostum

Yaz Dostum

Yaz dostum, yoksul görsen besle kaymak bal ile
Yaz dostum, garipleri giydir ipek şal ile
Yaz dostum, öksüz görsen sar kanadın kolunu
Yaz dostum, kimse göçmez bu dünyadan mal ile

Demişti rahmetli Barış Manço.

Günümüzde ise ‘az dostum’ diye dolaşan doyumsuz bir güruha dönüştük.

Dünya malının dünyada kalacağını öğrenemedik hiçbirimiz. Kabire cepsiz kefenle indirdiklerimizden de ibret almıyoruz.

Bizim memleketimizin yegane sorunu yoksulları doyuramamak değil, variyetlilerin doyumsuzluğudur. Onlar bir doysa onlardan arta kalanla memleket ihya olacak.

Bu yazdıklarımı sadece parasal olarak düşünmeyin.

Aynı mantık makam mevki işlerinde de var. O işi en iyi ben yaparım… Aaaa orası bensiz olmaz… Hele bir dönem daha kalalım… Biz olmasak bu memleketin hali kül… Bir üst makam da benim hakkım aslında… Ve benzeri düşüncelerle hayatın her alanında yer alan doyumsuzlar da var.

Benlik hastalığından kurtulmamız lazım.

Birlik ve beraberlğin öneminden bahsediyoruz sık sık.

Rahmetli Esad Coşan Hocaefendi bakın ne diyor.

‘‘İnsan kazanmaya, gönül almaya çok dikkat edilmeli. Dostluklar, dostluklar, dostluklar... Kalb kazanmak, arkadaş edinmek, her gün arkadaşlarını biraz daha artırmak… Adres defterine yeni isimler eklemek… Yeni ziyaretler -ziyaretler de Allah rızası için olmak şartıyla- yapmak... Birbirlerini Allah için sevenlerin mükâfatı çok fazladır. Onun için, sevgi bizim sermayemiz, sevgi bizim kazanç kapımız!.. Birbirimizi seveceğiz ve kardeşliği geliştirmeye çalışacağız, yaygınlaştırmağa çalışacağız. Eninde sonunda inananların birlik ve beraberliğini mutlaka sağlayacağız.’’

Aslında her şeyin çözümü ne kadar basit. Sevmek. Birbirimizi Allah için sevmek. Makam mevki korkularından, beklentilerinden uzak, maddi kaygılardan beri bir sevgi. Herkesin liyakatine uygun görevlerde memlekete fayda sağlamaya çalıştığı, birbirinin işine destek olduğu, yani olması gerekenleri yaşadığımız günler görelim inşallah.

1 Şubat 1999 yılında vefat eden Barış Manço’yu güzel dizeleriyle anmak istedim. Her parçasında toplumsal bir mesaj veren çağımızın önemli Ozanlarında Barış Manço’ya Allahtan Rahmet diliyorum.

4 Şubat 2001 yılında Avustralya’da şehit edilen Mahmud Esad Coşan Hocamızı da vefatının seneyi devriyesinde Rahmetle anıyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR