YKS Türkiye birincisi Konya’nın o okulundan!

Bugün açıklanan 2023 YKS sonuçlarına göre Konya'nın Pema Koleji'nden Namık Emre Acar sayısal alanda Türkiye birincisi oldu.
YKS Türkiye birincisi Konya’nın o okulundan!

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) Alan Yeterlilik Testleri (AYT) oturumunda sayısal alanda birinci olan Konya PEMA Koleji öğrencisi Namık Emre Acar, başarısının sırrını gazetemizle paylaştı.

konya-pema-koleji-yks-birincisi-cikardi.jpg

2023 YKS’de AYT sayısal 1’incisi Namık Emre Acar, başarısının tesadüf olmadığını söyleyerek 12 yıldır düzenli olarak çalıştığını ifade etti. Bilgisayar mühendisi olmak istediğini aktaran Acar, şöyle aktardı: “Başarımın sırrı düzenli çalışmaktan yatıyor. Son sene çalışmak yerine 12 senedir düzenli olarak çalıştım. Çok soru çözmekten ziyada sınavda çıkacak soru tiplerine yöneldim. Başarımın sırrı düzenli çalışmak ve soru analizlerini iyi yapabilmek. Sınavlara girecek öğrencilere tavsiyem, sıkı çalışsınlar. Kendilerine ders çalışma programı yapıp bu program doğrultusunda çalışmaya devam etsinler. Bugün yatayım yarın çalışmaya başlarım diye düşünmesinler. Gerçekten zaman kısıtlı, erteleye erteleyerek bir bakmışsın sınav günü gelmiş.”

konya-pema-koleji-yks-birincisi-cikardi-003.jpg

‘OKULA HENÜZ KARAR VERMEDİM’

Hedefinin bilgisayar mühendisliği olduğunu belirten ancak okula henüz karar vermediğini ifade eden Acar, “ Üniversite konusunda herhangi bir fikrim yok, bu süre boyunca üniversiteleri gezip kararımı ona göre vereceğim. Birden fazla üniversite var aklımda ama Bilkent, Koç ve Boğaziçi üniversitelerinden birini tercih edeceğim” şeklinde konuştu. Öğrencilik hayatı boyunca okul dışı aktivitelere zaman ayıran bir öğrenci olmadığını belirten Acar, “Asosyal sayılırım, arkadaşlarımla dışarıya çıktım ama aklımda hep derslerim vardı. Arkadaşlarımla birbirimize sorular sorarak sosyalleştim. YKS’ye katılacak arkadaşlarıma düzenli çalışmalarını öneriyorum. ‘Yarın çalışırım’ diyerek kendilerini ertelemesinler. Çünkü gerçekten zaman kısıtlı. Program dahilinde çalışmak, daha verimli olacaktır.

konya-pema-koleji-yks-birincisi-cikardi-001.jpg

BAŞKAN HASAN CAHİT KOÇ: HEPSİ GÖNLÜMÜZÜN BİRİNCİSİ

PEMA Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Cahit Koç ise, öğrencileriyle gurur duyduğunu vurgulayarak şu sözlere yer verdi; “Yine büyük bir başarıyı ve mutluluğu sizinle paylaştık. Açıklanan 2023 YKS sonuçlarına göre PEMA Koleji Fen Lisesi öğrencisi Namık Emre Acar, YKS sayısal alanda Türkiye 1’incisi olmuştur. Ailesine, biz öğretmenlerine tarifsiz bir mutluluk yaşatan öğrencimizi kutluyorum. Bu sonuç vatanımıza, milletimize hayırlı olsun. Elbette ki başarımız sadece bundan ibaret değil. Her biri birer hanımefendi, beyefendi olan öğrencilerimizin hepsi gönlümüzün birincisi.”

İlgili Haberler
 Muhabir
Etiketler :