Yoğun ilgi var! Anadolu’da sadece Konya’da bulunuyor

Selçuklu Belediyesi Sanat Akademisi içerisinde bulunan Okuma Tiyatrosu Dersi yoğun ilgi görüyor. Anadolu’da sadece Konya’da uygulanan eğitim ile sanat hayatına büyük katkı sunuluyor.
Yoğun ilgi var! Anadolu’da sadece Konya’da bulunuyor

Selçuklu Belediyesi Sanat Akademisi duygulara tercüman oluyor. Akademide eğitim alan öğrenciler verimli ve keyifli vakit geçiriyor.

yasin-fatih-olcek.jpg

Akademide yeni arkadaşlıklar edindiğini söyleyen Yasin Fatih Ölçek, “Sosyal medyada bu akademiyi gördüm. Kayıt sürelerini yakından takip ettim. Başvurularda yoğun bir süreç geçiyor. Şu anda okuma tiyatrosu dersleri alıyorum. Bundan önce de drama dersi aldım. Benim açımdan burası verimli oluyor. Günlük yaşamdaki aynı anları tekrarlamaktan daha farklı ve daha hareketli. Yeni arkadaşlıklar edinmek için de çok güzel hazırlanmış bir ortam. Sosyalleşmek için mükemmel bir yer. Hocaların kalitesi gerçekten buraya değer katıyor. Bunun karşılığında herhangi bir ücret talep edilmeden hizmet en kaliteli şekilde sunuluyor.” ifadelerine yer verdi.

fatih-arslanpinar.jpg

‘MAKSİMUM KAPASİTEDE FAYDA GÖRÜYORUZ’

Derslerin verimli olduğunun altını çizen Fatih Arslanpınar, “Akademiye ilk olarak Diksiyon ve Hitabet eğitimiyle katıldım. Şu anda da Okuma Tiyatrosu dersini alıyorum. Bu eğitimin akabinde 10 Martta gerçekleştirilecek tiyatro gösteriminde bizler de oyuncu olarak yer alacağız. Bu konuda eğitimlerin somut bir ürün ortaya çıkartması bizler için çok kıymetli ve değerli. Eğitmenlerimiz Konya’da ve Türkiye genelinde çok profesyonel ve alanında uzman kişiler. Bu yüzden eğitimlerin tamamında maksimum kapasitede fayda görüyoruz.

sanat-akademisi-2.jpg

Katılımcılardan herhangi bir şekilde maddi açıdan beklenti içinde olunmaması, tamamıyla ilçeye ve Konya’ya değer katması amacıyla böyle bir faaliyetin yürütülmesi bizler için çok özel. Buraya herkesin gelmesini öneriyorum. Başvurularda çok yüksek bir yoğunluk yaşanıyor. Fırsat bulan, başvuru yapabilen tüm katılımcılara burayı şiddetle tavsiye ediyorum. Bizlere bu imkanı sağlayan başta Selçuklu Belediye Başkanımız Ahmet Pekyatırmacı Beyefendi olmak üzere, Sanat Akademisi Müdürümüz Safa Zorlu Beyefendiye ve kıymetli hocalarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

lale-atalay.jpg

‘EĞLENCELİ VE VERİMLİ’

Derslerin eğlenceli ve verimli geçtiği vurgusunu yapan Lale Atalay, “Daha önce burada etkili iletişim dersi aldım. Daha sonra drama, şimdi de okuma tiyatrosu dersi alıyorum. Derslerimiz hocanın bilgiyi anlatıp geçmesi şeklinde olmuyor. İnteraktif oluyor. Çok eğlenceli ve verimli geçiyor. Drama derslerinde bizzat sahneye çıkıyorduk. Bu derste de şiir okuyoruz. Ama şiire o duyguyu vererek okuyoruz. Oturarak bir tiyatroyu seslendireceğiz.

sanat-akademisi-3.jpg

Aldığım her dersten bilgi birikiminin yanında; yaşamayı, kendimi iyi ifade etmeyi ve özgüveni kazandım. Bunları uygulayabilmek çok önemli. Çünkü kitabı okursun, bilgiyi edinirsin ama insanların içerisinde bunu uygulamadıktan sonra pek bir anlamı olmaz. Bu imkanlar için minnettarım. 5 kuruş para ödemeden, herhangi bir ayrımcılığa tabi tutulmadan, dış görünüşe bakılmadan bu eğitimleri alabilme fırsatı yaşıyoruz. Sanatı, kişisel gelişimi destekledikleri için müteşekkirim.” şeklinde konuştu.

kadir-pekmez.jpg

‘ANADOLU’DA TEK’

Okuma Tiyatrosu Dersinin sadece Konya’da olduğunu dile getiren Kadir Pekmez, “İlk olarak burada sinematografi eğitimi ve peşi sıra birçok eğitim aldım. Şu anda Okuma Tiyatrosu yapıyoruz. Okuma Tiyatrosu Konya’da ve Anadolu’da tek belediye kurumu yapıyor. Dersler bizim için çok verimli oluyor çünkü alanında uzman kadrosuyla derslerimiz çok aktif. Ve bilinçli bir şekilde dersler veriliyor.

sanat-akademisi-4.jpg

Hocalarımız özenle seçilmiş kişiler. Akademinin imkanları da çok iyi. Selçuklu Belediyesi’ne öncelikle Sanat Akademisini kazandırdığı için teşekkür ediyorum. Akademinin daha çok önünün açılmasını istiyorum. Sanata gerçekten ilgisi olan insanların buraya gelmesini öneririm.” diye konuştu. KONYA HABER

• BÜŞRA ERKUŞ / YENİ HABER GAZETESİ

sanat-akademisi-1.jpg

 Muhabir
Etiketler :