Kasım Göçer

Kasım Göçer

Yönetim error verdi! Tek ümit İlhan Palut

Yönetim error verdi! Tek ümit İlhan Palut

Konyaspor kupa maçını dahil edersek son dört maçında da savunmasındaki bireysel hatalar sebebiyle kazanamadı. Başakşehir karşılaşması aslında dengeli bir mücadele oldu. Maçın hakkı beraberlikti ancak sahaya sadece bir stoper orjinli oyuncu ile sahaya çıkan Konyaspor'un stoper mevkiindeki zafiyeti maçtan puansız ayrılmasına sebep oldu. Önceki haftalarda sürekli sol stoper başlayan Adil sağ stoper pozisyonunda daha derli toplu göründü. Musa Çağıran'ın maçın genelinde iyi bir stoper performansı sergilemesine rağmen talihsiz bir pozisyonda kendi kalesine gol atması Konyaspor'un mağlubiyetine sebep oldu. Tabi burada şu soruyu sormak lazım: Konyaspor'da kendi kalesine golü gerçekten Musa Çağıran mı attı yoksa savunmaya transfer yapmayan yönetim mi?

VASAT KADRO İLE BURAYA KADAR
Ligin ilk altı, yedi sırasındaki takımlar içinde en vasat kadro tartışmasız Konyaspor kadrosu. Buna rağmen İlhan Palut muhteşem bir iş çıkardı. Ligin ilk yarısını üçüncünün sekiz puan önünde ikinci sırada tamamlayarak taraftarın şampiyonluk rüyası görmesini sağladı. Konyaspor'un yeni yönetimi daha ilk yılında düşeş attı. Orta sıralara oynamasını bekledikleri takım zirve mücadelesi vermeye başladı. Lig ikinciliğini kucaklarında buldular. Ancak devre arasında Ahmet Çalık, Serdar Gürler ve Alper Uludağ'ı kaybeden takıma yönetim değil takviye yapmak oluşan eksikleri bile giderecek kadar dahi transfer yapamadı.

UYUMLU BİR GERİ DÖRTLÜ VARDI
Aslında Konyaspor'u Konyaspor yapan çok iyi ve uyumlu bir geri dörtlüsü olmasıydı. Skubic, Abdülkerim, Ahmet Çalık, Guilherme dörtlüsü hem savunma hem de hücuma katkı anlamda çok iyi iş çıkardılar. Ancak Ahmet Çalık'ın kaybı, yabancı kuralı yüzünden oyun içinde zaman zaman Skubic'in yerine kapasite olarak Skubic'in çok geresinde olan Barış'ın oynamak zorunda kalması, savunmadaki eksiğin transfer döneminde giderilmemesi maalesef Konyaspor'un avucunun içinde tuttuğu lig ikinciliği ve şampiyonlar ligi için eleme oynama şansını alıp götürüyor.

ELZEM OLMAYAN TRANSFERLER
Ligde devre arasında en önemli takviyeleri Trabzonspor ile birlikte Başakşehir takımı yaptı. Kupadan elenmiş olmasına rağmen Pizzi, Serdar Gürler, Trezeguet gibi önemli oyuncuları kadrosuna katan Başakşehir takımı net olarak 8 puan geriden Şampiyonlar Ligi şansını zorlayacağını belli ederken ilk yarıyı Başakşehir takımının 8 puan önünde tamamlayan Konyaspor yönetimi bu hedefe muhtemelen inanmadı. Kulübü borçlandırmamak gerekçesiyle kadroya takviye yapmasını geçtim, eksikleri gideremedi. Yapılan transferlerin hiçbir ilk 11 transferi değildi. Bu yaklaşım gerçekten hiç elzem değildi. Kulübü borçlandırmamak gerekçe değil. Serdar'ın satışından 850 bin Euro kazanıp Serdar'ın maaşı ve Alper Uludağ'ın maaşından tasarruf eden yönetimin kulübü borçlandırmadan transfer yapmak için yeterli bütçesi vardı. Yönetim ara transferi beceremedi, bir stoper bile bulamadı. Ortalama bir yerli stoper alınsaydı belki Trabzonspor, Başakşehir ve Kasımpaşa maçlarındaki bireysel hatalar daha az olacak ve bu maçlardan Konyaspor sadece bir puan ile ayrılmak zorunda kalmayacaktı, puan farkı bu kadar kapanmayacaktı.

TOP İLHAN HOCA'DA
Kadro yetersiz, savunma yetersiz, yönetim yetersiz. Yeterli olan ve takımı bu konuma getiren kişi İlhan Palut. Taraftarın tek ümidi, teknik direktör İlhan Palut'un yine şapkadan tavşan çıkarması. Yönetim sadece idare ediyor. Takımın her şeyi İlhan Palut. Lig ikinciliği, belki de Avrupa kupalarına katılım hakkı (bence lig ikinciliği yanında çok da önemli bir hedef değil) yavaş yavaş Konyaspor'un avucunun içinden kayıp giderken İlhan Hoca'nın frene basıp bir şeyler yapmasını bekleyeceğiz. Konyaspor'un puan kayıpları arkadan gelen kurtları iştahlandırdı. Kadro dar, savunmanın hali belli. Aslında ne kadar ekmek o kadar köfte. Konyaspor'un tek ümidi yine İlhan Palut. Olursa olur, olmazsa da suçlanamayacak tek adam İlhan Palut.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kasım Göçer Arşivi
SON YAZILAR