Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

İlk kim değişiyor

İlk kim değişiyor

Konya’da Türkiye’nin hatta dünyanın geleceği konuşuluyor. İklim Şurası hem konuları hem oluşturulacak yol haritaları ile geleceğimize ışık olacak bir etkinlik.

Enerji, sanayi ve ulaştırma, tarım ve binalarda sera gazı azaltımı, yeşil finansman ve karbon fiyatlama, iklim değişikliğine uyum, yerel yönetimler, göç, adil geçiş, diğer sosyal politikalar ile bilim ve teknoloji gibi konuların ele alındığı şura Çevre ve Şehircilik bakanımız sayın Murat Kurum’un katılımı ve ev sahipliğinde gerçekleşiyor. Tabi bizim için en önemli kısım ise sayın Murat Kurum’un ev sahipliği. Konya’mızı yüzölçümü en büyük şehir denilip geçilen şehir olmaktan çıkarıp, konuşulan, önemli konuların konuşulduğu, büyük şehir haline getiren bir bakanımız var. Son zamanlarda yapılan her yatırımda sayın bakanımızın imzasını görüyoruz. Büyükşehir belediye başkanımızın ve merkez ilçe belediye başkanlarımızın uyumu ve çalışkanlıkları da şehrimizi bir cazibe merkezi haline getiriyor.

Salı günü şurada "İlk Kim Değişiyor" isimli panel vardı. Moderatörlüğünü Mesut Yar'ın üstlendiği panelin konuşmacıları ise Murat Kurum, oyuncu Engin Altan Düzyatan, yapımcı ve sunucu Güven İslamoğlu, sanatçı Ayhan Sicimoğlu ile Konyasporlu futbolcu Abdülkerim Bardakçı konuk oldu.

Sayın Murat Kurum’un suyla ilgili söyledikleri özellikle önemliydi. Kurum, "Atık sularımızı dönüştürmek zorundayız. Su kaynaklarımız sınırsız değil. Kullanımlarımızı, alışkanlıklarımızı değiştirmek zorundayız. İklim Kanunu'nu çıkaracağız. Kanun şart mıdır? Aslolan bilinçtir, ama biz bunu şansa bırakmayacağız. Bunu yönetirken de 84 milyon insanımızın katkı sağladığı bu sürece destek verdiği ülkemizde yeşil dönüşüm dediğimiz süreci yönetmek durumundayız." Dedi.

Bende bir vatandaş olarak bize ayrılan bu köşeden sık sık suyla ilgili tasarruf tedbirleri almamız gerektiğini dile getiriyorum. Çevreyle ilgili tüm konular birbirinden önemli lakin su apayrı bir öneme sahip. Sayın bakanımızın da dediği gibi yasaya, kurala ihtiyaç yok bilinçlenmemiz, gelecek nesilleri bilinçlendirmemiz lazım…

Panelin ismini görünce aklıma bakanımız sayın Murat Kurum’un ekibinden sevgili dostum Ömer Faruk Lekesiz geldi. Bu vesileyle kendisine okuma listesi hazırlayan dostlara birde kitap önerisinde bulunmuş olalım. Ömer Faruk Lekesiz "İlk kim değişti".

Değişen dünyada bu değişimle ya kendimizi iyi yönde değiştirip gelişeceğiz ya da kaybolup gideceğiz…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR