YKS Türkiye birincileri açıklandı! Konya'dan iki isim var

3 buçuk milyondan fazla adayın katıldığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçları açıklandı. Açıklama ile birlikte gözler birincilere çevrildi. Konya'dan iki isim Türkiye birincisi oldu.
YKS Türkiye birincileri açıklandı! Konya'dan iki isim var

17-18 Haziran'da yapılan YKS'nin sonuçları ilan edildi. Adaylar sonuçlara, ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden erişilebiliyor.

YKS sonuçları T.C. Kimlik numarası ve aday şifresi ile öğrenilebilecek. Öğrenciler YKS'den alacakları puanlara göre üniversite tercihlerini yapacaklar.

TERCİH SÜRECİ 27 TEMMUZ'DA BAŞLIYOR

YKS Tercih Klavuzu'nun açıklamasının ardından üniversite hayali kuran milyonlarca aday için tercih süreci başlayacak.

Tercih işlemlerinin 27 Temmuz-8 Ağustos tarihlerinde yapılacak.

KONYA'DAN İKİ TÜRKİYE BİRİNCİSİ

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, 2023-YKS sonuçlarına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Türkiye birincilerine de değinen Ersoy Konya'dan iki ismin birinciliğini duyurdu.

Başarının bir ekip işi olduğunu dile getiren Ersoy, başta adaylar olmak üzere, sürece katkı sunan tüm öğretmenleri ve eğitim camiasını, adayları sınava hazırlayan velileri ve ailelerini tebrik etti. Adayların başarılarının devamını dileyen Ersoy, adayların eğitimlerini en verimli şekilde tamamlayarak ülkeye faydalı vazifelerde bulunacağına dair inancının tam olduğunu kaydetti.

"SORU İPTALİ VE CEVAP SEÇENEĞİ DEĞİŞİKLİĞİ YOK"

Ersoy, sınav sonuçlarının açıklanmasıyla tercih sürecinin de başladığını belirterek, "2023-YKS tercih işlemleri 27 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında yapılacaktır. Adaylarımız öncelikle ilgi ve yeteneklerini dikkate almalı, tercih etmeyi düşündüğü bölümlerle ilgili meslekleri iyi araştırmalılar. Yayınlayacağımız kılavuzdan bölümlere ilişkin bilgileri dikkatlice okumalarını, tercih sürecinde profesyonel destek almalarını kendilerine tavsiye ediyorum. Yapacakları tercihlerin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

ÖSYM Başkanı Ersoy, 2023-YKS'ye başvuran aday sayısı itibarıyla rekor kırıldığını, 3 milyon 500 binin üzerinde adayın sınava başvurduğunu bildirerek, "Sınavda sorulan sorular itibarıyla herhangi bir soru iptali ve cevap seçeneği değişikliği bulunmamaktadır. Dolayısıyla tertemiz bir YKS süreci tamamlanmıştır" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE BİRİNCİLERİ

Sınav alanlarına göre birincileri açıklayan Ersoy, şu bilgileri verdi:

"Öncelikle Temel Yeterlilik Testi (TYT) alanında başvuran aday sayımız, 3 milyon 527 bin 443'tür. Bu adaylar arasından Harun Durak, Bor Şehit Ramazan Konuş Fen Lisesi-Niğde...

Alan Yeterlilik Testi'ne (AYT) başvuran aday sayımız 2 milyon 573 bin 169'dur. Sayısal alanda iki kardeşimiz birinciliği paylaştı. Mustafa Özcan, Atatürk Anadolu Lisesi-Ankara, Namık Emre Acar, Özel Profesyonel Eğitim Fen Lisesi-Konya.

Eşit ağırlık alanında Emre Ekici, Süleyman Demirel Fen Lisesi-Afyonkarahisar, sözel alanda Ahmet Berk Takır, Kabataş Erkek Lisesi- İstanbul.

Yabancı Dil Testi alanında başvuran aday sayımız 338 bin 9'dur. Bu alanda Almanca için Volkan Emre Eke, Atatürk Lisesi-İzmir, Arapça alanında Hüseyin Furkan Erdem, Mustafa Büyükkaplan Anadolu İmam Hatip Lisesi-Konya, Fransızca alanında Emirhan Kılıç, Galatasaray Üniversitesi Galatasaray Lisesi-İstanbul, ingilizce alanında Metin Furkan Amarat, Özel Buca Doğa Fen ve Teknoloji Lisesi-İzmir, Rusça alanda Bengisu Akbaba, Özel Takev Anadolu Lisesi-İzmir."

yksde-konya-basarisi.jpg

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden tebrik

Konya'dan iki öğrencinin başarısıyla ilgili olarak müdürlüğün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Açıklanan YKS sonuçlarına göre Sayısal Alan Yeterlilik Testi (AYT) Türkiye Birincisi olan Özel Profesyonel Eğitim Fen Lisesi öğrencimiz Namık Emre Acar ve Yabancı Dil Testi Arapça Alanı Türkiye Birincisi ve Sözel Alan Yeterlilik Testi Türkiye üçüncüsü olan Selçuklu Mustafa Büyükkaplan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencimiz Hüseyin Furkan Erdem büyük bir başarının altına imza atmışlardır. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, bu başarıda katkısı bulunan tüm yönetici, öğretmen ve velilerimize teşekkür ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

arapca-alani-turkiye-birincisi-ve-sozel-alan-yeterlilik-testi-turkiye-ucuncusu-olan-selcuklu-mustafa-buyukkaplan.jpg
Arapça Alanı Türkiye Birincisi ve Sözel Alan Yeterlilik Testi Türkiye üçüncüsü olan Selçuklu Mustafa Büyükkaplan
sayisal-alan-yeterlilik-testi-ayt-turkiye-birincisi-olan-ozel-profesyonel-egitim-fen-lisesi-ogrencisi-namik-emre-acar.jpg
Sayısal Alan Yeterlilik Testi (AYT) Türkiye Birincisi Özel Profesyonel Eğitim Fen Lisesi öğrencisi Namık Emre Acar

İlgili Haberler
Etiketler :