Fatma Yılmaz

Yılın Vakfı çıtayı yükseltiyor

Fatma Yılmaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Yılın Vakfı Ödülü verilen Mehir Vakfı, 30 yıldan fazla süredir evlenmek isteyen gençlere destek oluyor.

 

Giderek düşen evlenme oranlarını artırmak, ailelerin parçalanmasını önlemek için çaba gösteren Konya merkezli Mehir Vakfı’nın çalışmaları her geçen gün büyümeye devam ediyor.

 

Aile Yılı’nda birbirinden önemli çalışmalar yapan vakıf, özellikle deprem bölgesindeki şehirlerde yaptığı faaliyetlerle gençlerin hayatına önemli bir dokunuş yapmıştı.

 

Mehir Vakfı’nın bölgede yuva kurmak isteyenlere yaptığı destekler tüm Türkiye’nin gündemine de damga vurmuştu. Ayrıca sadece yurt içi değil; Gazze, Bosna Hersek başta olmak üzere pek çok ülkede kurulan yuvalar da Mehir Vakfı’nın sınırları aşan başarısını pekiştirmişti.

 

Nihayetinde bu başarılı çalışmalar sonucu, Mehir Vakfı’na, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Yılın Vakfı Ödülü verilmişti.

 

Bizler vakfın çalışmalarını yakından takip ederken biliyorduk bu çalışmaların taçlanacağını. Çünkü ülkemizin geleceği için stratejik öneme sahip olan aile kurumunun ayakta kalması adına ülkemizde ender çalışma Mehir Vakfı’na aitti.

 

Mehir Vakfı çalıştı ve çalışmalarının ödülünü aldı. Mehir’in iyilik hareketi, şimdi bu çabanın karşılığı olarak tüm Türkiye sathında genişliyor.

 

Şöyle ki; Mehir Aile Platformu, Türkiye’yi 10 bölgeye ayıran yeni yapılanmasıyla aile odaklı çalışmalarını ülke geneline yaymaya hazırlanıyor.

 

Yeni yapılanmayla birlikte Ege, Marmara, İç Anadolu, Karadeniz, Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde temsilcilikler oluşturuldu. Eğitim, sosyal destek, farkındalık çalışmaları ve danışmanlık hizmetleriyle aileyi güçlendirmeye yönelik projeler hız kazanacak.

 

Aile kurumunu güçlendirmeyi amaçlayan yapı, ülke genelinde gerçekleştirilecek. Türkiye’nin 10 bölgeye ayrıldığı yeni organizasyon modelinin, yerelden genele güçlü bir etki oluşturacağını belirten Mehir Aile Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Hilal Münteha Pekkendir, aile odaklı çalışmaların artık daha sistemli yürütüleceğini söyledi.

 

Mehir Vakfı Başkanı Mustafa Özdemir ise platformun taşıdığı misyona dikkat çekerek, aile kurumunun karşı karşıya kaldığı risklere vurgu yaparak, bu sorumluluğu üstlenerek sahada aktif bir rol alacaklarını belirtti.

 

Yazarın Diğer Yazıları